Ухвала
від 07.07.2021 по справі 757/8898/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8898/21-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві заяву адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах ОСОБА_4 про відвід слідчого судді ОСОБА_5 від розгляду провадження за клопотанням заступника начальника відділу Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв`язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 про передачу арештованого майна Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів,

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшла заява адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах ОСОБА_4 про відвід слідчого судді ОСОБА_5 від розгляду провадження № 757/8898/21-к за клопотанням заступника начальника відділу Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв`язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 про передачу арештованого майна Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

В обґрунтування своєї заяви про відвід, адвокат ОСОБА_3 зазначає, що предметом розгляду зазначеного вище клопотання є майно, на яке слідчим суддею ОСОБА_5 в рамках кримінального провадження № 420170000000394 накладено арешт, при цьому вказана ухвала слідчого судді оскаржувалась адвокатом ОСОБА_3 в апеляційному порядку з підстав порушення норм кримінального процесу. Окрім того, вказує, що слідчим суддею ОСОБА_5 винесено ухвалу в рамках означеного кримінального провадження, якою задоволено клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_4 , та яка в подальшому була скасована ухвалою суду апеляційної інстанції. Підсумовуючи викладене, на переконання захисника, існують обґрунтовані сумніви щодо безсторонності та неупередженості слідчого судді ОСОБА_5 при розгляді клопотання органу досудового розслідування про передачу арештованого майна в управління АРМА, що є підставою для відводу останньої.

В судове засідання особа, якій заявлено відвід слідчий суддя ОСОБА_5 , представник органу досудового розслідування, заявник - адвокат ОСОБА_3 не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, про причини своєї неявки суд не повідомили, будь-яких заяв щодо неможливості розгляду провадження за їх відсутності не надали, у зв`язку з чим слідчим суддею, на підставі положень ст. 81 КПК України, визнано можливим розглянути заяву у їх відсутність.

Вивчивши заяву про відвід, матеріали додані до заяви, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Положеннями ст. 75 КПК України визначено підстави відводу щодо слідчого судді.

Разом з тим, обставини, на які посилається сторона захисту, заявляючи відвід слідчому судді ОСОБА_5 , фактично зводиться до незгоди з процесуальними рішеннями, ухваленими останньою в рамках кримінального провадження № 420170000000394, що відповідно до вимог КПК України, не є підставами для відводу слідчого судді, з урахуванням скасування таких рішень судом апеляційної інстанції та не підтверджують наявності будь - яких обставин, передбачених чинним законодавством, що виключають можливість участі слідчого судді ОСОБА_5 в розгляді вказаного вище кримінального провадження.

З урахуванням вищевикладеного заява про відвід задоволенню не підлягає, оскільки обставини зазначені стороною захисту не є підставою для відводу слідчому судді та на даний час відсутні будь-які порушення вимог КПК України при розгляді слідчим суддею ОСОБА_5 клопотання заступника начальника відділу Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв`язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 про передачу арештованого майна Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, які могли б свідчити про необ`єктивність та упередженість слідчого судді, передбачені ст.75 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 75, 81, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

У задоволенні заяви адвоката ОСОБА_3 про відвід слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_5 від розгляду провадження за клопотанням заступника начальника відділу Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв`язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань ОСОБА_6 про передачу арештованого майна Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98179011
СудочинствоКримінальне
Сутьпередачу арештованого майна Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

Судовий реєстр по справі —757/8898/21-к

Ухвала від 01.12.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 01.12.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 01.09.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 22.10.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Єремейчук Сергій Володимирович

Ухвала від 07.07.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 10.06.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Росік Тетяна Володимирівна

Ухвала від 13.04.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні