Ухвала
від 06.04.2021 по справі 466/6078/13-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6078/13-ц

УХВАЛА

06 квітня 2021 року Шевченківський районний суд м. Львова

в складі : головуючого - судді Кавацюка В.І

при секретарі Молінській С.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові

цивільну справу за позовом Львівської місцевої прокуратури №2 в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Державного агентства лісових ресурсів, Львівської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Брюховицької селищної ради, третіх осіб - Управління Держкомзему у м. Львові, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Стефанюка О.І., приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Урумової Ж.М., ОСОБА_3 , Об`єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, Представництва Американського об`єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу про витребування майна від добросовісного набувача, скасування рішення Брюховицької селищної ради, визнання недійсними договорів купівлі-продажу, визнання недійсним договору поділу земельної ділянки, скасування Державного акту на право власності на земельну ділянку,

у с т а н о в и в :

У провадженні Шевченківського районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа за позовом Львівської місцевої прокуратури №2 в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Державного агентства лісових ресурсів, Львівської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Брюховицької селищної ради, третіх осіб - Управління Держкомзему у м.Львові, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Стефанюка О.І., приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Урумової Ж.М., ОСОБА_3 , Об`єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, Представництва Американського об`єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу про витребування майна від добросовісного набувача, скасування рішення Брюховицької селищної ради, визнання недійсними договорів купівлі-продажу, визнання недійсним договору поділу земельної ділянки, скасування Державного акту на право власності на земельну ділянку.

06 квітня 2021 року через канцелярію суду надійшло клопотання в.о. заступника керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова Львівської області Пацюркевича О.В. про заміну сторони у справі Львівської місцевої прокуратури №2 на Галицьку окружну прокуратуру міста Львова Львівської області.

В обгрунтування клопотання покликається на те, що Наказом Генерального прокурорам 39 від 17.02.2021 Про окремі питання забезпечення початку роботи окружних прокуратур затверджено перелік і територіальну юрисдикцію окружних прокуратур, в якому, зокрема, зазначено, зокрема, Галицьку окружну прокуратуру міста Львова (з місцем розташування у місті Львові) з територіальною юрисдикцією - Львівський район у межах: Львівської міської територіальної громади (Галицький, Личаківський, Шевченківський райони міста Львова, міста Винники, Дубляни, селище міського типу Брюховичі, села Лисиничі, Підбірці, Великі Грибовичі, Воля-Гомулецька, Гряда, Завадів, Зарудці, Зашків, Збиранка, Малехів, Малі Грибовичі, Малі Підліски, Ситихів).

Також, наказом Генерального прокурора № 40 від 17.02.2021 Про день початку роботи окружних прокуратур визначено, що днем початку роботи окружних прокуратур є 15 березня 2021 року.

У зв`язку з цим, за приписами ст. 23, ч. 1 ст. 24 Закону України Про прокуратуру , п. п. З, 4 Розділу II Прикінцеві і перехідні положення Закону України № 113-ІХ від 19.09.2019 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури , право подання позовної заяви (заяви, подання) в порядку цивільного, адміністративного, господарського судочинства до 15.03.2021 надавалося, зокрема, керівникам місцевих прокуратур, їх першим заступникам та заступникам, а повноваження брати участь у справах за такими позовами мали прокурори цих місцевих прокуратур.

В свою чергу, в порядку правонаступництва за законом, з 15 березня 2021 року повноваження (права та обов`язки) за поданими прокурорами місцевих прокуратур позовами набули керівники відповідних окружних прокуратур, їх перші заступники та заступники, а повноваження брати участь у таких справах набули також прокурори цих окружних прокуратур.

В судове засідання, яке після оголошення перерви було призначено на 06 квітня 2021 року о 17.30 год., сторони по справі не з`явились.

У відповідності до положень ч.2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З`ясувавши обставини справи, суд приходить до висновку, що слід залучити до участі в справі правонаступника сторони у справі.

У відповідності до положень ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Керуючись ст. ст. 55, 247, 258, 259, 260, 261 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Провести заміну сторони у цивільній справі №466/6078/13-ц за позовом Львівської місцевої прокуратури №2 в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Державного агентства лісових ресурсів, Львівської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Брюховицької селищної ради, третіх осіб - Управління Держкомзему у м. Львові, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Стефанюка О.І., приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Урумової Ж.М., ОСОБА_3 , Об`єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, Представництва Американського об`єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу про витребування майна від добросовісного набувача, скасування рішення Брюховицької селищної ради, визнання недійсними договорів купівлі-продажу, визнання недійсним договору поділу земельної ділянки, скасування Державного акту на право власності на земельну ділянку, виключивши з числа учасників справи Львівську місцеву прокуратуру №2 та залучивши в якості належної сторони - Галицьку окружну прокуратуру міста Львова Львівської області, (79005, м. Львів, вул. Академіка Богомольця, 9).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення через Шевченківський районний суд м. Львова.

Суддя: В. І. Кавацюк

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення06.04.2021
Оприлюднено23.04.2021
Номер документу96481132
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —466/6078/13-ц

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 17.01.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні