Ухвала
від 31.05.2021 по справі 202/2746/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2746/20

Провадження № 2-п/202/47/2021

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

31 травня 2021 року суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Бєсєда Г.В., ознайомившись із заявою Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні,-

В С Т А Н О В И В:

Представник Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів звернувся до суду із заявою про перегляд заочного рішення від 25.11.2020 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні.

У поданій заяви представник Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів просить суд відстрочити сплату судового збору за подання заяви про перегляд заочного рішення. Клопотання обґрунтоване особливостями проведення бюджетних розрахунків, що зумовлює особливості їх майнового стану.

Подане клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 136 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Відповідно до ч.1 ст. 8 Закону України Про судовий збір , з урахуванням майнового стану сторони суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк.

Згідно з ч.2 ст. 8 Закону України Про судовий збір суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Разом з цим ст. 129 Конституції України однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, у тому числі й органів державної влади. У зв`язку із цим, обставини, пов`язані із відсутністю у бюджетної організації коштів, призначених для сплати судового збору не можуть вважатися достатньою підставою для відстрочення або звільнення від такої сплати.

Оскільки заявником не надано доказів на підтвердження незадовільного майнового стану, а посилання на особливості проведення бюджетних розрахунків для сплати судового збору, не можуть вважатися достатньою підставою для відстрочення сплати судового збору за подання заяви про перегляд заочного рішення,

Таким чином заявнику слід запропонувати надати докази на підтвердження майнового стану.

За умови відсутності таких доказів, судовий збір за подання заяви про перегляд заочного рішення підлягає сплаті на загальних підставах.

Вимоги до заяви про перегляд заочного рішення визначені ст. 285 ЦПК України.

Відповідно до ч. 6 ст. 285 ЦПК України до заяви про перегляд заочного рішення додається документ про сплату судового збору.

Відповідно до ч. 8 ст. 285 ЦПК України до неналежно оформленої заяви про перегляд заочного рішення застосовуються положення статті 185 цього Кодексу .

Відповідно до ст.185 ЦПК України заява, подана без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175 , 177 ЦПК України , підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Отже, представнику Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів необхідно сплатити судовий збір у розмірі 1 135 грн.

У зв`язку із зазначеним вище, подана позовна заява не відповідає вимогам ч. 6 ст. 285 ЦПК України та згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України , її необхідно залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 183, 185, 258-260, 285 ЦПК України , суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні - залишити без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

У разі, якщо заявник не усуне недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважається неподаною і буде повернена позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Г.В. Бєсєда

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення31.05.2021
Оприлюднено03.06.2021
Номер документу97358026
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —202/2746/20

Ухвала від 28.04.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Рішення від 16.12.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 19.08.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні