Ухвала
від 16.06.2021 по справі 2-546/11
ГОЛОПРИСТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-546/11

Провадження №2-в/654/2/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2021 року м. Гола Пристань

Голопристанський районний суд Херсонської області у складі:

головуючої судді - Ширінської О.Х.,

за участі секретаря - Синевид І.І.,

представника заявника - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Гола Пристань Херсонської області цивільну справу за заявою ОСОБА_2 про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі за її позовом до Великокардашинської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, треті особи: Голопристанська районна державна адміністрація Херсонської області; Відділ Державного комітету України із земельних ресурсів у Голопристанському районі Херсонської області; Голопристанський районний відділ Херсонської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом, -

у с т а н о в и л а:

ОСОБА_2 , через свого представника ОСОБА_1 , звернулася до суду з вищевказаною заявою, у якій просила відновити втрачене судове провадження, яке було відкрито і здійснено у 2011 році Голопристанським районним судом Херсонської області (суддя Францішко Ю.В.) у цивільній справі № 2-546/11 за позовом ОСОБА_2 до Великокардашинської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, треті особи: Голопристанська районна державна адміністрація Херсонської області; Відділ Державного комітету України із земельних ресурсів у Голопристанському районі Херсонської області; Голопристанський районний відділ Херсонської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

В обґрунтування заяви ОСОБА_2 зазначила, що 16 червня 2011 року Голопристанським районним судом Херсонської області було ухвалено рішення у цивільній справі № 2-546/11 за її позовом до Великокардашинської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, треті особи: Голопристанська районна державна адміністрація Херсонської області; Відділ Державного комітету України із земель них ресурсів у Голопристанському районі Херсонської області; Голопристанський районний відділ Херсонської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про визнання права власності на земельну ділянку.

Зі слів працівників канцелярії Голопристанського районного суду Херсонської області їй стало відомо, що матеріали цієї цивільної справи в архіві даного суду відсутні. При цьому, будь-які відомості про обставини втрати судового провадження праців ники канцелярії Голопристанським районним судом Херсонської області їй не повідомили.

Проте, факт відкриття і здійснення Голопристанським районним судом Херсонської області у 2011 році провадження по вказаній цивільній справі № 2-546/11 підтверджується копією вищевказаного рішення даного суду по цій справі від 16 червня 2011 року.

Метою відновлення даного судового провадження є отримання належним чином оформленої та засвідченої копії рішення Голопристанського районного суду Херсонської області від 16 червня 2011 року у цивільній справі № 2-546/11, як належного правовстановлюючого документа на спірну у справі земельну ділянку, для її подальшої державної реєстрації.

В судовому засіданні представник заявника ОСОБА_1 , який діє на підставі довіреності від 14.01.2021 р., заявлені вимоги підтримав та просив суд їх задовольнити з підстав, наведених в заяві.

Заслухавши представника заявника, дослідивши матеріали справи та додані до неї документи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру судових рішень, рішенням Голопристанського районного суду Херсонської області від 16.06.2011 року у справі № 2-546/11 позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено. Визнано за ОСОБА_1 право власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку площею 0,0771 га, кадастровий номер 6522381000:05:011:0023, виділеної для ведення індивідуального садівництва, розташованої на території Великокардашинської сільської ради, Голопристанського району, Херсонської області.

Підставою звернення заявника до суду з заявою про відновлення втраченого судового провадження є неможливість отримання рішення Голопристанського районного суду Херсонської області від 16.06.2011 року, у зв`язку з відсутністю матеріалів цивільної справи в архіві суду, а тому заявник не може реалізувати гарантовані їй права у загальному порядку.

Як вбачається з даних Єдиного державного реєстру судових рішень, рішення Голопристанського районного суду Херсонської області від 16.06.2011 року № 2-546/11 міститься в даному реєстрі, наявність якого перевірено шляхом повного доступу до вказаного реєстру.

Крім того, рішення Голопристанського районного суду Херсонської області від 16.06.2011 року № 2-546/11 містить в автоматизованій системі документообігу суду, згідно якого позовні вимоги ОСОБА_2 задоволено. Визнано за ОСОБА_2 право власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку площею 0,0771 га, кадастровий номер 6522381000:05:011:0023, виділеної для ведення індивідуального садівництва, розташованої на території Великокардашинської сільської ради, Голопристанського району, Херсонської області.

Згідно довідки керівника апарату Голопристанського районного суду Кичинської А.В., у зв`язку з находженням заяви ОСОБА_1 про відновлення втраченого судового провадження у ході перевірки встановлено, що згідно КП АСДС Д-3 цивільна справа № 2-546/11 за позовом ОСОБА_2 до Великокардашинської сільської ради Голопристанського району Херсонської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом розглянута суддею Францішко Ю.В. з винесенням рішення 16.06.2011 р. Відповідно до журналу судових засідань судді Францішко Ю.В. за 2011 рік вказана цивільна справа після розгляду до канцелярії суду не поверталась. Відповідно до актів передачі цивільна справа за 2011 рік до архіву суду не передавалась.

Судом встановлено, що в зібраних матеріалах міститься копія позовної заяви від 21.01.2011 року з підписом ОСОБА_2 , копія ухвали про відкриття провадження від 01.02.2011 року, виготовлена з АСДС, повний текст рішення Голопристанського районного суду від 16.06.2011 року по цивільній справі № 2-546/11, виготовлений з АСДС, обліково-статистична картка на цивільну справу, а також копії свідоцтва про смерть ОСОБА_3 , державного акту на право власності на земельну ділянку, інформаційної довідки зі Спадкового реєстру, свідоцтва про народження ОСОБА_2 , які є належними та достатніми матеріалами для відновлення втраченого провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Великокардашинської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, треті особи: Голопристанська районна державна адміністрація Херсонської області; Відділ Державного комітету України із земельних ресурсів у Голопристанському районі Херсонської області; Голопристанський районний відділ Херсонської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Згідно зі ст. 488 ЦПК України, відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення, або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно ст. 489 ЦПК України, втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Статтею 490 ЦПК України передбачено, що заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

За ч. 1 ст. 493 ЦПК України, при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); документи, надіслані (видані) судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень; дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 494 ЦПК України, на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити. В ухвалі суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Відповідно до положень ч.ч. 1-2 ст. 3 Закону України від 22 грудня 2005 року №3262-IV Про доступ до судових рішень для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень - автоматизованої системи збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Процедуру формування та ведення Єдиного державного реєстру судових рішень визначає Порядок ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року № 740 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2009 року № 1007).

Згідно з абз.4 п.3 Порядку електронна копія судового рішення - складений в суді у вигляді електронних даних ідентичний судовому рішенню за документарною інформацією та реквізитами електронний документ, засвідчений електронним цифровим підписом особи, що підписала зазначене рішення, який може бути перетворений електронними засобами у візуальну форму.

Пункт 12-13 Порядку передбачає, що суди надсилають адміністраторові Реєстру копії всіх судових рішень виключно в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису, що передує видачі копії судового рішення. Електронні копії судових рішень надсилаються відповідальною особою апарату суду не пізніше дня, що настає після ухвалення (постановлення) судового рішення.

Згідно з п.20 Порядку доступ користувачів до електронних копій судових рішень здійснюється безоплатно через офіційний веб-портал ДСА.

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що наявні в справі про відновлення втраченого провадження копії документів, на думку суду, є належними та достатніми для відновлення втраченого провадження, суд вважає, що заява ОСОБА_2 про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі № 2-546/11 є обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12 , 60 , 258 - 259 , 353 - 354 , 488 - 494 ЦПК України , суд, -

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву ОСОБА_2 про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі за її позовом до Великокардашинської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, треті особи: Голопристанська районна державна адміністрація Херсонської області; Відділ Державного комітету України із земельних ресурсів у Голопристанському районі Херсонської області; Голопристанський районний відділ Херсонської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом - задовольнити.

Відновити повністю втрачене провадження по цивільній справі № 2-546/11 за позовом ОСОБА_2 до Великокардашинської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, треті особи: Голопристанська районна державна адміністрація Херсонської області; Відділ Державного комітету України із земельних ресурсів у Голопристанському районі Херсонської області; Голопристанський районний відділ Херсонської регіональної філії ДП Центр ДЗК , про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Херсонського апеляційного суду через Голопристанський районний суд Херсонської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:О. Х. Ширінська

СудГолопристанський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення16.06.2021
Оприлюднено22.06.2021
Номер документу97768258
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-546/11

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Киян Д. В.

Ухвала від 16.06.2021

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Ширінська О. Х.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Ширінська О. Х.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Ширінська О. Х.

Ухвала від 29.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 29.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 15.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 15.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Данилевський М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні