Ухвала
від 08.06.2021 по справі 923/937/20
ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

08 червня 2021 року м. ОдесаСправа № 923/937/20

Південно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Діброви Г.І.

суддів: Принцевської Н.М., Ярош А.І.

за апеляційною скаргою Комунального підприємства Красне , с. Красне, Скадовського р-ну, Херсонської області

на рішення Господарського суду Херсонської області від 09.02.2021 року, м. Херсон, суддя Ярошенко В.П., повний текст рішення складено та підписано 18.02.2021 року

у справі № 923/937/20

за позовом Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури, м. Скадовськ в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області), м. Херсон

до відповідача Комунального підприємства Красне , с. Красне, Скадовського р-ну, Херсонської області

про стягнення 164 434 грн. 46 коп.,-

В С Т А Н О В И В:

07.06.2021 року до Південно-західного апеляційного господарського суду надійшла апеляційна скарга Комунального підприємства Красне , с. Красне, Скадовського р-ну, Херсонської області на рішення Господарського суду Херсонської області від 09.02.2021 року у справі №923/937/20.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги та додані до неї документи, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що наведена апеляційна скарга не відповідає вимогам Глави 1 Розділу IV Господарського процесуального кодексу України за наступними підставами.

Статтею 258 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до форми і змісту апеляційної скарги. Відповідно до ч. 2 ст. 258 Господарського процесуального кодексу України в апеляційній скарзі мають бути зазначені:

1) найменування суду, до якого подається скарга;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає апеляційну скаргу, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та електронної пошти, офіційна електронна адреса, за наявності;

3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб);

4) рішення або ухвала, що оскаржується;

5) у чому полягає незаконність і (або) необґрунтованість рішення або ухвали (неповнота встановлення обставин, які мають значення для справи, та (або) неправильність установлення обставин, які мають значення для справи, внаслідок необґрунтованої відмови у прийнятті доказів, неправильного їх дослідження чи оцінки, неподання доказів з поважних причин та (або) неправильне визначення відповідно до встановлених судом обставин правовідносин тощо);

6) нові обставини, що підлягають встановленню, докази, які підлягають дослідженню чи оцінці, обґрунтування поважності причин неподання доказів до суду першої інстанції, заперечення проти доказів, використаних судом першої інстанції;

7) клопотання особи, яка подала скаргу;

8) дата отримання копії судового рішення суду першої інстанції, що оскаржується;

9) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів, а на ухвалу суду - протягом десяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду (ч. 2 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України).

В даному випадку повний текст оскаржуваного рішення Господарського суду Херсонської області від 09.02.2021 року у справі № 923/937/20 складено та підписано 18.02.2021 року, тобто останнім днем для звернення до суду апеляційної інстанції було 10.03.2021 року.

Таким чином, апеляційна скарга подана після спливу строку на апеляційне оскарження, при цьому, в апеляційній скарзі Комунальне підприємство Красне , с. Красне, Скадовського р-ну, Херсонської області не просить поновити пропущений строк на апеляційне оскарження рішення Господарського суду Херсонської області від 09.02.2021 року у справі №923/937/21.

Згідно з ч. 3 ст. 260 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, встановлених ст. 256 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Разом з тим, колегію суддів також встановлено, що апеляційна скарга, а саме її вступна частина, всупереч вимогам п. 3 ч. 2 ст. 258 Господарського процесуального кодексу України також не містить коду ЄДРПОУ Новокаховської місцевої прокуратури, м.Скадовськ.

Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 258 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги додаються:

1) довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо скарга подана представником і в справі немає підтвердження його повноважень;

2) докази сплати судового збору;

3) докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі;

4) докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції, за наявності.

З матеріалів апеляційної скарги вбачається, що скаржником не надано доказів сплати судового збору за апеляційний перегляд рішення Господарського суду Херсонської області від 09.02.2021 року у справі № 923/937/20, тоді як за приписами Закону України «Про судовий збір» за апеляційний перегляд рішення підлягає сплаті судовий збір у розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги, а саме у сумі 3 699 грн .: 150 % * (2 466 грн. - 1,5% від ціни позову).

З врахуванням викладеного, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що скаржником не виконано вимоги ч. 2, 3 ст. 258 Господарського процесуального кодексу України і це відповідно до вимог ст. 260 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залишення апеляційної скарги без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. 174, 234, 258, 260 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Апеляційну скаргу Комунального підприємства Красне , с. Красне, Скадовського р-ну, Херсонської області на рішення Господарського суду Херсонської області від 09.02.2021 року у справі № 923/937/20 на 15 аркушах - залишити без руху.

2. Комунальному підприємству Красне , с. Красне, Скадовського р-ну, Херсонської області усунути встановлені при поданні апеляційної скарги недоліки: привести у відповідність до ч. 2 ст. 258 Господарського процесуального кодексу вступну частину апеляційної скарги, надати обґрунтоване клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, надати докази оплати судового збору за подання апеляційної скарги у розмірі 3 699 грн. протягом 10 днів з дня отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху засобом електронного зв`язку.

3. Роз`яснити Комунальному підприємству Красне , с. Красне, Скадовського р-ну, Херсонської області, що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається неподаною та повертається скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Г.І. Діброва Судді Н.М. Принцевська А.І. Ярош

СудПівденно-західний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення08.06.2021
Оприлюднено10.06.2021
Номер документу97492410
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/937/20

Ухвала від 05.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Ухвала від 27.09.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Постанова від 14.09.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 26.07.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 30.06.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 25.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Рішення від 09.02.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

Ухвала від 14.01.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ярошенко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні