Рішення
від 27.04.2010 по справі 2-1854-2010
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

ЗАОЧНЕ

Р І Ш Е Н Н Я Справа №№ 2-18 54-2010 року

ІМЕНЕМ У КРАЇНИ

27 квітня 2010 року Київськи й районний суд міста Донець ка у складі головуючого суд ді Рассуждай Я.М. при секретар і: Гуляєвої О.О. розглянувши у відкритому судовому засідан ні у приміщенні Київського р айонного суду міста Донець ка справу за позовом:

Відкритого акціонерного т овариства по газопостачанн ю та газифікації «Донецькміс ькгаз» до ОСОБА_2, про стяг нення заборгованості за вик ористаний природний газ, суд -

В с т а н о в и в:

Позивач Відкрите акці онерне товариства по газопо стачанню та газифікації «Дон ецькміськгаз» звернулася до суду із позовною заявою до ОСОБА_2, про стягнення забо ргованості за використаний природний газ.

Мотивує свої вимоги тим, що відповідач по цій справі О СОБА_2 проживає за адресою: АДРЕСА_1

В житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 знаходит ься газове обладнання - газ ова плита водонагрівальний п ристрій.

Між сторонами по цій справ і існує договір, згідно із яко го позивач зобов*язується по стачати і надавати відповіда чу природний газ для спожива ння, а відповідач в свою чергу зобов*язується оплачувати с пожитий ним газ, відповідно д о тарифів.

Відповідно до умов договор у, виходячи із показників ліч ильника, кількості проживаюч их в квартирі, вартості приро дного газу і тарифам, встанов леними чинним законодавство м здійснювалися щомісячні на рахування за використаний пр иродний газ.

Оскілки відповідачем опл ата за використаний природни й газ здійснювалася не у повн ому обсязі і не регулярно вин икла заборгованість відпові дача перед позивачем у розмі рі 349.60 гривень за період з 1 січн я 2007 року по 1 квітня 2010 року.

Вказану суму заборгованос ті відповідача добровільно н а користь позивача не сплачу є.

Представник позивача в су довому засіданні свої позовн і вимоги підтримав і просив с уд задовольнити їх.

Відповідачка ОСОБА_2 в с удове засідання не з*явився. П ро день та час розгляду вказа ної справи судом була повідо млена належним чином і своєч асно.

Суд ухвалив провадити розг ляд цієї справи заочно на під ставі наявних в цій справі до кументів та доказів у відсут ність відповідачки.

Суд дослідивши обставини п о цій справі приходить до пер еконання про те, що між сторон ами по цій справі виникли і і снують правовідносини, які п ередбачені і регулюються вим огами ст.. ст.. 64, 67, 156, 162 ЖК України.

Суд вважає на те, що позовні вимоги позивач підлягають з адоволенню з наступних підст ав:

В судовому засіданні було встановлено те, що відповіда ч по цій справі ОСОБА_2 меш кає за адресою: АДРЕСА_1. У в казаній квартирі є прилади, я кі використовують природний газ.

Між сторонами по цій справ і укладений договорі на пост авку відповідачу природного газу для побутовий потреб і п ро сплату відповідачем варт ості за використаний природн ий газ.

Між тим, як біло встановлен о в судовому засіданні відпо відачка ОСОБА_2 на протязі з 1 січня 2007 року по 1 квітня 2010 ро ку здійснювала сплату за вик ористаний ним природний газ не повному обсязі і не регуля рно у зв*язку із чим у відповід ача по цій справі виникла пер ед позивачем по цій справі за боргованість у розмірі 349.60 гри вень.

Вказану суму заборгованос ті відповідачка добровільн о відповідачу не сплачує.

Доводи позивача крім того підтверджуються матеріалам и справи, а саме:

Довідками з місця проживан ня, довідкою із КП БТІ міста Донецька, актами, витягом і з особистого рахунку.

Суд критично дослідивши об ставини по цій справі приход ить до переконання про те, що п озовні вимоги позивача по ці й справі підлягають задоволе нню оскільки вони, на думку су ду, ґрунтуються на вимогах чи нного законодавства і в судо вому засіданні зайшли своє з аконне і об' єктивне підтвер дження.

На підставі викладеного су д вважає за необхідне стягну ти з ОСОБА_2 на користь ВАТ по газопостачанню і газифік ації «Донецькміськгаз» суму заборгованості у розмірі 349.60 гривень, а на підставі вимог с т.. ст.. 88 ЦПК України і судові ви тарти у розмірі 51 гривні на ко ристь держави і на користь по зивача по цій справі витрати на інформаційно-технічне за безпечення розгляду цивільн ої справи в суді у розмірі 30 гр ивень.

Керуючись ст.. ст.. 64, 67, 156, 162 ЦК Ук раїни, ст.. ст.. 10, 11, 60, 212, 213, 214, 215 ЦПК Укр аїни, суд-

В И Р І Ш И В:

Стягнути з ОСОБА_2 на ко ристь Відкритого акціонерно го товариства по газопостач анню та газифікації «Донець кміськгаз» заборгованість у розмірі 349.60 гривень, судові ви трати на інформаційно-техніч не забезпечення розгляду цив ільної справи в суді у розмір і 30 гривень, а всього стягнути з ОСОБА_2 на користь Відкр итого акціонерного товарист ва по газопостачанню та гази фікації «Донецьміськгаз» су му у розмірі 379.60 гривень.

Стягнути з ОСОБА_2 на ко ристь держави судові витрати у розмірі 51 гривні.

Заява про перегляд заочног о рішення суду може бути пода на в термін десяти днів з дня о тримання рішення суду.

Заява про апеляційна оскар ження рішення суду може бути продана в термін десяти днів з дня проголошення рішення с уду.

Апеляційна скарга на ріше ння суду може бути подана до А пеляційного суду Донецької о бласті через Київський район ний суд міста Донецьк в те рмін двадцяти днів після под ання заяви про апеляційне ос карження рішення суду.

Суддя:

СудКиївський районний суд м.Донецька
Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу9830233
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1854-2010

Рішення від 16.11.2010

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Додатко Володимир Дмитрович

Рішення від 16.11.2010

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Тетяна Володимирівна

Ухвала від 11.11.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Кардашенко Олексій Анатолійович

Ухвала від 30.08.2010

Цивільне

Красногвардійський районний суд

Проскурня Сергій Миколайович

Рішення від 19.07.2010

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Ткаченко Олександр Анатолійович

Рішення від 30.06.2010

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова Вікторія Василівна

Рішення від 12.05.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Профатило П.І.

Рішення від 27.04.2010

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Рассуждай Яків Миколайович

Рішення від 05.05.2010

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Гімон Микола Михайлович

Ухвала від 29.03.2010

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова Вікторія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні