Ухвала
від 19.08.2021 по справі 202/2746/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2746/20

Провадження № 2-п/202/47/2021

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

19 серпня 2021 року Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючої судді: Бєсєди Г.В.

за участю секретаря: Голобородько О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні, -

В С Т А Н О В И В:

Представник Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів звернувся до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська з заявою про перегляд заочного рішення від 25.11.2020 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні.

В обґрунтування своєї заяви представник Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів посилалася на те, що про заочне рішення йому стало відомо лише 08.02.2021 року. Зазначав, що про час та місце розгляду справи не були повідомлені належним чином. Наголошували, що останніми двома календарними місяцями які передували звільненню позивача та повинні були прийматись для розрахунку середньоденного заробітку були січень та лютий 2020 року.

ОСОБА_1 надала заяву про розгляд справи без її участі. Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

У відповідності до ч. 1 ст. 287 ЦПК України , заява про перегляд заочного рішення розглядається в судовому засіданні. Неявка осіб, належним чином повідомлених про дату, час і місце засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Частина 1 статті 81 ЦПК України передбачає, що кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідно до ст. 284 ЦПК України заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Згідно із положеннями ст. 285 ЦПК України , у заяві про перегляд заочного рішення повинно бути зазначені, зокрема: обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання і неповідомлення їх суду, і докази про це посилання на докази, якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача.

Відповідно до ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки з поважних причин і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Представник Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів зазначає, що останніми двома календарними місяцями які передували звільненню позивача та повинні були прийматись для розрахунку середньоденного заробітку були січень та лютий 2020 року.

Суд, враховуючи доводи відповідача, якими він обґрунтовує свою заяву, вважає, що заява підлягає задоволенню, заочне рішення скасуванню, а справа повинна бути призначена до розгляду у загальному позовному провадженні.

Керуючись ст. 284 , 285 , 287 , 288 ЦПК України , суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Дніпропетровський центр захисту прав споживачів про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні - задовольнити.

Заочне рішення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 25.11.2020року - скасувати.

Призначити справу у підготовче засідання за правилами загального позовного провадження на 10 годину 30 хвилин 27 вересня 2021 року.

Суд роз`яснює відповідачу право надіслати суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про призначення справи до підготовчого провадження у справі відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову та надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати відповідь на відзив відповідно до вимог ст. 179 ЦПК України протягом 15 днів з дня отримання відзиву по суті позовних вимог.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Бєсєда

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення19.08.2021
Оприлюднено25.08.2021
Номер документу99138349
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —202/2746/20

Ухвала від 28.04.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Рішення від 16.12.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 19.08.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні