Ухвала
від 16.04.2021 по справі 569/19461/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/19461/20

1-кс/569/2784/21

УХВАЛА

16 квітня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, у рамках кримінального провадження №12020180000000339, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Товариства з додатковою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 , код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 .

В обґрунтування клопотання вказує, що 19.11.2020 до слідчого управління ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР НП України щодо вчинення кримінального правопорушення службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 , які діючи за попередньою змовою з службовими особами інших суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, в період 2020 року вчинили розтрату майна державної організації, шляхом заниження фактичної кількості зібраного на земельних ділянках, що перебувають на праві постійного користування ІНФОРМАЦІЯ_4 , врожаю сільськогосподарських культур 2020 року.

20.11.2020, за даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12020180000000339 та розпочато досудове розслідування.

Правова кваліфікаціякримінального правопорушення: розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що в ІНФОРМАЦІЯ_3 , код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , на праві на праві постійного користування перебувають 475,95 га.

Встановлено, що в ході проведення робіт зі збору врожаю сільськогосподарських культур 2020 року, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , з метою власного збагачення, діючи за попередньою змовою, здійснили заниження фактичної кількості зібраного врожаю сільськогосподарських культур 2020 року, відобразивши у документах бухгалтерської та статистичної звітності, занижені кількісні показники зібраного врожаю. В подальшому, не оприбуткована частина врожаю реалізована невстановленим в ході досудового розслідування суб`єктам господарської діяльності.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на протязі 2020 року ІНФОРМАЦІЯ_3 , здійснювалась поставка зібраного зерна сількогосподарських культур врожаю 2020 року на зерновий склад Товариства з додатковою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

Покликаючись на викладені обставини, слідчий вказує на необхідність тимчасового доступу до документів фінансово-господарської діяльності Товариства здодатковою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 ,код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ,а саме: договорів складського зберігання укладених між ІНФОРМАЦІЯ_4 та на зернові склади ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », додаткових угод та додатків до них (специфікацій), бухгалтерських документів про проведені розрахунки за цими договорами (рахунків на оплату, виписок з банківського рахунку про оплату послуг, податкових накладних), товарно-транспортних накладних на підставі ІНФОРМАЦІЯ_4 здійснювалось ввезення зерна сільськогосподарських культур на зернові склади ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », реєстрів накладних на прийняте зерно з визначенням якості по середньодобовому зразку, лабораторних аналізів середньодобового зразка та грошового розрахунку форми №ЗХС-3, журналів зважування та складського обліку сільськогосподарської продукції прийнятої від ІНФОРМАЦІЯ_4 , складських квитанцій про переоформлення зерна іншим суб`єктам господарської діяльності, листів ІНФОРМАЦІЯ_4 щодо переоформлення зерна сільськогосподарських культур за період 2020 року, з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх в оригіналах (здійснити виїмку).

Вказані документи мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням вчинення вищезазначеного кримінального правопорушення. Окрім, цього отримання зазначеної вище інформації, яка міститься в документах має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і підлягає вилученню та зберіганню при матеріалах кримінального провадження, для подальшого використання, як доказ.

В інший спосіб окрім як за допомогою вказаних документів довести обставини вчинення кримінального правопорушення, не можливо.

З урахуванням заяви слідчого, відповідно до ч. 4ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Клопотання розглядається у відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи відповідно до ч.2ст. 163 КПК України.

Дослідивши клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст.84 КПК України, доказами у кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому КПК України порядку, на підставі яких можливо встановити наявність або відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Оскільки у клопотанні слідчим наведено достатньо підстав, які відповідають вимогам встановленим ч.5ст. 163 КПК України, що речі та документи, про йдеться у клопотанні, мають суттєве значення для кримінального провадження, оскільки інформація, яка міститися в них може бути використана як доказ, і без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.159,162-164 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задоволити.

Надати старшомуслідчому вОВС слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції вРівненській областімайору поліції ОСОБА_3 ,дозвіл натимчасовий доступ до документів фінансово-господарської діяльності Товариства здодатковою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 ,код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ,а саме: договорів складського зберігання укладених між ІНФОРМАЦІЯ_4 та на зернові склади ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », додаткових угод та додатків до них (специфікацій), бухгалтерських документів про проведені розрахунки за цими договорами (рахунків на оплату, виписок з банківського рахунку про оплату послуг, податкових накладних), товарно-транспортних накладних на підставі ІНФОРМАЦІЯ_4 здійснювалось ввезення зерна сільськогосподарських культур на зернові склади ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », реєстрів накладних на прийняте зерно з визначенням якості по середньодобовому зразку, лабораторних аналізів середньодобового зразка та грошового розрахунку форми №ЗХС-3, журналів зважування та складського обліку сільськогосподарської продукції прийнятої від ІНФОРМАЦІЯ_4 , складських квитанцій про переоформлення зерна іншим суб`єктам господарської діяльності, листів ІНФОРМАЦІЯ_4 щодо переоформлення зерна сільськогосподарських культур за період 2020 року, з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх в оригіналах (здійснити виїмку).

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення16.04.2021
Оприлюднено28.05.2024
Номер документу96305508
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/19461/20

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 12.05.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 11.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 11.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 05.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М. М.

Ухвала від 05.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні