Ухвала
від 07.06.2021 по справі 334/3082/21
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 07.06.2021 Справа № 334/3082/21

З А П О Р І З Ь К И Й А П Е Л Я Ц І Й Н И Й С У Д

Провадження № 11-п/807/175/21Суддя-доповідач ОСОБА_1 Єдиний унікальний № 334/3082/21 Категорія ст. 34 КПК України

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2021 року м. Запоріжжя

Колегія суддівсудової палатиз розглядукримінальних справЗапорізького апеляційногосуду у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянула у відкритому судовому засіданні подання Ленінського районного суду м.Запоріжжя про направлення до іншого суду в межах юрисдикції Запорізького апеляційного суду кримінального провадження щодо ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

В поданні суду порушується питання про направлення матеріалів даного кримінального провадження на розгляд до Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя.

Заслухавши суддю-доповідача про суть подання, перевіривши матеріали провадження, колегія суддів доходить висновку, що подання задоволенню не підлягає з таких підстав.

Правила територіальної підсудності визначені у ст.32 КПК України, а підстави і порядок направлення кримінального провадження до іншого суду встановлені ст.34 КПК України.

Як вбачаєтьсяз наявнихматеріалів,05 травня 2021 року до Ленінського районного суду м.Запоріжжя надійшло кримінальне провадження щодо ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

26 травня 2021 року у підготовчому судовому засіданні судом постановлена ухвала про направлення матеріалів даного кримінального провадження до Запорізького апеляційного суду для вирішення питання про визначення підсудності, оскільки ОСОБА_4 обвинувачується у привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, то і службові обов`язки обвинувачений виконує за місцезнаходженням ТОВ «ПК Лідер», керівником якого він є. Отже, на думку суду, привласнення є вчиненим саме за місцезнаходженням ТОВ «ПК Лідер» - за адресою: м.Запоріжжя, вул.Феросплавна, буд.2, яке відноситься до Вознесенівського району м.Запоріжжя.

В той же час, з обвинувального акту у цьому провадженні неможливо однозначно встановити місце вчинення кримінального правопорушення, а висновки суду про протилежне ґрунтуються на припущеннях.

В своючергу,відповідно довимог ч.1ст.32КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення. Якщо місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо, кримінальне провадження здійснюється судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування.

Отже, оскільки з обвинувального акту місце вчинення інкримінованого ОСОБА_4 правопорушення встановити неможливо, розгляд кримінального провадження повинен здійснювати суд, в межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове слідство.

Згідно з наявними матеріалами, досудове розслідування даного кримінального провадження здійснювалося СВ Запорізькім РУП ГУНП в Запорізькій області, юридична адреса якого: м.Запоріжжя, проспект Соборний, 191, що відноситься до Дніпровського району м.Запоріжжя, тобто в межах територіальної юрисдикції Ленінського районного суду м.Запоріжжя.

Таким чином, вказаний обвинувальний акт правомірно скерований до зазначеного суду.

Враховуючи викладене, колегія суддів не вбачає підстав для задоволення вищезазначеного подання і направлення кримінального провадження щодо ОСОБА_4 ,обвинуваченого увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.191КК України, на розгляд до іншого суду.

Керуючись ст. ст. 32, 34 КПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

відмовити у задоволенні подання Ленінського районного суду м.Запоріжжя про направлення до Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя кримінального провадження щодо ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

СуддяСуддяСуддяОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення07.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97606230
СудочинствоКримінальне
Сутьпротилежне ґрунтуються на припущеннях. В своючергу,відповідно довимог ч.1ст.32КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення. Якщо місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо, кримінальне провадження здійснюється судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування. Отже, оскільки з обвинувального акту місце вчинення інкримінованого ОСОБА_4 правопорушення встановити неможливо, розгляд кримінального провадження повинен здійснювати суд, в межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове слідство. Згідно з наявними матеріалами, досудове розслідування даного кримінального провадження здійснювалося СВ Запорізькім РУП ГУНП в Запорізькій області, юридична адреса якого: м.Запоріжжя, проспект Соборний, 191, що відноситься до Дніпровського району м.Запоріжжя, тобто в межах територіальної юрисдикції Ленінського районного суду м.Запоріжжя. Таким чином, вказаний обвинувальний акт правомірно скерований до зазначеного суду. Враховуючи викладене, колегія суддів не вбачає підстав для задоволення вищезазначеного подання і направлення кримінального провадження щодо ОСОБА_4 ,обвинуваченого увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.191КК України, на розгляд до іншого суду. Керуючись ст. ст. 32, 34 КПК України, колегія суддів

Судовий реєстр по справі —334/3082/21

Ухвала від 23.02.2022

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Тютюник М. С.

Ухвала від 06.08.2021

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Тютюник М. С.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Тютюник М. С.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Фетісов М. В.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Фетісов М. В.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 26.05.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Фетісов М. В.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Фетісов М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні