Ухвала
від 02.03.2021 по справі 820/499/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про повернення заяви

02 березня 2021 року Справа № 820/499/16 Харківський окружний адміністративний суд у складі судді Білової О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Гринвилл" про надання звіту про виконання рішення суду у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гринвилл" до Реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві, Державної фіскальної служби України, Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м.Києві, Департаменту реєстрації Харківської міської ради, Центральної об`єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Державна казначейська служба України, про скасування рішень та записів, визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 04.10.2016 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ГРИНВИЛЛ" до Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, Департаменту реєстрації Харківської міської ради, Державної фіскальної служби України, Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Центральної об`єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, третя особа: Державна казначейська служба України про скасування рішень та записів, визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії - задоволено частково.

Представником позивача подано заяву про встановлення судового контролю та надання звіту про виконання рішення суду, в якій позивач просив суд:

- зобов`язати Державну податкову інспекцію у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві, Головне управління ДФС у Харківській області та Державну фіскальну службу України надати звіт про виконання остаточного рішення суду по справі № 820/499/16;

- у разі невиконання або ненадання звіту про виконання остаточного рішення суду по справі № 820/499/16 накласти штраф на керівника ДПІ у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві, керівника ГУ ДФС у Харківській області, керівника ДФС України, що передбачений ст. 382 КАС України.

Питання визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду врегульовані приписами статті 383 КАС України, а порядок зобов`язання відповідача подати звіт про виконання рішення суду - приписами статті 382 КАС України, які включені до розділу ІV «Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень в адміністративних справах» .

Судом з Єдиного державного реєстру встановлено, що Державну податкову інспекцію у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві припинено з 05.09.2019, Центральну ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області припинено з 10.05.2019.

Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 р. № 537 "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби" утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1 (Головне управління ДПС у Харківській області). Реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 2 (зокрема Головне управління ДФС у Харківській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Харківській області).

Наказом ГУ ДПС у Харківській області №18 від 29.08.2019 Про початок діяльності Головного управління ДПС у Харківській області розпочато виконання ГУ ДПС у Харківській області функцій і повноважень ГУ ДФС у Харківській області, що припиняється.

Крім того, Постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1200 утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України, реорганізувавши Державну фіскальну службу шляхом поділу. Установлено, що Державна податкова служба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів і який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок).

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2019 № 227 Про затвердження положень про Державну податкову службу України та Державну митну службу України затверджено, крім іншого, Положення про ДПС, відповідно до якого ДПС є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів і який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Згідно із Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 682-р Питання Державної податкової служби ДПС розпочала виконання повноважень ДФС з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Проте, позивачем правонаступники суб`єктів владних повноважень, які зазначені в якості відповідачів у даній справі не визначалися, заяви про заміну сторони не подавалися, питання заміни відповідачів їх правонаступниками судами у даній справі не вирішувалися.

Суд зазначає, що метою подання звіту про виконання рішення суду як складової інституту судового контролю є забезпечення повного, належного, своєчасного та ефективного виконання рішення відповідачем (відповідачами).

В той же час, такий обов`язок не може бути покладений судом на суб`єкта владних повноважень, якого припинено або суб`єкта владних повноважень, за яким станом на дату покладення таких зобов`язань не збереглися повноваження, про виконання яких такий суб`єкт буде зобов`язаний звітувати.

За частиною 2 ст. 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

З огляду на вищевикладене, суд вважає, що заява містить недоліки, які не дають розглянути таку заяву, з огляду на що наявні підстави для повернення зазначеної заяви без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 167, 256, 295, 297, 382 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Гринвилл" про надання звіту про виконання рішення суду від 24.07.19 - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд, з подачею її копії до суду апеляційної інстанції. Зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складено 02.03.2021.

Суддя Білова О.В.

Дата ухвалення рішення02.03.2021
Оприлюднено09.03.2021
Номер документу95362031
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішень та записів, визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —820/499/16

Ухвала від 02.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 02.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 24.02.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 23.02.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 23.02.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Постанова від 17.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Ухвала від 02.08.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні