Ухвала
від 10.03.2021 по справі 948/4/21
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 948/4/21

Номер провадження 2/948/75/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.03.2021 Машівський районний суд Полтавської області у складі :

головуючого - судді Косик С.М.,

за участю секретаря Ткач Н.М.,

розглянувши цивільну справу за позовом Полтавської обласної державної адміністрації до ОСОБА_1 про повернення водного об`єкта -

в с т а н о в и в :

11.02.2021 року у цій справі відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 09 год. 00 хв. 10 березня 2021 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області.

09.03.2021 на адресу суду від представника Полтавської обласної державної адміністрації Олефіра А. надійшло клопотання про витребування доказів щодо перевірки інформації про смерть відповідача ОСОБА_1 , а саме від Машівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) копії свідоцтва про смерть ОСОБА_1 .

Відповідно до ч.1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Як убачається з матеріалів справи, судова повістка на ім`я відповідача повернулася до суду з відміткою помер (а.с.88), а тому з метою перевірки вказаної інформації потрібно витребувати від Машівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 (в разі наявності), у зв`язку з чим розгляд справи потрібно відкласти.

Також 09.03.2021 року від представника Полтавської обласної держаної адміністрації Олефіра А. надійшло клопотання про участь представника позивача у судовому засіданні, призначеного на 10.03.2021 року о 10:00 годині та подальших судових засіданнях, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме, за допомогою програми Skype, Microsoft Teams або за допомогою програмного забезпечення EasyCon .

Клопотання мотивоване оголошенням карантину на всій території України та обмеженням фінансування Юридичного департаменту облдержадміністрації, який є бюджетною установою та обслуговується в органах Державної казначейської служби України, а тому у представника облдержадміністрації немає можливості прибути в судове засідання.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 212 ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

На даний час на всій території України встановлений карантин з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

У Машівському районному суді Полтавської області є можливість забезпечення участі учасників справи в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення EasyCon .

Виходячи з викладеного, суд вважає можливим задовольнити клопотання представника Полтавської обласної держаної адміністрації Олефіра А. та провести наступне судове засідання за їхньою участю в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення EasyCon .

На підставі викладеного, керуючись ст. 55, 84, 212 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

заяву представника Полтавської обласної держаної адміністрації Олефіра А. про витребування доказів та участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою власних технічних засобів - задовольнити.

Витребувати від Машівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 (в разі наявності).

Розгляд справи відкласти на 10:00 год. 24.03.2021 року.

Забезпечити проведення судового засідання 24.03.2021 о 10:00 год. та наступні судові засідання в цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon , за участю представника Полтавської обласної держаної адміністрації.

Роз`яснити заявникові, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити до Машівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) та Полтавської обласної держаної адміністрації.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

Дата ухвалення рішення10.03.2021
Оприлюднено10.03.2021

Судовий реєстр по справі —948/4/21

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні