Ухвала
від 01.06.2021 по справі 752/4942/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/4942/21

Провадження № 1-кп/752/1456/21

УХВАЛА

01 червня 2021 року м. Київ

Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,при секретарі судового засіданняОСОБА_2 ,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні кримінальнепровадження,внесене доЄдиного реєструдосудових розслідувань(далі-ЄРДР)за №12020100000000948 від28жовтня 2020року,за обвинуваченням

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Варовичі Поліського району Київської області, українця громадянина України, маючого середню освіту, працюючого водієм АП № 8 КП «Київпастранс», зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (далі КК),

за участю прокурораОСОБА_4 , обвинуваченого захисника потерпілих представника потерпілого ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,

установив:

До Голосіївського районного суду м. Києва надійшов для розгляду обвинувальний акт з реєстром матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК.

Прокурор ОСОБА_4 просила призначити кримінальне провадження до судового розгляду у відкритому судовому засіданні, суддею одноособово, оскільки кримінальне провадження підсудне Голосіївському районному суду м. Києва, угоди про визнання винуватості чи про примирення не укладалися, підстав для закриття кримінального провадження немає, обвинувальний акт відповідає вимогам ст. 291 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК).

Захисник ОСОБА_5 заперечив проти призначення судового розгляду у кримінальному провадженні. Заявив клопотання про повернення обвинувального акта прокурору на підставі п. 3 ч. 3 ст. 314 КПК у зв`язку невідповідністю обвинувального акта вимогам п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК, а саме відсутність в обвинувальному акті викладу фактичних обставин, які прокурор вважає встановленими. Вказав на однобічність і неповноту досудового розслідування, що перешкодило стороні обвинувачення правильно встановити обставини справи та притягнути винних.

Обвинувачений ОСОБА_3 підтримав захисника, вважав що обвинувальний акт підлягає поверненню прокурору у зв`язку з його невідповідністю вимогам ст. 291 КПК.

Прокурор ОСОБА_4 заперечила проти задоволення клопотання захисника.

Представник потерпілої ОСОБА_7 адвокат ОСОБА_8 заперечив проти задоволення клопотання захисника та просив призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні.

Потерпіла ОСОБА_7 підтримала свого представника.

Потерпіла ОСОБА_6 у вирішенні питання про можливість призначення судового розгляду у кримінальному провадженні поклалась на розсуд суду.

Потерпілі ОСОБА_9 та ОСОБА_10 про дату час та місце судового засідання повідомлені належним чином. Потерпіла ОСОБА_9 направила до суду клопотання про здійснення підготовчого судового засідання за її відсутності. Потерпіла ОСОБА_10 про причини неявки в судове засідання не повідомила, клопотань про відкладення не направила. Суд вирішив за можливе здійснювати підготовче судове засідання за їх відсутності.

Потерпілі ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_9 подали до суду позовні заяви у межах кримінального провадження про відшкодування заподіяної кримінальним правопорушенням шкоди.

Заслухавши думку учасників судового провадження, вивчивши обвинувальний акт та заявлені клопотання, суд дійшов наступних висновків.

Кримінальне провадження підсудне Голосіївському районному суду м. Києва.

Обвинувальний акт відповідає вимогам ст. 291 КПК, зокрема містить виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими. Згідно ст. 337 КПК судовий розгляд проводиться лише стосовно особи, якій висунуте обвинувачення, і лише в межах висунутого обвинувачення відповідно до обвинувального акта. Тому доводи захисника про причетність інших осіб до вказаного кримінального правопорушення, не є підставою для повернення обвинувального акта прокурору.

Також відсутні підстави для закриття провадження, передбачені пунктами 4-8, 10 ч. 1 або ч. 2 ст. 284 КПК.

За такихобставин,кримінальне провадженнящодо ОСОБА_3 підлягає призначеннюдо судовогорозгляду.

З урахуванням думки учасників судового провадження, суд вважає за необхідне призначити судовий розгляд не пізніше 10 днів після постановлення ухвали про його призначення, здійснювати судовий розгляд відкрито, суддею одноособово. У судове засідання викликати учасників судового провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 314 КПК у підготовчому судовому засіданні суд у випадках, передбачених цим Кодексом, за власною ініціативою або за клопотанням обвинуваченого, його захисника чи законного представника, чи за клопотанням прокурора і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини вирішує питання щодо складання досудової доповіді, про що постановляє ухвалу із зазначенням строку підготовки такої доповіді.

Згідно з вимогами ст. 314-1 КПК з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання, представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчинені нетяжкого або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

За таких обставин, суд вважає за необхідне доручити уповноваженому органу з питань пробації скласти досудову доповідь відносно обвинуваченого ОСОБА_3 .

У зв`язку з пред`явленням потерпілими ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_9 у підготовчому судовому засіданні цивільних позовів, Комунальне підприємство «Київпастранс», Філію Комунального підприємства «Київпастранс» Автотранспортне підприємство № 8 та Товариство з додатковою відповідальністю «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «АЛЬФА-ГАРАНТ» слід визнати цивільними відповідачами у кримінальному провадженні.

Керуючись статтями 128, 314-316, 369-372, 376 КПК, суд

постановив:

Відмовити у задоволенні клопотання захисника про повернення обвинувального акта прокурору.

Визнати Комунальне підприємство «Київпастранс», Філію Комунального підприємства «Київпастранс» Автотранспортне підприємство № 8 та Товариство з додатковою відповідальністю «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «АЛЬФА-ГАРАНТ» цивільними відповідачами у кримінальному провадженні.

Призначити судовийрозгляд кримінальногопровадження заобвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва на 1 червня 2021 року о 16:30.

В судове засідання викликати прокурора, обвинуваченого, захисника, потерпілих, представника потерпілого та представників Комунального підприємства «Київпастранс», Філії Комунального підприємства «Київпастранс» Автотранспортного підприємства № 8 та Товариства з додатковою відповідальністю «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «АЛЬФА-ГАРАНТ».

Доручити уповноваженому органу з питань пробації скласти досудову доповідь, передбаченуст. 314-1 КПК, щодо обвинуваченого ОСОБА_3 та направити дану доповідь до суду в строк до 1 липня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97324039
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —752/4942/21

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Ухвала від 07.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Вирок від 02.10.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Токман Ю. Ф.

Ухвала від 29.05.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Токман Ю. Ф.

Ухвала від 24.04.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Токман Ю. Ф.

Ухвала від 08.09.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Токман Ю. Ф.

Ухвала від 01.06.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Токман Ю. Ф.

Ухвала від 18.02.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Токман Ю. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні