Ухвала
від 30.08.2021 по справі 442/3491/21
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/3491/21

Провадження № 2/442/907/2021

УХВАЛА

Іменем України

30 серпня 2021 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді Хомика А.П.

з участю секретаря - Лужецької С.В.,

розглянувши у відкритому засіданні в залі суду в м. Дрогобичі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , з участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог: приватного нотаріуса Дрогобицького районного нотаріального округу Спариняк Любові Володимирівни про визнання заповіту недійсним, -

встановив :

07.05.2021 позивачка звернулась до суду з позовом в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до відповідачів про визнання заповіту недійсним.

26.08.2021 представником позивача ОСОБА_4 подано клопотання про витребування доказів, а саме: у Товариства з обмеженою відповідальністю Інформаційне агентство УНІАН оригінали документів, що містять підписи та почерк ОСОБА_5 ; у LLOYD PROPERTIES SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA, Республіка Польща, оригінали документів, що містять підписи та почерк ОСОБА_5 .

В судовому засіданні представник позивача - ОСОБА_6 клопотання про витребування доказів підтримав. Доповнив, що вказані документи потрібні для дослідження, оскільки має намір заявити клопотання про призначення у даній справі почеркознавчої експертизи. Також подав клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору - Службу у справах дітей Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області.

Представник відповідача - ОСОБА_7 також подав клопотання про витребування доказів, а саме: у приватного нотаріуса Самбріського районного нотаріального округу Макаревича Ігора Володимировича - оригінал Договору купівлі-продажу серія 743, виданий 29.09.2017 року, а також будь-яких інших документів на котрих міститься підпис ОСОБА_5 ; у приватного нотаріуса Старосамбірського районного нотаріального округу Сивак Миколи Богдановича - оригінал Договору купівлі-продажу земельної ділянки від 05.09.2008 року, зареєстрований в реєстрі за № 1245, котрий укладений між ОСОБА_8 та ОСОБА_5 , а також будь-яких інших документів на котрих міститься підпис ОСОБА_5 ; у Дрогобицькому відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Дрогобицькому районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції оригінал заяви про реєстрацію шлюбу ОСОБА_9 та ОСОБА_5 та оригінал актового запису № 51 від 08 серпня 2015 року про шлюб ОСОБА_9 та ОСОБА_5 .

Щодо клопотання представника позивача про витребування доказів не заперечив. Щодо залучення третьої особи Служби у справах дітей - заперечив, оскільки вважає, що їх участь у даній справі є недоцільною.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що клопотання слід задоволити частково, виходячи з наступних міркувань.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені законом строки, зобов`язані повідомляти про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Таким чином, оскільки у позивача та відповідача виникають складнощі щодо отримання вказаних вище документів, а тому клопотання в цій частині підлягають задоволенню.

Що стосується клопотання про витребування доказів у LLOYD PROPERTIES SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA, Республіка Польща, то в задоволенні такого слід відмовити, оскільки це призведе до значного затягування розгляду справи, та на думку суду, попередньо витребуваних документів з підписами ОСОБА_5 буде достатньо для проведення почеркознавчої експертизи.

Що стосується клопотання про залучення третіх осіб, то відповідно до ч. 5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд роз`яснює, що, відповідно до вимог ч. 6-7 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самосійних вимог на предмет спору Службу у справах дітей Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, оскільки вирішення спору стосується майнових прав неповнолітньої позивачки ОСОБА_10 .

З врахуванням вище наведеного та керуючись ст.ст.53, 84 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання задоволити частково.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Інформаційне агентство УНІАН ( 01001, м.Київ, вул.. Хрещатик, 4, код ЄДРПОУ: 38688297) оригінали документів, що містять підписи та почерк ОСОБА_5 ;

Витребувати у Приватного нотаріуса Макаревич Ігора Володимировича Самбріського районного нотаріального округу (82000, Старосамбірський р., м. Старий Самбір, вул. Вітовського, 3, кв. 6) завірену копію та оригінал Договору купівлі-продажу серія 743 виданий 29.09.2017 року, а також будь-яких інших документів на котрих міститься підпис ОСОБА_5 для огляду та проведення експертизи.

Витребувати у приватного нотаріуса Старосамбірського районного нотаріального округу Сивак Миколи Богдановича (82000, Старосамбірський р., м. Старий Самбір, вул. Б.Сольчаника, буд. 4, тел.: 0(238) 2-12-95) завірену копію та оригінал Договору купівлі-продажу земельної ділянки від 05.09.2008 року зареєстрований в реєстрі за № 1245 котрий укладений між ОСОБА_8 та ОСОБА_5 , а також будь-яких інших документів на котрих міститься підпис ОСОБА_5 для огляду і проведення експертизи;

Витребувати у Дрогобицькому відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Дрогобицькому районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Львів) (КОД ЄДРПОУ 33317619 82100, Львівська обл., місто Дрогобич, пл. Ринок, 3) оригінал заяви про реєстрацію шлюбу ОСОБА_9 та ОСОБА_5 та оригінал актового запису № 51 від 08 серпня 2015 року про шлюб ОСОБА_9 та ОСОБА_5 .

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , з участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог: приватного нотаріуса Дрогобицького районного нотаріального округу Спариняк Любові Володимирівни про визнання заповіту недійсним , третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Службу у справах дітей Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ: 44024884, 81457, Львівська область, Самбірський район, с. Бісковичі, вул. Я.Мудрого, 3) України.

Розгляд справи відкласти на 22 вересня 2021 року о 13-30 год.

Встановити третій особі строк для подачі пояснень - до 15.09.2021.

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені43 ЦПК України. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинна подати суду докази разом з поданням письмових пояснень третьої особи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Хомик А.П.

Дата ухвалення рішення30.08.2021
Оприлюднено02.09.2021
Номер документу99306715
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійсним

Судовий реєстр по справі —442/3491/21

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 30.08.2021

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні