Постанова
від 04.02.2011 по справі 4-416/11
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №4-416/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.02.2011 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира в складі:

головуючої судді Бучик А.Ю.

при секретарі Самченко В.М.

з участю прокурора Лук`янчука Ю.М.

розглянув подання слідчого ОВС СВ ПМ ДПА у Житомирській області про обрання запобіжного заходу взяття під варту по кримінальній справі № 11/089002, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся із поданням про обрання запобіжного заходу взяття під варту ОСОБА_1 , який підозрюється у вчиненні злочину за ст. 212 ч.3 КК України.

В поданні вказано, що в період 2009-2010 рр. у ТОВ «Полісся газенерго» виникали зобов`язання по сплаті до державного бюджету податкових зобов`язань з податку на додану вартість.

З метою умисного ухилення від сплати до бюджету податку на додану вартість, директор ТОВ «Полісся газенерго» ОСОБА_1 та фінансовий директор даного підприємства ОСОБА_2 , вступили у попередню змову з ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , щодо мінімізації виниклих зобов`язань за рахунок відображення в податковому та бухгалтерському обліках підприємства начебто проведених операцій з фіктивними підприємствами.

Крім того, в ході дослідчої перевірки встановлено, що ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 організували злочинну схему направлену на сприяння підприємствам - фактичним платникам податку на додану вартість в ухиленні від сплати даного податку до державного бюджету.

Суть злочинної схеми полягає в незаконному формуванні податкового кредиту внаслідок відображення в бухгалтерському та податковому обліку придбання товарно-матеріальних цінностей через ланцюг «транзитних» та «фіктивних» підприємств: ТОВ «Олімпус-К», ТОВ «Будперспектива-люкс», ТОВ «Столиця-консалт»,ТОВ „Мілінайтер ЛЛС, ТОВ ТД „Фаб Україна, ПП „Лемпіра групп, ТОВ „Гринвуд, ТОВ „Аматис, ТОВ „Астро Інформ, ТОВ „Греїн експорт, ТОВ „Миттал-юг АНТ, ТОВ „Транс регіон-будсервіс 7, ТОВ „Фарм юг ТОВ „Феррон, ТОВ „Кадистон, ТОВ „Миланис-юг, ТОВ „Тикион строй груп та ТОВ „Будекс НТ.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено що зазначені підприємства не реалізовували для ТОВ «Полісся газенерго» будь яких товарно-матеріальних цінностей.

Тобто ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , та ОСОБА_4 організовували виготовлення пакету бухгалтерських документів про реалізацію товарно-матеріальних цінностей, які надають право на отримання кредиту з податку на додану вартість, який в подальшому незаконно використовувався для ухилення від сплати податку на додану вартість. Внаслідок чого, по вказаному ланцюгу «транзитних» та «фіктивних» підприємств, проводиться лише документообіг та перерахування коштів по банківських рахунках, відкритих в ПАТ КБ „Євробанк м. Київ, координацію якими здійснює заступник голови правління ПАТ КБ „Євробанк ОСОБА_5 .

Таким чином директор ТОВ «Полісся газенерго» ОСОБА_1 та фінансовий директор даного підприємства ОСОБА_2 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , в період 2009-2010 років, з метою ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, шляхом незаконного формування податкового кредиту, в порушення п.1.8 ст.1, п.п. 7.7.2 п.7.7, п.п. 7.4.5, п. 7.4 ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість" за № 168/97-ВР від 03.04.1997 року, безпідставно включили до податкового кредиту суми податку на додану вартість по податковим накладним отриманим від ряду транзитних та фіктивних підприємств, в результаті чого, умисно ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму понад 1,7 млн. грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податків в особливо великих розмірах.

02.02.2011 року ОСОБА_1 затримано в порядку ст.115 КПК України.

Проведеним 02.02.2011 року медичним освідуванням затриманого ОСОБА_1 встановлено, що останній може утримуватись в умовах ІТТ та СІЗО.

Будучи допитаним в якості підозрюваного 02.02.2011 року ОСОБА_1 відмовився давати покази, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

На думку слідчого, вина ОСОБА_1 в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах повністю доведена та підтверджується зібраними по справі доказами: податковою звітністю, протоколом обшуку, показами підозрюваного ОСОБА_3 та ін. матеріалами справи. З урахуванням цих доказів, приймаючи до уваги те, що ОСОБА_1 вчинив умисний тяжкий злочин, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, в результаті його злочинних дій державі завдано збитків на суму понад 1,7 млн. грн., які не відшкодовано, раніше судимий, при проведенні слідчих дій приховує достовірні відомі йому обставини вчинення злочину, дає покази які спростовуються здобутими в ході досудового слідства доказами, що свідчить про бажання останнього ухилитись від кримінальної відповідальності, органом досудового слідства сплановано ряд слідчих дій проведення яких не можливо на даний час з об`єктивних причин, перебуваючи на волі може зашкодити встановленню істини по справі, здійснювати тиск на свідків і впливати на хід досудового слідства, а також може переховуватись від органів досудового слідства та суду, про що свідчать наявні в матеріалах кримінальної справи докази, а також з метою забезпечення виконання слідчих дій слідчий просить обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

В судовому засіданні слідчий подання підтримав.

Підозрюваний вину визнав.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку прокурора, який підтримав подання суд вважає, що є підстави для обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Суд враховує, що ОСОБА_1 , підозрюється у вчиненні умисного тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, в результаті його злочинних дій державі завдано збитків на суму понад 1,7 млн. грн., які не відшкодовано, раніше судимий, перебуваючи на волі може зашкодити встановленню істини по справі, здійснювати тиск на свідків і впливати на хід досудового слідства, а також може переховуватись від органів досудового слідства та суду, про що свідчать наявні в матеріалах кримінальної справи докази, що унеможливить виконання процесуальних дій по кримінальній справі.

Керуючись ст. ст. 148, 150, 155, 165-1, 165-2 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Обрати ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Луцьк запобіжний захід взяття під варту з 11.11.2010 року.

На постанову до апеляційного суду Житомирської області протягом трьох діб з дня її винесення може бути подана апеляція.

Суддя:

Дата ухвалення рішення04.02.2011
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу95440926
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-416/11

Постанова від 04.02.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 04.02.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 18.02.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Голубкін О. І.

Постанова від 14.12.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Галій С. П.

Постанова від 25.10.2011

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Харченко О. П.

Постанова від 22.12.2011

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Паламарчук М. С.

Постанова від 21.02.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 25.10.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Дурасова Ю. В.

Постанова від 24.11.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Костенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні