Ухвала
від 05.05.2021 по справі 522/14760/20
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4813/21

Номер справи місцевого суду: 522/14760/20

Головуючий у першій інстанції Кузнецова В. В.

Доповідач Цюра Т. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

05.05.2021 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі:

Головуючого: Цюри Т.В.,

Суддів: Сєвєрової Є.С., Сегеди С.М.,

За участю секретаря судового засідання: Лопотан В.І.,

розглянувши заяву Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про зняття догани

В С Т А Н О В И В :

У вересні 2020 року, ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про зняття догани.

Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 19 листопада 2020 року позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (м.Одеса, вул. Генуезька, 22) про зняття догани - задоволено частково.

Скасовано наказ №113-К від 24 липня 2020 року Про оголошення догани.

Виплачено надбавки, які були зняті п. 4 наказу №113-К від 25 липня 2020 року.

В іншій частині задоволення позову відмовлено.

Стягнуто з Національної академії державного управління при Президентові України (ЄДРПОУ: 23213365, адреса: м.Одеса, вул. Генуезька, 22) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) судовий збір у розмірі 840 грн. 40 коп.

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду, Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України подав до суду апеляційну скаргу, у якій посилаючись на порушення судом норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права, просить суд скасувати рішення Приморського районного суду м. Одеси від 19 листопада 2020 року повністю, а у задоволенні позовних вимог відмовити.

Постановою Одеського апеляційного суду від 08.04.2021 року апеляційну скаргу Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України - залишено без задоволення. Рішення Приморського районного суду м. Одеси від 19 листопада 2020 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про зняття догани - залишено без змін.

13.04.2021 року до канцелярії апеляційного суду надійшла заява Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, у якій директор ОРІДУ НАДУ при Президентові України просить суд ухвалити додаткове рішення по зазначеній справі щодо розподілу судових витрат. У заяві також заявлено клопотання про виклик заявника у судове засідання з розгляду даної заяви.

Розглянувши заяву, перевіривши матеріали справи, апеляційний суд вважає, що в задоволенні заяви Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про ухвалення додаткової постанови слід відмовити, виходячи з наступного.

Так, ч.3 ст. 270 ЦПК України встановлено, що суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

Згідно з ч.4 ст. 270 ЦПК України у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання.

Необхідності у виклику сторін щодо вирішення питання про ухвалення додаткової постанови щодо розподілу судових витрат, пов`язаних із розглядом справи, апеляційний суд не вбачає.

Згідно із ч. 1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати; 4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Відповідно до п. 20 постанови Пленуму ВСУ Про судове рішення у цивільній справі № 14 від 18 грудня 2009 року додаткове рішення може бути ухвалено лише у випадках і за умов, передбачених ст. 270 ЦПК України; воно не може змінити суті основного рішення або містити в собі висновки про права та обов`язки осіб, які не брали участі у справі, чи вирішувати вимоги, не досліджені в судовому засіданні.

Таким чином, способом усунення неповноти рішення суду є ухвалення додаткового рішення і додаткове рішення може бути ухвалене лише у випадках і за умов, передбачених статтею 270 ЦПК України.

Згідно із положеннями ч. 13 ст. 141 ЦПК України суд апеляційної інстанції вирішує питання щодо судових витрат виключно у випадку зміни рішення суду першої інстанції або ухвалення нового рішення без передачі справи на новий розгляд.

При цьому, у відповідності до ст. 141 ЦПК України розподіл судових витрат залежить від пропорційності розміру задоволених позовних вимог.

Враховуючи те, що постановою Одеського апеляційного суду від 08.04.2021 року рішення суду першої інстанції залишено без змін, тобто, суд апеляційної інстанції не змінював рішення суду першої інстанції та не ухвалював своє рішення по суті позовних вимог, а, відтак, відсутні правові підстави для вирішення апеляційним судом питання щодо розподілу судових витрат ОРІДУ НАДУ при Президентові України, які він поніс за подання апеляційної скарги.

Таким чином, підстави для ухвалення додаткового рішення відсутні, а тому у задоволенні заяви слід відмовити.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 141, 270, 390 ЦПК України, апеляційний суд

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про виклик в судове засідання - відмовити.

В задоволенні заяви Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України про зняття догани - відмовити.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги до суду касаційної інстанції протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повний текст судового рішення складено 05.05.2021 року.

Головуючий Т.В. Цюра

Судді: Є.С. Сєвєрова

С.М. Сегеда

Дата ухвалення рішення05.05.2021
Оприлюднено13.05.2021
Номер документу96849240
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/14760/20

Постанова від 05.05.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 05.05.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Постанова від 08.04.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Постанова від 08.04.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Рішення від 19.11.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Рішення від 19.11.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні