Ухвала
від 05.07.2021 по справі 2-754/11
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 2-754/11

6/296/241/21

У Х В А Л А

Іменем України

05 липня 2021 рокум. Житомир

Суддя Корольовського районного суду міста Житомира Драч Ю.І., ознайомившись із заявою ТОВ Фінанс проперті групп про заміну сторони (стягувача) виконавчого провадження та видачу дубліката виконавчого документа, -

В С Т А Н О В И В :

ТОВ Фінанс проперті групп звернулося до Корольовського районного суду міста Житомира із даною заявою.

Відповідно до положень ч. 1, 2 ст. 442 Цивільного процесуального кодексу України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

В той же час, статтею 183 Цивільного процесуального кодексу України встановлені загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом. Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним іноземним законом (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

Відповідно до частини 4 статті 183 Цивільного процесуального кодексу України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Так у поданій заяві заявником не вказано повної назви юридичної особи правонаступника стягувача.

За таких обставин, заява не відповідає вимогам ст.183 ЦПК України та враховуючи положення частини 4 статті 183 ЦПК України суд дійшов висновку, що заяву необхідно повернути заявнику без розгляду.

Разом із тим, суд роз`яснює, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись статтями ст.ст. 177, 183, 259-261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ТОВ Фінанс проперті групп про заміну сторони (стягувача) виконавчого провадження та видачу дубліката виконавчого документа повернути заявнику без розгляду.

Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала суду набирає законної сили після її підписання та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суду міста Житомира протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ю. І. Драч

Дата ухвалення рішення05.07.2021
Оприлюднено08.07.2021
Номер документу98123557
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони (стягувача) виконавчого провадження та видачу дубліката виконавчого документа

Судовий реєстр по справі —2-754/11

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мигаль Г. П.

Ухвала від 12.10.2011

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

СОБКО В.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Дзеньдзюра С. М.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

Ухвала від 20.10.2021

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Анциборенко Н. М.

Ухвала від 12.08.2021

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Рожкова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні