Ухвала
від 14.07.2021 по справі 903/439/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10 E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

14 липня 2021 року справа №903/439/18 Суддя Господарського суду Волинської області Войціховський В.А., розглянувши матеріали спільної скарги

Товариства з обмеженою відповідальністю "Освіта-Плюс", м. Луцьк,

Адвокатського бюро "Леонід Романюк", м. Луцьк

Адвокатського бюро "Олександра Терлецького", м. Луцьк

на дії заступника начальника Печерського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)

по справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Освіта-Плюс", м. Луцьк

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача:

- Перший відділ державної виконавчої служби міста Луцьк Головного територіального управління юстиції у Волинській області, м. Луцьк

до відповідача 1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Луцький біотехнічний інститут Міжнародного науково-технічного університету", м. Харків

до відповідача 2: Товариства з обмеженою відповідальністю "Проінвестком", м. Київ

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів:

- Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Дебольська Вікторія Володимирівна, м. Київ,

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ЗАРУМ", м. Київ,

- ОСОБА_1 , м. Київ,

- ОСОБА_2 , м. Київ

про визнання недійсним договору

встановив: Товариство з обмеженою відповідальністю "Освіта-Плюс", Адвокатське бюро "Леонід Романюк" та Адвокатське бюро "Олександра Терлецького" звернулось до Господарського суду Волинської області із спільною скаргою від 09.07.2021р. на дії органу державної виконавчої служби в якій, зокрема, просять суд скасувати постанову від 05.07.2021р., винесену заступником начальника Печерського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Коваль Л.І. про закінчення виконавчого провадження №59018392.

При цьому, просять суд витребувати у Печерського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) матеріали виконавчого провадження №59018392.

Згідно ст. 339 ГПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

Водночас, згідно ст. 74 ЗУ "Про виконавче провадження", рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до суду, який видав виконавчий документ, у порядку, передбаченому законом.

У відповідності до ч.ч. 1, 2 ст. 342 ГПК України, скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються. Неявка стягувача, боржника, державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, які належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду скарги, не перешкоджають її розгляду.

Статтею 340 ГПК України визначено, що скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції. Про подання скарги суд повідомляє відповідний орган державної виконавчої служби, приватного виконавця не пізніше наступного дня після її надходження.

Враховуючи викладене, суд вважає, що спільна скарга від 09.07.2021р. підлягає прийняттю до розгляду та призначенню до розгляду в судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ГПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч. 6, ч. 7 ст. 81 ГПК України, будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Зважаючи на викладене, оскільки докази, що знаходяться у Печерському відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), є важливими для повного та об`єктивного розгляду скарги, суд вважає за можливе та необхідне задовольнити клопотання скаржників та витребувати при цьому у Печерського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) визначені у клопотанні документи.

Керуючись ст.ст. 120, 234, 235, 339, 340, 342 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

у х в а л и в:

1. Спільну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Освіта-Плюс", Адвокатського бюро "Леонід Романюк" та Адвокатського бюро "Олександра Терлецького" від 09.07.2021р. прийняти до розгляду.

2. Розгляд скарги призначити в судовому засіданні на "22" липня 2021 р. на 10:50 год.

3. Повідомити учасників справи, що судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №210.

4. Запропонувати до дня судового засідання надати:

4.1. Учасникам судового процесу: обґрунтовані пояснення (заперечення) щодо скарги та докази в їх обґрунтування;

4.2. Печерському відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ): в порядку ст.ст. 165, 178 ГПК України відзив по суті викладених у скарзі обставин, документи в його обґрунтування.

5. Витребувати у Печерського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) належним чином посвідчені копії матеріалів виконавчого провадження №59018392.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.

Ухвала підписана 14.07.2021р.

Суддя В. А. Войціховський

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення14.07.2021
Оприлюднено14.07.2021
Номер документу98296171
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/439/18

Ухвала від 02.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 30.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 28.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 26.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 22.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 22.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 12.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Ухвала від 14.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 14.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 01.07.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні