Ухвала
від 15.06.2021 по справі 569/12097/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12097/21

1-кс/569/4310/21

УХВАЛА

15 червня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні в м.Рівне клопотання слідчого слідчого відділення відділення поліції №1 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 , яке погоджено виконувачем обов`язків прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 в рамках кримінального провадження №12017180000000025 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.01.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (далі це ж кримінальне провадження) про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у клопотанні вказує, що службові особи Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА за попередньою змовою з службовими особами низки суб`єктів підприємницької діяльності, зокрема ПВКФ Фіалка (код 30207687), ТОВ Стиль-Декор (код 22579791) та іншими, зловживаючи своїм службовим становищем в супереч інтересах, шляхом неправомірного перерахування коштів на рахунки вказаних підприємств, протягом 2016-2017 року заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 3 млн. 283 тис. грн., тобто в особливо великих розмірах.

Зокрема, через укладення субпідрядних договорів з підприємствами з ознаками фіктивності (які не мають власних виробничих потужностей та кваліфікованих співробітників) здійснюється переведення бюджетних коштів в готівку та подальше привласнення учасниками протиправної схеми, що підтверджується аналітичним дослідженням фінансово-господарських операцій проведених за участю ПВКФ Фіалка, ТОВ Стиль-Декор.

25.05.2021 надійшов рапорт старшого оперуповноваженого в ОВС 2 сектору ВКЗЕ УСБУ в Рівненській області ОСОБА_5 про те, що в ході виконання доручення в порядку ст. 40 КПК України встановлено що документальні матеріали, щодо взаємовідносин між ТОВ Стиль-Декор та ПВКФ Фіалка (зокрема, договори, акти виконаних робіт та довідки про їх вартість тощо), а також, інші документи щодо постачання будівельних матеріалів та обладнання, що мають значення у розслідуванні кримінального провадження, зберігаються за наступними адресами: приміщення здійснення господарської діяльності ТОВ Вогнезахисні системи (код ЕДРПОУ 39219410, юридична адреса: м. Рівне, пров. Шпанівський, 55, керівник ОСОБА_6 , засновники: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ) у АДРЕСА_1 - 1-ий поверх будівлі КП Рівнерайкомуненергія Рівненської районної ради (ВІДОМОСТІ ПРО ОБ`ЄКТ НЕРУХОМОГО МАЙНА: будівля контори і майстерня (літ. "В-2"), ВІДОМОСТІ ПРО ПРАВА ВЛАСНОСТІ: Територіальні громади Рівненського району в особі Рівненської районної ради, ВІДОМОСТІ ПРО ОБ`ЄКТ НЕРУХОМОГО МАЙНА: ВІДОМОСТІ ПРО ПРАВА ВЛАСНОСТІ: Територіальні громади Рівненського району в особі Рівненської районної ради, Об`єкт нерухомого майна: земельна ділянка 5610100000:01:008:0130, Площа (га): 0.3616, Адреса: Рівненська обл., м. Рівне, вулиця Князя Володимира, земельна ділянка 82А, Актуальна інформація про право власності: Форма власності: комунальна, Власники: ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ В ОСОБІ РІВНЕНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ, код ЄДРПОУ: 21082752, Вид іншого речового права: право постійного користування земельною ділянкою Правокористувач: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "РІВНЕРАЙКОМУНЕНЕРГІЯ" РІВНЕНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ, код ЄДРПОУ: 30547471).

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ Вогнезахисні системи пов`язана з ПВФК Фіалка, оскільки засновником даних суб`єктів господарювання являється ОСОБА_7 та фактична адреса ПВФК Фіалка є юридичною адресою ТОВ Вогнезахисні системи, а саме м. Рівне, пров. Шпанівський, 55.

Таким чином, з огляду на об`єктивні дані отримані в ході досудового розслідування встановлено, що у приміщеннях фактичної адреси ТОВ Вогнезахисні системи - м. Рівне, вул. Князя Володимира, 82а, зберігаються документальні матеріали, щодо взаємовідносин між ТОВ Стиль-Декор та ПВКФ Фіалка по об`єкту: Будівництво школи на 226 учнівських місць по вул. Шевченка, 45 в с. Пісків, Костопільського району, Рівненської області, а саме договорів підряду, актів приймання виконаних робіт (форма КБ-2в) та довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, форми 3, актів на приховані роботи (дефектних актів), актів готовності об`єкта до експлуатації, журналів обліку виконаних робіт, виконавчих схем та документації, накладних про постачання матеріалів та обладнання, матеріальних звітів, а також, інші документи, що мають значення у розслідуванні кримінального провадження.

Покликаючись на наведене, слідчий вказує на необхідність в проведення обшуку за адресою: м. Рівне, вул. Князя Володимира, 82а, з метою виявлення документів, що зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для досудового розслідування і можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування та судового розгляду.

Заслухавши слідчого, який клопотання підтримав, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно доч.1ст.234КПКУкраїни, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч.3 ст.234 КПК України, так само доведені слідчим підстави передбачені ч.5 ст.234 КПК України, надані до клопотання матеріали, в тому числі матеріали кримінального провадження оглянуті слідчим суддею у встановленому законодавством порядку, зокрема висновки експертиз в яких зазначений розмір шкоди завданої неналежним виконанням робіт за договорами підряду (субпідряду) та показання свідка ОСОБА_9 щодо неналежного виконання умов договорів, які вказують, що за вищевказаною адресою зберігаються документи, які планує відшукати слідчий, слідчий суддя вважає їх достатніми для проведення обшуку з метою відшукання майна, яке має значення для досудового розслідування, про яке йдеться у клопотанні, і саме обшук, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання речей, які мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення фактичної адреси ТОВ Вогнезахисні системи - м. Рівне, вул. Князя Володимира, 82а - 1-ий поверх будівлі КП Рівнерайкомуненергія Рівненської районної ради (ВІДОМОСТІ ПРО ОБ`ЄКТ НЕРУХОМОГО МАЙНА: будівля контори і майстерня (літ. "В-2"), ВІДОМОСТІ ПРО ПРАВА ВЛАСНОСТІ: Територіальні громади Рівненського району в особі Рівненської районної ради), з метою виявлення документальних матеріалів, щодо взаємовідносин між ТОВ Стиль-Декор та ПВКФ Фіалка по об`єкту: Будівництво школи на 226 учнівських місць по вул. Шевченка, 45 в с. Пісків, Костопільського району, Рівненської області, а саме договорів підряду, актів приймання виконаних робіт (форма КБ-2в) та довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, форми 3, актів на приховані роботи (дефектних актів), актів готовності об`єкта до експлуатації, журналів обліку виконаних робіт, виконавчих схем та документації, накладних про постачання матеріалів та обладнання, матеріальних звітів.

Строк дії ухвали 15 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення15.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97679366
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/12097/21

Ухвала від 30.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 08.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 30.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 16.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 16.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 16.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 16.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні