Ухвала
від 13.07.2021 по справі 804/6777/17
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 804/6777/17

№ 2/183/708/21

У Х В А Л А

13 липня 2021 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Сороки О.В.,

секретаря - Устименко М.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агромир до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Агро Феликс , треті особи - ОСОБА_2 приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання недійсним договору оренди землі ,

за участю:

представника позивача ОСОБА_3 ,

представника третьої особи ОСОБА_4 ,-

в с т а н о в и в и в:

19 жовтня 2017 року ТзОВ Агромир звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Рудкевич Євгена Володимировича, треті особи - Товариство з обмеженою відповідальністю Агро Феликс , ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання протиправним, скасування рішення про державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 23 жовтня 2017 року, відкрито провадження в адміністративній справі, яка відповідає вимогам, встановленими ст.. 106 КАСУ та підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11 грудня 2017 року, адміністративний позов задоволено повністю.

Визнано протиправними та скасовано рішення державного реєстратора - приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Рудкевича Є.В., про державну реєстрацію договору оренди землі АФ-3/01 від 01.06.2017 року, укладеного між ТзОВ Агро Феликс та ОСОБА_1 , на підставі якого до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про реєстрацію іншого речового права № 20910118.

Присуджено на користь ТзОВ Агромир сплачений судовий збір у розмірі 1600,00 грн. за рахунок приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Рудкевича Є.В. як державного реєстратора.

Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 05 липня 2018 року, постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11.12.2017 року залишено без змін.

Ухвалою Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 11 липня 2019 року, справу передано на розгляд Великої Палати Верховного Суду.

Ухвалою Верховного Суду від 20 листопада 2019 року, справу повернуто до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду для розгляду.

Постановою Верховного Суду від 27 лютого 2020 року, постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11 грудня 2017 року та постанову Дніпропетровського апеляційного суду від 11 грудня 2017 року та постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 05 липня 2018 року скасовано, оскільки суди попередніх інстанцій розглянули справу з порушенням правил предметної юрисдикції.

Провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агромир до приватного нотаріуса Дніпропетровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Рудкевич Євгена Володимировича, треті особи - Товариство з обмеженою відповідальністю Агро Феликс , ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання протиправним, скасування рішення про державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки - закрито.

Роз`яснено, що спір може бути розглянуто, зокрема, за правилами цивільного судочинства.

Ухвалою Верховного Суду від 24 квітня 2020 року, справу передано до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

13 травня 2020 року на адресу Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з Верховного Суду у складі суддів Касаційного адміністративного суду, надійшла вищевказана цивільна справа.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13 травня 2020 року, справу передано на розгляд судді Сорокі О.В.

Ухвалою суду від 15 травня 2020 року, прийнято справу до розгляду в порядку загального позовного провадження. Відкрито провадження у цивільній справі та призначено підготовче засідання.

10 червня 2020 року подано уточнену позовну заяву, у відповідності до якої Товариство з обмеженою відповідальністю Агромир до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Агро Феликс , треті особи - ОСОБА_2 приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання недійсним договору оренди землі.

Ухвалою суду від 04 лютого 2021 року, прийнято до розгляду уточнений позов Товариства з обмеженою відповідальністю Агромир до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Агро Феликс , треті особи - ОСОБА_2 приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання недійсним договору оренди землі.

В подальшому розглядається справа з урахуванням уточнених позовних вимог

Представник позивача та представник третьої особи в підготовчому судовому засіданні не заперечували проти закінчення підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду у відсутність відповідача, який належним чином повідомлений про дату та час судового засідання. Уточнення до позовної заяви подане, коло осіб встановлено вірно, сторони повідомили про всі обставини справи, які їм відомі та надали всі докази до позовної заяви. Клопотань про залучення перекладача, спеціаліста не має. Відсутні підстави для колегіального розгляду справи, врегулювання спору за участю судді та наявні підстави для призначення справи до розгляду по суті. Також, судом було встановлено загальний порядок та обсяг дослідження доказів - вступне слово учасників справи, дослідження матеріалів справи.

Суд, вислухавши думку представника позивача та представника третьої особи, дослідивши матеріали справи прийшов до наступного висновку.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 189, 197, 200, 260 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Закінчити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агромир до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Агро Феликс , треті особи - ОСОБА_2 приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання недійсним договору оренди землі.

Призначити цивільну справу, - до розгляду по суті на 18 серпня 2021 року о 15.15 годині.

Встановити загальний порядок та обсяг дослідження доказів: вступне слово учасників справи, дослідження матеріалів справи.

В судове засідання викликати сторони по справі.

Роз`яснити учасникам справи положення ст.223 ЦПК України, якою визначено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сорока О.В.

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення13.07.2021
Оприлюднено22.07.2021
Номер документу98480272
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —804/6777/17

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 26.04.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 25.01.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Рішення від 18.08.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Рішення від 18.08.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні