Ухвала
від 08.07.2021 по справі 2-43/10
ЛЕБЕДИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Лебединський районний суд Сумської області

Справа № 2-43/10

Номер провадження 2-43/10

У Х В А Л А

про скасування заходів забезпечення позову

"08" липня 2021 р. Лебединський районний суд Сумської області

в складі: головуючого - судді Стеценко В. А.

при секретарі - Радковській О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Лебедині справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розподіл спільного майна подружжя та за позовом ОСОБА_2 в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , Червленівської сільської ради Лебединського району Сумської області, третя особа - орган опіки та піклування Лебединської райдержадміністарції в Сумській області про розподіл колгоспного двору та визнання права власності на частку в колгоспному дворі, про визнання права на приватизацію земельних ділянок відповідно до часток в майні колгоспного двору, про розподіл майна яке є спільною сумісною власністю подружжя, про усунення перешкод в користуванні приватною власністю та зобов`язання вчинити певні дії, про стягнення моральної шкоди;

В С Т А Н О В И В:

В Лебединському районному суді перебувала на розгляді цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розподіл спільного майна подружжя та за позовом ОСОБА_2 в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , Червленівської сільської ради Лебединського району Сумської області, третя особа - орган опіки та піклування Лебединської райдержадміністарції в Сумській області про розподіл колгоспного двору та визнання права власності на частку в колгоспному дворі, про визнання права на приватизацію земельних ділянок відповідно до часток в майні колгоспного двору, про розподіл майна яке є спільною сумісною власністю подружжя, про усунення перешкод в користуванні приватною власністю та зобов`язання вчинити певні дії, про стягнення моральної шкоди.

Під час розгляду цієї справи з ОСОБА_2 та ОСОБА_4 звернулися до суду з заявою про забезпечення позову, мотивуючи свої вимоги тим, що відповідачі за зустрічним позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_5 чинять перешкоди в користуванні спільною приватною власністю, заважають проживати в житловому будинку шляхом зміни замків на вхідних дверях будинку та господарських спору а у розпорядженні заявників є інформація про розтрату та приховування спірного майна від його поділу, що може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду останні звернулися до суду з заявою про забезпечення позову і просили накласти арешт на спільне майно подружжя.

Ухвалою Лебединського райсуду від 12.03.2010 року у справі було застосовано заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на садибу, розташовану по АДРЕСА_1 , яка оформлена на ОСОБА_5 ; шляхом накладення арешту на майно подружжя, а саме: на телевізор LG , супутникову антену, 3 дивани, 4 карнизи, 2 ліжка, циркулярку, насос водяний Малиш , цеглу 3 000 шт., дрова (15 куб.м.), сіно 10 т. , 100 листів шиферу 8 хвил., 50 листів шиферу 4 хвил., піноблок 3 куб.м., кальовку 0,2 куб.м., 5 т. вугілля, 5 т. зерна, лопати 7 шт., граблі 6 шт. , 2 коси, вила 6 шт., відра 4 шт., 5 каструль 4-х відерних, чавуни 15 шт., 2 телят, 2 свиню, 29 гусей, 30 бройлерів, 20 індоуток, 3 мішка цукру, 2,5 мішка муки, 400 кг. буряку кормового, 50 кг. буряку столового, 300 кг. картоплі, 4 алюмінієві ящики, 2 крісла, 1 шафу, кінський віз, пральну машинку „Киргизія", 2 крісла, 2 доріжки, холодильник „Дніпр", тумбочку, штори, палас, шафу, стіл, трил`яж, плиту газову, 6шт. азбестових труб, 8 шт. стовпів бетонних,, 3 шт. залізні бочки, склянки 20шт.,чашки 25 шт. загальною вартістю 44 115 грн., яке знаходиться в домогосподарстві по АДРЕСА_1 та шляхом накладення заборони відповідачу ОСОБА_1 вчиняти дії щодо відчуження, псування, втрати, приховування, розтрати та продажу спірного майна колишнього подружжя, до його поділу судом.

Рішенням Лебединського райсуду у даній справі від 26.10.2010 року позовні вимоги сторін були задоволені частково.

Відповідно ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

Вивчивши матеріали справи, приймаючи до уваги те, що судовим рішенням спір між власниками майна вирішено і зазначене рішення набрало законної сили, суд вважає за необхідне скасувати заходи забезпечення позову.

Керуючись ст. 158, ст.ст. 259-260 ЦПК України;

У Х В А Л И В :

Скасувати заходи забезпечення позову, застосовані згідно ухвали Лебединського районного суду від 12.03.2010 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розподіл спільного майна подружжя та за позовом ОСОБА_2 в своїх інтересах та в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , Червленівської сільської ради Лебединського району Сумської області, третя особа - орган опіки та піклування Лебединської райдержадміністарції в Сумській області про розподіл колгоспного двору та визнання права власності на частку в колгоспному дворі, про визнання права на приватизацію земельних ділянок відповідно до часток в майні колгоспного двору, про розподіл майна яке є спільною сумісною власністю подружжя, про усунення перешкод в користуванні приватною власністю та зобов`язання вчинити певні дії, про стягнення моральної шкоди.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-ти денний строк з дня отримання копії даної ухвали.

Суддя: В. А. Стеценко

СудЛебединський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.07.2021
Оприлюднено12.07.2021
Номер документу98196955
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-43/10

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Постанова від 14.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Пузанова Л. В.

Ухвала від 18.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

Ухвала від 30.05.2022

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 09.05.2022

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 11.04.2022

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні