Ухвала
від 29.04.2021 по справі 640/19127/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

29 квітня 2021 року м. Київ № 640/19127/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Амельохіна В.В. розглянувши в спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання заяву Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню в адміністративній справі

за позовомОСОБА_1 доДепартаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) провизнання протиправним та скасування наказу від 04.09.2019р. №280-К.,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася з позовом до Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі - відповідач та/або Департамент) та просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 04.09.2019 року №280-К "Про оголошення догани ОСОБА_1 " та судові витрати покласти на відповідача.

Рішенням суду від 29 січня 2020 року адміністративний позов ОСОБА_1 задоволено у повному обсязі:

визнано протиправним та скасувати наказ Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 04.09.2019 року №280-К "Про оголошення догани ОСОБА_1 ".

стягнуто з Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 50-Б, код ЄДРПОУ 25695762) на користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) сплачений нею судовий збір у розмірі 768 (сімсот шістдесят вісім) грн. 40 коп.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 02 грудня 2020 року рішення Окружного адміністративного суду міста Києва залишено без змін.

18 січня 2021 року судом у справі видано виконавчі листи.

26 лютого 2021 року представником Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) подано заяву про визнання виконавчого документа в частині визнання протиправним та скасування наказу Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 04.09.2019 року №280-К Про оголошення догани ОСОБА_1 таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою суду 12.03.2021 року витребувано від ОСОБА_1 письмові пояснення, щодо заяви Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання виконавчого документа в частині визнання протиправним та скасування наказу Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 04.09.2019 року №280-К "Про оголошення догани ОСОБА_1 " таким, що не підлягає виконанню.

29 березня 2021 року позивачем надано письмові пояснення, відповідно до яких зазначає, що станом на 29 березня 2021 року в добровільному порядку відповідачем порушені права не поновлені, рішення суду не виконано.

23 та 26 квітня 2021 року відповідачем подано пояснення, згідно з якими зазначає, що Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) не зобов`язаний вживати жодних заходів щодо скасування наказу, оскільки наказ вже є скасований рішенням суду.

Враховуючи те, що справа розглядалася у спрощеному провадженні, розгляд заяви проводиться відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 4, ч. 6 ст. 12, ч. 4 та ч. 5 ст. 250 КАС України, оскільки справа є незначної складності.

Розглянувши матеріали справи та заяву про виправлення помилок у виконавчому листі, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини справи на яких ґрунтується заява, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду заяви і вирішення її по суті, суд дійшов висновку про наступне.

Відповідно до статті 374 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Суд визнає виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню повністю або частково, якщо його було видано помилково або якщо обов`язок боржника відсутній повністю чи частково у зв`язку з його припиненням, добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин.

Суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити виконання за виконавчим документом або заборонити приймати виконавчий документ до виконання.

Така ухвала підлягає внесенню до Єдиного державного реєстру виконавчих документів не пізніше наступного дня з дня її постановлення.

Про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Якщо стягнення за таким виконавчим документом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно з вирішенням вказаних питань на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим документом.

Ухвалу суду за результатами розгляду заяви може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Як вбачається з заяви, підставою для визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню є те, що виконавчий лист не містить інформацію що передбачає застосування заходів примусового виконання рішення.

Відповідно до ст.129-1 Конституції України, судове рішення є обов`язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд.

Частини 1 статті 370 Кодексу адміністративного судочинства України, визначено, що судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Згідно з статтею 373 Кодексу адміністративного судочинства України виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

З аналізу статті 373 Кодексу адміністративного судочинства України не вбачається, що виконавчий документ не видається, якщо він не містить заходів примусового виконання.

Крім того, як вбачається з Комп`ютерної програми "Автоматизованої системи виконавчого провадження" стягувачу відмовлено у відкритті виконавчого провадження ВП 64335314.

Суд вважає, що заява є необґрунтованою, заявником не надано доказів, яким чином порушуються його права.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що заява Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 50-Б, код ЄДРПОУ 25695762) про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню в частині визнання протиправним та скасування наказу Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 04.09.2019 року №280-К "Про оголошення догани ОСОБА_1 ". задоволенню не підлягає.

Керуючись положеннями статті 374, Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1.В задоволенні заяви Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 50-Б, код ЄДРПОУ 25695762) про визнання виконавчого листа в частині визнання протиправним та скасування наказу Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 04.09.2019 року №280-К Про оголошення догани ОСОБА_1 таким, що не підлягає виконанню - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.В. Амельохін

Дата ухвалення рішення29.04.2021
Оприлюднено06.05.2021
Номер документу96675961
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/19127/19

Ухвала від 28.05.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

Ухвала від 29.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

Ухвала від 12.03.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

Постанова від 02.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Рішення від 29.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні