Ухвала
від 11.03.2021 по справі 243/940/21
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

243/940/21

1-кс/243/349/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 березня 2021 рокум. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі № 11 Слов`янського міськрайонного суду Донецької області клопотання прокурора Слов`янської місцевої прокуратури ОСОБА_3 за кримінальним провадженням № 42021051720000008від 28.01.2021 рокуза ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.364 КК Українипро тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

09 березня 2021 до Слов`янського міськрайонного суду звернувся прокурор Слов`янської місцевої прокуратури ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, що знаходяться у володінні ФОП ОСОБА_4 , який є співзасновником та інженером-землевпорядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ).

Згідно з наведеним клопотанням, посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 , прийнято рішення про передачу земель комунальної форми власності, розташованих в межах адміністративних меж населеного пункту с. Богородичне Святогірської об`єднаної територіальної громади Донецької області, у приватну власність громадянам України.

Так, 01 грудня 2020 року начальником ІНФОРМАЦІЯ_2 видано наказ № 6281-СГ про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 38 га, які розташовані на території Долинської сільської ради Слов`янського району Донецької області. Згідно з додатком до вказаного наказу, дана земельна ділянка має перейти у власність 19 громадянам України по 2 га кожній особі для ведення особистого селянського господарства.

15 січня 2021 року начальником ІНФОРМАЦІЯ_2 затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та 18 січня 2021 року зареєстровано право приватної власності за фізичним особами.

Згідно з п. 4 ст. 122 ЗК України, центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, крім випадків, визначених частиною восьмою цієї статті, у власність або у користування для всіх потреб.

Відповідно до п. ст. 122 ЗК України, сільські, селищні, міська ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.

Таким чином, розпорядження вищевказаними земельними ділянками комунальної форми власності у власність іншим особам не належить до повноважень ІНФОРМАЦІЯ_2 та відноситься до відання органу місцевого самоврядування.

Статтею 22 Закону України «Про землеустрій» зазначено, що підставою проведення землеустрою є укладання договорів між юридичним чи фізичними особами та розробниками документації із землеустрою. Виконавцем робіт у вибраній землевпорядній організації може бути тільки особа, яка має сертифікат інженера-землевпорядника.

Встановлено, що фізична особа підприємець ОСОБА_4 , маючи сертифікат інженера-землевпорядника № 000040 від 24 грудня 2012 року, достовірно знаючи, що земельна ділянка загальною площею 38,00 га, знаходиться в адміністративних межах населеного пункту с. Богородичне Долинської сільської ради Донецької області, належить до земель комунальної власності, право розпорядження якими, згідно ст. 122 ЗК України відноситься до повноважень органу місцевого самоврядування, умисно, шляхом порушення законодавчих актів України, на підставі наказу начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 № 6281-СГ, розробив проект землеустрою щодо відведення у власність громадянам 19 земельних ділянок (по 2 га кожному) із земель територіальної громади для ведення особистого селянського господарства, а саме громадянам: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 .

Відповідно до відомостей, розміщених на Публічній кадастровій карті України, розробником проекту землеустрою по всі вищевказаним земельним ділянкам є ФОП ОСОБА_4 .

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 266 від 04 березня 2004 року «Про затвердження Типового договору про розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки», проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки складається у 3 примірниках. За оперативної інформацією ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях 2 управління один примірник на теперішній час зберігається у ФОП ОСОБА_4 , який є співзасновником та інженером-землевпорядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Під час досудового розсліду3вання виникла необхідність в отриманні та долучені до матеріалів кримінального провадження оригіналу зазначеного проекту землеустрою, а також договорів на його розробку, актів виконання робіт та квитанцій підтверджуючих сплату коштів за його виконання, та інших документів пов`язаних з розробкою проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 38 га, які розташовані на території Долинської сільської ради Слов`янського району Донецької області, дозвіл на розробку якого надано на підставі наказу начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_22 № 6281-СГ від 01 грудня 2020 року, ретельному вивченні та дослідженні вказаних документів, призначенні земельно-технічної експертизи для встановлення меж земельних ділянок в натурі, їх фактичного розташування у порівнянні з проектом землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Богородичне Долинської сільської ради Слов`янського району Донецької області, затвердженого рішення ІНФОРМАЦІЯ_3 № 6/28-477 від 29 січня 2014 року, а також проведення почеркознавчих досліджень.

Вислухавши пояснення прокурора, вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Під час судового розгляду, на обґрунтування даного клопотання прокурором, надані наступні докази.

* витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021051720000008 від 28.01.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України;

* копія повідомлення 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях про виявлення кримінального правопорушення від 25 січня 2021 року № 78/2/6/2-202 нт, відповідно до якого керівнику Слов`янської місцевої прокуратури повідомлено, що в діях посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також невстановлених осіб ІНФОРМАЦІЯ_4 вбачаються окремі ознаки злочину, відповідальність за який передбачена ст. 364 КК України;

* копія наказу ІНФОРМАЦІЯ_2 № 6281-СГ від 01 грудня 2020 року та додатками до нього, в тому числі графічні матеріали, з яких вбачається, що громадянам України надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою;

* копія повідомлення 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях щодо виконання доручення, згідно з якою отримано інформацію щодо посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення зазначеного кримінального правопорушення;

* лист ІНФОРМАЦІЯ_5 , з якого вбачається надання копії належним засвідченого проекту землеустрою щодо встановлення меж села Богородичне Долинської сільської ради Слов`янського району Донецької області, а також повідомлено про надання до Донецької регіональної філії ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » оригіналу наведеного проекту для виконання робіт зі створення електронних карт та складання електронного документу на внесення до бази АС ДЗК меж населеного пункту села Богородичне Долинської сільської ради.

Відповідно до вимогст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з п. 8 ч. 1ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Частиною 6ст. 163 КПК України, визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги, що прокурором як стороною кримінального провадження у ході судового розгляду даного клопотання доведено, що документи та відеозаписи, якій знаходяться у приміщенні приватного нотаріусу Слов`янського міського нотаріального округу ОСОБА_23 , зазначені у даному клопотанні можуть бути використані при проведенні експертиз та використані як докази у кримінальному провадженні і іншим способом довести обставини за провадженням не уявляється за можливе, тому клопотання щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159,162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Слов`янської місцевої прокуратури ОСОБА_3 за кримінальним провадженням № 42021051720000008від 28.01.2021 рокуза ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.364 КК Українипро тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих у кримінальномупровадженні: слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_24 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_25 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_26 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_27 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_28 , а також прокурору Слов`янської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_29 , прокурору Слов`янської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_3 ,дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні ФОП ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ), а саме:

- оригіналу проекту землеустрою щодо відведення у власність громадянам 19 земельних ділянок (по 2 га кожному) із земель територіальної громади для ведення особистого селянського господарства, громадянам:

ОСОБА_5 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0372, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273235014242, номер запису про право власності: 40196507;

ОСОБА_6 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0373, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273210514242, номер запису про право власності: 40196048;

ОСОБА_7 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , РНОКПП: НОМЕР_3 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0361, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2272904014242, номер запису про право власності: 40189511;

ОСОБА_30 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0362, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2272912614242, номер запису про право власності: 40189676;

ОСОБА_9 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 , РНОКПП: НОМЕР_4 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0380, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2274682014242, номер запису про право власності: 40225418;

ОСОБА_10 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 , РНОКПП: НОМЕР_5 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0358, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2274751114242, номер запису про право власності: 40227025.

ОСОБА_11 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_5 , РНОКПП: НОМЕР_6 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0363, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2272733814242, номер запису про право власності: 40186063;

ОСОБА_12 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_6 , РНОКПП: НОМЕР_7 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0367, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2272705714000, номер запису про право власності: 40185473;

ОСОБА_13 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_7 , РНОКПП: НОМЕР_8 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0374, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273220714242, номер запису про право власності: 40196169;

ОСОБА_14 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_6 , РНОКПП: НОМЕР_9 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0366, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2272893514242, номер запису про право власності: 40189300;

ОСОБА_15 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_8 , РНОКПП: НОМЕР_10 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0364, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2272926614242, номер запису про право власності: 40189950;

ОСОБА_16 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_8 , РНОКПП: НОМЕР_10 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0368, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2272996314242, номер запису про право власності: 40191417;

ОСОБА_17 (РНОКПП: НОМЕР_11 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0369, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273118614242, номер запису про право власності: 40194014;

ОСОБА_18 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_9 , РНОКПП: НОМЕР_12 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0371, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273194214129, номер запису про право власності: 40195668;

ОСОБА_19 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_10 , РНОКПП: НОМЕР_13 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0375, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273223914242, номер запису про право власності: 40196252;

ОСОБА_20 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_10 , РНОКПП: НОМЕР_14 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0366, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273228814242, номер запису про право власності: 40196357;

ОСОБА_21 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_11 , РНОКПП: НОМЕР_15 ), земельної ділянки за кадастровим № 1424281500:09:000:0377, реєстраційний номер об`єкта нерухомості 2273241614242, номер запису про право власності: 40196670;

у власність земельної ділянки за кадастровим номером № 1424281500:09:000:0378, загальною площею 2 га, для ведення особистого селянського господарства на території с. Богородичне Долинської сільської ради Донецької області;

- договорів на його розробку, актв виконаних робіт, квитанцій та інших документів, пов`язаних з розробкою проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 38 га, які розташовані на території Долинської сільської ради Слов`янського району Донецької області, дозвіл на розробку якого надано на підстав наказу начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_22 № 6281-СГ від 01 грудня 2020 року.

Фізичній особі підприємцю ОСОБА_4 , який є співзасновником та інженером-землевпорядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), надати слідчим групи слідчих у кримінальномупровадженні: слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_24 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_25 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_26 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_27 , слідчому СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_28 , а також прокурору Слов`янської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_29 , прокурору Слов`янської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_3 , одразу після пред`явлення ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів вищезазначені документи, що перебувають у його володінні.

Строк дії даної ухвали становить один місяць до 09.04.2021 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення11.03.2021
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу95478416
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —243/940/21

Ухвала від 13.01.2022

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 13.01.2022

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні