Ухвала
від 24.03.2021 по справі 910/12888/19
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"24" березня 2021 р. Справа№ 910/12888/19

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Зубець Л.П.

суддів: Дідиченко М.А.

Мартюк А.І.

розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР"

на рішення Господарського суду міста Києва

від 17.12.2020 (повний текст складено - 18.12.2020)

у справі №910/12888/19 (суддя - Гумега О.В.)

за первісним

позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІСО ГРУП"

про виконання зобов`язання в натурі

та за зустрічним

позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ІСО ГРУП"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР"

про розірвання договору та стягнення попередньої оплати товарів

за договором

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Північного апеляційного господарського суду у складі колегії суддів: головуючий суддя - Зубець Л.П. (суддя - доповідач), судді: Мартюк А.І., Дідиченко М.А. перебуває справа №910/12888/19 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР" на рішення Господарського суду міста Києва від 17.12.2020, розгляд якої призначено на 06.04.2021.

15.03.2021 через відділ забезпечення документообігу та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду від позивача за первісним позовом (скаржника) надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, у якому останній просить забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 06.04.2021 у даній справі в режимі відеоконференцзв`язку за участі повноважного представника скаржника поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EasyCon .

Вищезазначене клопотання обґрунтоване неможливістю прибуття представника скаржника до місцезнаходження суду, де проводитиметься судове засідання, зважаючи на територіальну віддаленість, а також продовження дії карантинних заходів на території України.

Суд апеляційної інстанції зазначає, що відповідно до чч. 1-2 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно ч. 4 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи вищевикладене, розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, колегія суддів, виходячи із необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, визначених ст. 2 Господарського процесуального кодексу України, а також процесуальних прав учасників справи, дійшла висновку про задоволення зазначеного клопотання та проведення судового засідання, призначеного на 06.04.2021 у режимі відеоконференції за участі уповноваженого представника скаржника за допомогою сервісу EasyCon .

Відповідно до ч. 11 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відповідно до ч.5 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Разом з тим, суд апеляційної інстанції звертає увагу скаржника на необхідності дотримання вимог Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 23.04.2020 №196.

За положенням ч. 2 ст. 281 Господарського процесуального кодексу України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Керуючись статтями 32, 197, 234, 235, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

2. Розгляд справи №910/12888/19 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР" на рішення Господарського суду міста Києва від 17.12.2020 здійснювати у раніше призначену дату 06.04.2021 та час 14 год. 00 хв. Судове засідання відбудеться в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення EasyCon в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1 літера А. зал судових засідань №5.

3. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР" необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

4. Попередити представника Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР", що відповідно до ч. 5 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

5. Попередити представника Товариства з обмеженою відповідальністю "РОТЕР", що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

6. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи до відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Л.П. Зубець

Судді М.А. Дідиченко

А.І. Мартюк

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення24.03.2021
Оприлюднено25.03.2021
Номер документу95742301
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/12888/19

Постанова від 18.05.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 06.04.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 24.03.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 18.02.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 26.01.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Рішення від 17.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 10.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

Ухвала від 30.11.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні