Ухвала
від 02.08.2021 по справі 386/192/21
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/192/21

Провадження № 2/386/149/21

УХВАЛА

про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом

02 серпня 2021 року смт. Голованівськ

Голованівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Шкамерда К. С.

з участю: секретаря судового засідання Максютенко О.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс про стягнення заборгованості по невиплаченій заробітній платі , -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс про стягнення заборгованості по невиплаченій заробітній платі, в якій просить стягнути з відповідача заборгованість по заробітній платі з 09.08.2018 по день фактичного розрахунку. Заборгованість становить на день подачі до суду 119 072 грн. 96 коп.

10 березня 2021 року ухвалою суду за клопотанням позивача про витребування доказів у відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс витребувано довідку про розмір середньої заробітньої плати та довідку про заборгованість по заробітній платі позивача ОСОБА_1 .

Зазначена ухвала суду направлялась для виконання рекомендованими листами відповідачу за зареєстрованим місцем знаходження юридичної особи , а також керівнику Бойко Б.О., яка отримана 22.05.2021, що підтверджується повідомленням про вручення рекомендованого листа.

24.06.2021р. судом постановлено ухвалу про застосування заходу процесуального примусу у виді штрафу.

Станом на 02 серпня 2021 року відповідачем не виконано ухвалу суду про витребування доказів, витребувані докази або відповідь про причини невиконання зазначеної ухвали суду відповідач не надав, що призводить до повторного відкладення розгляду справи.

У відповідності до ч.8 ст. 84 ЦПК України , уразі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно із ст. 146 ЦПК України , у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

В ухвалі про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом зазначаються: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) особи, в якої знаходиться доказ, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, за наявності; 2) назва або опис письмового, речового чи електронного доказу; 3) підстави проведення його тимчасового вилучення; 4) кому доручається вилучення.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Оскільки ухвала про витребування доказів не виконана з неповажних причин, в матеріалах справи містяться дані про отримання копії ухвали, суд дійшов висновку про необхідність застосування заходу процесуального примусу - тимчасового вилучення доказів, оскільки їх відсутність унеможливлює розгляд справи, а вищевказані докази у інший спосіб отримати неможливо.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 84,146 ЦПК України, суд, -

постановив:

Застосувати до Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс (код ЄДРПОУ 41808477, яке знаходиться за адресою: смт.Побузьке вул. Садове, 28В, Голованівського району Кіровоградської області, 2655) заходи процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом та тимчасово вилучити довідку про розмір середньої заробітньої плати та довідку про заборгованість по заробітній платі позивача ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 .

Вилучення доказу доручити Голованівському районному відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) (вул.Соборна,40, смт. Голованівськ, Голованівського району Кіровоградської області, 26500).

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Жил.Сервіс про стягнення заборгованості по невиплаченій заробітній платі, - зупинити до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

Ухвала про застосування заходів процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом та підлягає негайному виконанню.

Ухвала підлягає примусовому виконанню в порядку п. 3 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про виконавче провадження".

Строки пред`явлення ухвали до виконання визначені ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" та становлять три місяці з наступного дня після постановлення цієї ухвали.

Суддя: Шкамерда К. С.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.08.2021
Оприлюднено04.08.2021
Номер документу98734118
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —386/192/21

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні