Ухвала
від 10.03.2021 по справі 386/192/21
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/192/21

Провадження № 2/386/149/21

УХВАЛА

про витребування доказів

10 березня 2021 року смт. Голованівськ

Суддя Голованівського районного суду Кіровоградської області Шкамерда К. С.

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс про стягнення заборгованості по невиплаченій заробітній платі, -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс про стягнення заборгованості по невиплаченій заробітній платі, в якій просить стягнути з відповідача заборгованість по заробітній платі з 09.08.2018 по день фактичного розрахунку. Заборгованість становить на день подачі до суду 119 072 грн. 96 коп.

Разом з позовною заявою позивач просить витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс довідку про розмір середньої заробітної плати та про заборгованість по заробітній платі.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

За нормами ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Суд вважає, що обставини, для підтвердження яких потрібні докази, що підлягають витребуванню - зокрема через неможливість отримання інформації іншим шляхом ніж в судовій процедурі, є необхідними для перевірки доводів позивача, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Клопотання позивачем подано у строк, встановлений ч. 2 ст. 83 ЦПК України, тобто разом з подачею позовної заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 84, 258-260 ЦПК України, суддя -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс довідку про розмір середньої заробітньої плати та довідку про заборгованість по заробітній платі позивача ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 .

Ухвалу для виконання направити Товариству з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс , за адресою: вул. Садова, 28В, смт. Побузьке Голованівського району Кіровоградської області, поштовий індекс 26555.

Встановити строк виконання ухвали протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Роз`яснити особам у яких витребовуються докази, що у разі, якщо вони не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК України).

Відповідно до частин 8, 9 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду виконується негайно, в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Шкамерда К. С.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення10.03.2021
Оприлюднено12.03.2021
Номер документу95442125
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —386/192/21

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні