Ухвала
від 03.06.2021 по справі 638/4701/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/4701/20

Провадження № 2/638/148/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2021 року Дзержинський районний суд м. Харкова ускладі:

головуючого судді - Щепіхіної В.В.,

за участю секретаря - Шевченко І.В.,

представника позивача - Комарової Д.Д.,

представника відповідача - Олійник І.О.,

розглянувши в судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Харківської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дзержинського районного суду міста Харкова перебуває вказана цивільна справа.

Під час проведення судового засідання, призначеного на 03.06.2021, виникло питання стосовно повноважень органу, що проводить обстеження земельних ділянок комунальної власності, який входить до структури Депортаменту територіального контролю Харківської міської ради, а також щодо затвердженного порядку обстеження земельної ділянки під час здійснення заходів самоврядного контролю.

Відповідно до п.п.3.2.1 Положення про Департамент територіального контролю Харківської міської ради останній має право обстежувати земельні ділянки комунальної форми власності міста Харкова з метою здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель комунальної власності, самоврядного контролю у сфері благоустрою населених пунктів, а також при підготовці рішень про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, про погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу (об`єднання) земельних ділянок, про передачу у власність та користування, при оформленні угод щодо оренди землі, продажу земельних ділянок, актів приймання-передачі земельних ділянок, під час проведення інвентаризації земель комунальної власності територіальної громади міста Харкова, при розгляді матеріалів з питань збереження об`єктів самочинного будівництва за вмотивованими запитами виконавчих органів Харківської міської ради та в інших випадках відповідно до покладених на Департамент повноважень.

Відповідно до акту обстежень земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий номер 6310136300:01:003:0010 від 13.03.2020 обстеження земельної ділянки здійснено головним спеціалістом відділу самоврядного контролю за використанням земель Департаменту територіального контролю Харківської міської ради Павловським Романом Володимировичем.

Відповідно до п.п.4.1 Положення про Департамент територіального контролю Харківської міської ради до складу Департаменту входять сектори, відділи, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролу та Інспекція з паркування, які діють на правах відділів.

Статтею 76 ЦПК України визначено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), які обгрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до статті 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до статті 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи.

Враховуючи викладене суд вважає за необхідне витребувати у позивача Харківської міської ради копії документів, що посвідчують повноваження (положення, наказ, тощо) органу, який проводить обстеження земельної ділянки комунальної власності та порядок такого обстеження.

На підставі викладеного, враховуючи вимоги ч.2 ст.198 ЦПК України, суд дійшов висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання на іншу дату.

Керуючись ст.ст. 84, 198 ЦПК України,

УХВАЛИВ :

Відкласти судове засідання по цивільній справі за позовом Харківської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкоюна 22 липня 2021 року о 14 год. 00 хв.

Витребувати у позивача Харківської міської ради копії документів, що посвідчують повноваження органу, що входить до структури Департаменту територіального контролю Харківської міської ради та проводить обстеження земельної ділянки комунальної власності, а також документи, що затверджують або містять порядок такого обстеження.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі Судова влада України за веб-адресою: https://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Щепіхіна В.В.

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено05.06.2021
Номер документу97429449
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/4701/20

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 31.07.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Постанова від 22.12.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні