Ухвала
від 29.07.2021 по справі 646/7767/20
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


У Х В А Л А

29 липня 2021 року

м. Харків

справа № 646/7767/20

провадження № 22-ц/818/2039/21

Харківський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого - Котелевець А.В.,

суддів - Хорошевського О.М., Яцини В.Б.,

за участю секретаря - Огар І.В.,

ім`я (найменування) сторін:

заявник - ОСОБА_1 ,

заінтересовані особи - приватний виконавець виконавчого округу Харківської області Бабенко Дмитро Анатолійович, Товариство з обмеженою відповідальністю СЕЙВ КОМПАНІ , Публічне акціонерне товариство УКРСИББАНК , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання ОСОБА_4 про залучення у якості заінтересованої особи, за апеляційними скаргами Гладиш Ярослави Миколаївни - представника Акціонерного товариства УКРСИББАНК та приватного виконавця виконавчого округу Харківської області Бабенка Дмитра Анатолійовича на ухвалу Червонозаводського районного суду міста Харкова від 30 грудня 2020 року в складі судді Власової Ю.Ю.,

у с т а н о в и в:

У грудні 2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду зі скаргою на дії приватного виконавця виконавчого округу Харківської області Бабенка Дмитра Анатолійовича (далі - приватний виконавець ВОХО Бабенко Д.А.), заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю СЕЙВ КОМПАНІ , Публічне акціонерне товариство УКРСИББАНК , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Ухвалою Червонозаводського районного суду міста Харкова від 30 грудня 2020 року скаргу ОСОБА_1 задоволено частково. Визнано неправомірними дії приватного виконавця ВОХО Бабенка Д.А. щодо визначення вартості описаного та арештованого майна: житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами, загальною площею 74,2 м2, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 . Визнати такою, що не підлягає застосуванню, оцінку у формі письмового звіту про оцінку майна боржника ОСОБА_1 та висновок Товариства з обмеженою відповідальністю СЕЙВ КОМПАНІ від 13 листопада 2020 року про ринкову вартість майна (житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами, загальною площею 74,2 м2, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ). В іншій частині скаргу ОСОБА_1 залишено без задоволення.

На вказану ухвалу суду першої інстанції Гладиш Ярослава Миколаївна - представник Акціонерного товариства УКРСИББАНК та приватний виконавець ВОХО Бабенко Д.А. подали апеляційні скарги, у звязку з чим справу призначено до розгляду.

10 березня 2021 року до Харківського апеляційного суду надійшло клопотання ОСОБА_4 про залучення її до участі у справі у якості заінтересованої особи.

Заява мотивована тим, що судове рішення по даній справі впливає на її права і обов`язки, оскільки предметом спору є оцінка майна, яке було придбано нею з державних торгів.

Частиною третьою статті 3 ЦПК України встановлено, що провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Відповідно до статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Пунктом 1 частини першої статті 365 ЦПК України передбачено, що у разі встановлення, що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, суд апеляційної інстанції залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Матеріали справи свідчать, що ОСОБА_4 є власником житлового будинку АДРЕСА_1 на підставі свідоцтва про право власності від 06 січня 2021 року, виданого 06 січня 2021 року приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Гаража Н.П., реєстровий № 57.

Враховуючи, що постанова суду апеляційної інстанції за наслідком розгляду скарги справі може вплинути на права або обов`язки ОСОБА_4 , яка наразі є власником спірного будинку, колегія суддів вважає за необхідне залучити ОСОБА_4 , до участі у справі в якості заінтересованої особи.

у х в а л и в :

Клопотання ОСОБА_4 - задовольнити .

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_5 .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий А.В. Котелевець

Судді О.М. Хорошевський

В.Б. Яцина

Дата ухвалення рішення29.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98671570
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення у якості заінтересованої особи, за апеляційними скаргами Гладиш Ярослави Миколаївни - представника Акціонерного товариства УКРСИББАНК та приватного виконавця виконавчого округу Харківської області Бабенка Дмитра Анатолійовича на ухвалу Червонозаводського районного суду міста Харкова від 30 грудня 2020 року в складі судді Власової Ю.Ю

Судовий реєстр по справі —646/7767/20

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 02.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Хіль Л. М.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Хіль Л. М.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Хіль Л. М.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Хіль Л. М.

Ухвала від 29.07.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні