Ухвала
від 20.08.2021 по справі 207/3031/21
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/3031/21

№ 1-кс/207/582/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 серпня 2021 року м. Кам`янське .

Слідчий суддя Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області ОСОБА_1 , при секретареві ОСОБА_2 , за участю прокурора Кам`янської окружної прокуратури в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Кам`янської окружної прокуратури в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду земельної ділянки за кримінальним провадженням № 12021041780000294,

В С Т А Н О В И В

16 липня 2021 року до ЧЧ ВП № 2 надійшло повідомлення від директора Департаменту екології міста ОСОБА_4 про те, що невстановлена особа вивантажила сміття в балці Ясинова в м. Кам`янське, чим спричинила забруднення навколишнього середовища та творила небезпеку для довкілля.

Встановлено, що балка Ясинова розташована на правому березі р. Дніпро, має експозицію на північний схід та розкривається в протоку Коноплянка Довжина балки близько 2,3 км. Від верхів`я балки Ясинова, приблизно до середини, вона прорізає схил вододільної височини, нижче - високу правобережні тераси і далі відкривається в долину Дніпра.

В ході досудового розслідування в якості свідка допитано заступника директора департаменту екології та природних ресурсів ОСОБА_5 , який пояснив, що 16 липня 2021 року, приблизно о 9.00 годині він разом з заступником директора департаменту екології та природних ресурсів ОСОБА_6 , депутатом Кам`янської міської ради ОСОБА_7 , представниками Міністерства екології приїхали до балки «Ясинова» в м. Кам`янське з метою обстежити даний об`єкт, на предмет наявності води (кількість та рівень), з метою прийняття подальшого рішення по проведенню подальших робіт на вказаному об`єкті, оскільки раніше на дні вказаної балки знаходилися різноманітні відходи, а вже на протязі багатьох років вказана балка заповнена водою. Так як, вказана балка знаходиться неподалік річки Дніпро - вода , якою заповнена балка може потрапити в річку Дніпро, що спричинить екологічну катастрофу. Вказані особи приїхали обстежити вище зазначену балку з метою подальшого вирішення питання відкачування води з балки, для того, щоб не сталося катастрофи.

Коли останні перебували на місці, через деякий час після їх приїзду до балки під`їхав вантажний автомобіль КАМАЗ, д.н.з. НОМЕР_1 , котрий вивантажив якісь відходи.

Після того, як водій вивантажив вказану речовину, вони перекрили йому дорогу та зупинили автомобіль. У водія працівники департаменту екології та природних ресурсів запитали на якій підставі останній вивантажив вказану речовину у вказаному місці, на що останній відповів, що особисто у нього жодних документів не має, та запропонував звернутися до директора ПрАТ «Хімдивізіон». Через деякий час приїхав директор підприємства. В ході спілкування з директором зазначено підприємства, який представився ОСОБА_8 , останній в агресивній формі розповідав, що вказана балка належить ПрАТ «Хімдивізіон», запитував, що тут роблять сторонні особи, після чого ОСОБА_5 , пояснив, що вказана балка перебуває на балансі у Регіональному відділенні Фонду державного майна, також пояснив, що останні не мають права користуватися вказаним об`єктом, та здійснювати будь-яких дій, оскільки між ПрАТ «Хімдивізіон» та Регіональним відділенням ФДМУ укладено договір, в якому прописано, що ПрАТ «Хімдивізіон» зобов`язаний лише наглядати за вказаною балкою.

Також в ході досудового розслідування 21 липня 2021 року було проведено огляд вказаної балки, котрим встановлено наявність хаотичних насипів у великому об`ємі. Вказані насипи являють собою грунт коричневого кольору подроблений та частково у гранулах.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що згідно умов договору №А-012 від 10 вересня 2018 року ПрАТ «ХІМДИВІЗІОН» на адресу ТОВ «АЛЬФА ЕКО (код 38122441) повинен передавати на зберігання та подальшу утилізацію відходи згідно переліку та відповідно до Актів прийому-передачі відходів.

Крім цього, згідно умов договору № 641- УН від 13 грудня 2019 року «Про надання послуг щодо поводження з відходами» ПрАТ «ХІМДИВІЗІОН» на адресу ТОВ «ЕКОВДМ» (код 36904975) повинен передавати на зберігання та подальшу утилізацію відходи згідно переліку та відповідно до Актів прийому-передачі відходів.

19 серпня 2021 року прокурор Кам`янської окружної прокуратури в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду території ПрАТ «ХІМДИВІЗІОН» (код 34059188), юридична адреса: м. Кам`янське, вулиця С.Х. Горобця, будинок 1, з метою перевірки та фіксування наявності чи відсутності факту забруднення вказаної території, а також відібрання зразків, необхідних для подальшого дослідження (зразків грунту чи інших сполук), які мають схожість на виявлені у балці «Ясинова» в м. Кам`янське, у ході огляду місця події 21 липня 2021року.

Дослідивши матеріали клопотання , вислухавши думку прокурора Кам`янської окружної прокуратури в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , який підтримав клопотання, слідчий суддя вважає необхідним задовольнити клопотання.

Згідно ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий , прокурор проводять огляд місцевості , приміщення , речей та документів . Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу , передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи .

Керуючись ст. 131 , 132 , 237 КПК України , слідчий суддя

У Х В А Л И В

Клопотання прокурора Кам`янської окружної прокуратури в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду земельної ділянки задовольнити .

Надати дозвіл членам слідчої групи : слідчому СВ ВП № 2 Кам`янського РУП ОСОБА_9 , слідчим СВ Кам`янського РУП ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 за участю працівників Державної екологічної інспекції Придніпровського округу дозвіл на проведення огляду території ПрАТ «ХІМДИВІЗІОН» (код 34059188), юридична адреса: м. Кам`янське, вулиця С.Х. Горобця , будинок 1 , з метою перевірки та фіксування наявності чи відсутності факту забруднення вказаної території , а також відібрання зразків , необхідних для подальшого дослідження (зразків ґрунту чи інших сполук) , які мають схожість на виявлені у балці «Ясинова» в м. Кам`янське у ході огляду місця події 21 липня 2021року .

Ухвала дійсна на протязі одного місяця з дня її постановлення , тобто до 19 вересня 2021 року .

Ухвала оскарженню не підлягає .

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.08.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу99138243
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду земельної ділянки за кримінальним провадженням № 12021041780000294

Судовий реєстр по справі —207/3031/21

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 12.07.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 15.12.2021

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Подобєд О. К.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 20.08.2021

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні