Ухвала
від 11.08.2021 по справі 420/5362/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/5362/19

УХВАЛА

11 серпня 2021 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Балан Я.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Другого Суворовського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про примирення сторін виконавчого провадження по адміністративній справі №420/5362/19, за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, Департамента охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В с т а н о в и в:

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 19 січня 2021 року по адміністративній справі №420/5362/19, позовні вимоги Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, Департамента охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - задоволено частково.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 19 травня 2021 року, рішення Одеського окружного адміністративного суду від 19 січня 2021 року по адміністративній справі №420/5362/19 залишено без змін.

14 червня 2021 року, Одеським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по адміністративній справі №420/5362/19 щодо застосування до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 38644773) заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради за адресою: 65031, м. Одеса, вул. Академіка Воробйова 9, а саме: адміністративного корпусу, двоповерхових відділень №№1-4, 8-11, 20, 22, одноповерхових відділень №№5-7, 13, 14, 16-18, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №146 від 31.07.2019 року.

05 серпня 2021 року, через канцелярію Одеського окружного адміністративного суду, від Другого Суворовського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надійшла заява про примирення сторін виконавчого провадження по адміністративній справі №420/5362/19 (вх.№42810/21).

Відповідно до статті 377 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд розглядає заяву про примирення або заяву стягувача про відмову від примусового виконання у десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача і боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає судовому розгляду.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 10 серпня 2021 року, призначено заяву Другого Суворовського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про примирення сторін виконавчого провадження по адміністративній справі №420/5362/19 до розгляду на 11 серпня 2021 року, о 15 годині 00 хвилин.

У судове засідання особи, які беруть участь у розгляді справи - не з`явились. Про дату, час та місце розгляду справи належним чином та своєчасно повідомлялись. Проте, згідно частини 2 статті 377 КАС України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне розглянути заяву про примирення сторін укладеного між сторонами виконавчого провадження у порядку письмового провадження.

Судом встановлено, що 26 липня 2021 року, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та Комунальне некомерційне підприємство Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради звернулись до Другого Суворовського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) з заявою про примирення сторін.

Згідно вищевказаної заяви, сторони виконавчого провадження домовились про те, що Комунальне некомерційне підприємство Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради (боржник) зобов`язується до 30 вересня 2021 року повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які зазначені в Акті перевірки №146 від 31 серпня 2019 року.

У свою чергу, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (стягувач) зобов`язується на підставі клопотання Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів упродовж 15 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

Вирішуючи питання про наявність підстав для затвердження умов примирення сторін виконавчого провадження по адміністративній справі №420/5362/19, суд зазначає наступне.

Частиною 2 статті 19 Закону України Про виконавче провадження №1404-VIII від 02.06.2016 року (далі - Закон №1404-VIII) визначено, що сторони у процесі виконання рішення відповідно до процесуального законодавства мають право укласти мирову угоду, що затверджується (визначається) судом, який видав виконавчий документ.

Відповідно до статті 377 КАС України, заява про примирення укладена між сторонами виконавчого провадження, або заява стягувача про відмову від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ.

Сторони можуть примиритися на умовах, що виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Враховуючи вищевикладене, оскільки умови примирення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради не виходять за межі предмету спору адміністративної справи №420/5362/19, не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб, не суперечать закону та не виходять за межі компетенції Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження умов примирення сторін виконавчого провадження.

Керуючись статтями 190-191, 248, 256, 377 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Другого Суворовського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (65102, м. Одеса, вул.1-а Сортувальна 36-Г) про примирення сторін виконавчого провадження по адміністративній справі №420/5362/19 - задовольнити.

Затвердити умови примирення сторін виконавчого провадження №66117604, відкритого державним виконавцем Другого Суворовського відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Анісімовою Анастасією Валеріївною щодо примусового виконання виконавчого листа Одеського окружного адміністративного суду №420/5362/19.

Затвердити, що Комунальне некомерційне підприємство Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 38644773) зобов`язується до 30 вересня 2021 року повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які зазначені в Акті перевірки №146 від 31 серпня 2019 року, а саме:

адміністративний корпус: обладнати приміщення адмінбудівлі системами протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією у відповідності до ДБН В.2.2-56:2014, системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей); сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації забезпечити евакуаційним освітленням відповідного до вимог будівельних норм та правил улаштування електроустановок; дерев`яні конструкції перекриття адмінбудівлі обробити вогнезахисним розчином з оформленням акта обробки;

двоповерхові будівлі (відділення №1-4, 8-11, 20, 22): обладнати приміщення відділень системами протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією у відповідності до ДБН В.2.2-56:2014, системою оповіщення по пожежу та управління евакуацією людей); сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації забезпечити евакуаційним освітленням відповідного до вимог будівельних норм та правил улаштування електроустановок (крім відділень 1, 22, 9); обробити вогнезахисним розчином дерев`яні конструкції перекриття будівель центру з оформленням акта обробки (крім відділення №9); встановити двері (евакуаційного виходу) на шляхах евакуації за напрямком по виходу з будівель (приміщень) у відділеннях №22, 4, 2;

одноповерхові будівлі (відділення №5-7, 12-14, 16-18) обладнати приміщення системами протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією у відповідності до ДБН В.2.2-56:2014, системою оповіщення по пожежу та управління евакуацією людей); сходові клітки, сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації забезпечити евакуаційним освітленням відповідного до вимог будівельних норм та правил улаштування електроустановок (крім відділень 1, 22, 9); дерев`яні конструкції перекриття будівель центру обробити вогнезахисним розчином з оформленням акта обробки (крім відділення №14); усунути порушення щодо допущення улаштування на шляхах евакуації порогів, решіток, виступів будівлі центру, які можуть перешкоджати вільній евакуації людей, зменшення нормативної ширини проходу шляхом захаращення меблюю та іншим, встановлення металевих решіток, тощо, відсутності пристроїв для само зачинення дверей сходових кліток.

Комунальне некомерційне підприємство Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 38644773) несе повну відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення сторін у будівлях Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, розташованих за адресою: 65006, м. Одеса, вул. Ак. Воробйова 9.

Комунальне некомерційне підприємство Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 38644773) до 30 вересня 2021 року зобов`язано звернутись до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів.

Затвердити, що Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (код ЄДРПОУ 38643633) зобов`язується на підставі клопотання Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів Комунальним некомерційним підприємством Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, що знаходиться за адресою: 65006, м. Одеса, вул. Ак. Воробйова 9, упродовж 15 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

Відповідно до умов угоди про примирення, сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду адміністративної справи №420/5362/19.

У разі не усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки зазначених в умовах про примирення сторін, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (код ЄДРПОУ 38643633) скеровує виконавчий документ до примусового виконання.

Встановити, що строк направлення виконавчого документу до примусового виконання розпочнеться з дати, до якої діють умови щодо примирення сторін - 30 вересня 2021 року.

У разі невиконання Комунальним некомерційним підприємством Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 38644773) умов примирення сторін, Другому Суворовському відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) здійснити примусове виконання виконавчого листа Одеського окружного адміністративного суду по адміністративній справі №420/5362/19 щодо застосування до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 38644773) заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради за адресою: 65031, м. Одеса, вул. Академіка Воробйова 9, а саме: адміністративного корпусу, двоповерхових відділень №№1-4, 8-11, 20, 22, одноповерхових відділень №№5-7, 13, 14, 16-18, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №146 від 31.07.2019 року.

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами у порядку і строки, які нею визначені.

У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання у порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала суду набирає законної сили у порядку визначеному ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України

Суддя Балан Я.В.

Дата ухвалення рішення11.08.2021
Оприлюднено16.08.2021
Номер документу98940302
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —420/5362/19

Ухвала від 11.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 10.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Постанова від 19.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 26.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Рішення від 19.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні