Ухвала
від 04.08.2021 по справі 182/7486/20
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/7486/20

Провадження № 2/0182/2048/2021

У Х В А Л А

Іменем України

04.08.2021 року Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Рибакової В.В. , розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Атлант про розірвання договору оренди землі, стягнення заборгованості з орендної плати , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться вказана справа.

Ухвалою судді Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 18.06.2021 року позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Атлант про розірвання договору оренди землі, стягнення заборгованості з орендної плати прийнято до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, відкрито провадження по справі.

У вказаній ухвалі встановлено строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали; зобов`язано відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу; зазначено, що відзив має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

26.07.2021 року до суду від представника відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю Атлант надійшов відзив на позовну заяву.

Згідно вимог п.2 ч.3 ст. 178 ЦПК України, відзив повинен містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти, за наявності.

Згідно приписів ч.5 ст. 178 ЦПК України, до відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Згідно ч.6 ст. 178 ЦПК України, до відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

У порушення вимог ч.3,ч.6 ст. 178 ЦПК України, відзив не містить адресу місцезнаходження відповідача, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу, до відзиву не додано доказів на підтвердження повноваження представника відповідача.

Крім того, у порушення вимог п.2 ч.5 ст.178 ЦПК України, за якими до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, відповідачем таких доказів до відзиву додано не було.

Суд звертає увагу, що в ухвалі судді від 18.06.2021 року про відкриття провадження зобов`язано відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу . Всупереч ухвали судді від 18.06.2021 року, відповідачем не надано документів що, підтверджують надіслання (надання) відповідачем іншим учасникам справи відзиву на позовну заяву.

Враховуючи викладене, відсутні підстави для прийняття відзиву на позовну заяву, а тому наданий до суду відзив на позовну заяву слід повернути відповідачу.

За таких обставин, вважаю за необхідне встановити відповідачу додатково п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для надання відзиву на позовну заяву у відповідності до вимог ст.178 ЦПК України, з урахуванням вказаних недоліків (із зазначенням адреси місцезнаходження відповідача, номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси), до якого слід надати документ, що підтверджує повноваження представника відповідача та у відповідності до ч.5 ст.178 ЦПК України надати документ, що підтверджує направлення іншим учасникам справи відзиву і доданих до нього документів.

Також суд звертає увагу на положення п.4 ч.1 ст.148 ЦПК України, згідно якого суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках ненадання копії відзиву на позов іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Керуючись ст.ст.178,183,259,260,261 ЦПК України, -

УХВАЛИВ :

Відзив на позовну заяву повернути відповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю Атлант без розгляду .

Встановити додатково строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. В. Рибакова

СудНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.08.2021
Оприлюднено05.08.2021
Номер документу98765967
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —182/7486/20

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Постанова від 28.04.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Ухвала від 30.12.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні