Ухвала
від 15.06.2021 по справі 235/4144/20
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер 235/4144/20

Номер провадження 22-ц/804/1217/21

У Х В А Л А

15 червня 2021 року м. Бахмут

Донецький апеляційний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача Кішкіної І.В.,

суддів Азевича В.Б., Халаджи О.В.,

за участю секретаря Кіпрік Х.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання позивача ОСОБА_1 та представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 Здоровця Сергія Вікторовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі № 235/4144/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання інформації недостовірною, спростування недостовірної інформації за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 03 березня 2021 року (суддя Назаренко Г.В.),

в с т а н о в и в :

Рішенням Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 03 березня 2021 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання інформації недостовірною, спростування недостовірної інформації відмовлено.

З вказаним рішення не погодився позивач ОСОБА_1 та оскаржив його в апеляційному порядку, в апеляційній скарзі просить скасувати рішення суду та ухвалити нове судове рішення, яким задовольнити позов.

31 травня 2021 року засобами електронного зв`язку до апеляційного суду надійшло клопотання представника відповідача ТОВ ТРК Студія 1+1 Здоровця С.В., який діє на підставі довіреності, про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EASYCON .

15 червня 2021 року також засобами електронного зв`язку до апеляційного суду надійшло клопотання позивача ОСОБА_1 про його участь у судовому засіданні в режимі відео конференції, просить забезпечити проведення його в Красноармійському міськрайонному суді Донецької області.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання апеляційної інстанції не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Рекомендовані поштові відправлення з судовими повістками-повідомленнями про розгляд справи 15 червня 2021 року на ім`я відповідача ОСОБА_2 , які було їй направлено за місцем її реєстрації та адресою проживання, повернуті до апеляційного суду з відміткою від 29 травня 2021 року адресат відсутній за вказаною адресою , що у відповідності до положень пункту 4 частини 8 статті 128 ЦПК України є днем вручення судової повістки.

Представник відповідача ТОВ ТРК Студія 1+1 в судове засідання апеляційної інстанції не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до частини 2 статті 372 ЦПК України неявка сторін або інших осіб, які беруть участь у справі, належним чином повідомлених про час і місце розгляду справи, не перешкоджає розглядові справи.

Заслухавши суддю-доповідача, апеляційний суд вважає, що клопотання представника відповідача ТОВ ТРК Студія 1+1 Здоровця С.В. та позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції підлягають задоволенню за наступних підстав.

Відповідно до статті 7 Закону України Про судоустрій і статус суддів від 02 червня 2016 року № 1402-VIII кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом, утвореним законом.

Згідно із частинами 1 та 2 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. При цьому учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Також частиною 4 статті 212 ЦПК України передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Аналогічний порядок проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду закріплено у наказі ДСА України від 23 квітня 2020 року № 196.

Згідно із частиною 8 статті 212 ЦПК України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи зазначене та технічну можливість забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, апеляційний суд вважає доцільним забезпечити участь представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 Здоровця С.В. у судовому засіданні апеляційного суду в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та участь позивача ОСОБА_1 у судовому засіданні апеляційного суду в режимі відеоконференції в Красноармійському міськрайонному суді Донецької області.

Керуючись статтею 212 ЦПК України,

у х в а л и в:

Задовольнити клопотання позивача ОСОБА_1 про забезпечення його участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції та клопотання представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 Здоровця Сергія Вікторовича про забезпечення його участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів.

Відкласти розгляд справи на 29 червня 2021 року на 15 годину 00 хвилин, судове засідання провести в приміщенні Донецького апеляційного суду в місті Бахмуті по вул. Свободи, 10.

Доручити Красноармійському міськрайонному суду Донецької області забезпечити проведення відеоконференції і участь в ній позивача ОСОБА_1 .

Роз`яснити представнику відповідача товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 ОСОБА_3 , що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити для відома учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді І.В. Кішкіна

В.Б. Азевич

О.В. Халаджи

Дата ухвалення рішення15.06.2021
Оприлюднено16.06.2021
Номер документу97674043
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації, визнання інформації недостовірною, спростування недостовірної інформації за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 03 березня 2021 року (

Судовий реєстр по справі —235/4144/20

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 20.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Постанова від 13.07.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Постанова від 13.07.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Кішкіна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні