Ухвала
від 01.09.2021 по справі 185/6958/21
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 185/6958/21

Провадження № 1-кс/185/1531/21

01 вересня 2021 року м. Павлоград

Слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Павлоградської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

Клопотанням від 31 серпня 2021 року прокурор Павлоградської окружної прокуратури ОСОБА_4 в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 191 КК України, внесеного до реєстру досудових розслідувань за №42021041880000013 від 20 січня 2021 року порушує питання про надання тимчасового доступу до речей та документів слідчим СВ Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , групі прокурорів Павлоградської окружної прокуратури ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , в електронному та паперовому вигляді, які містять охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(МФО: НОМЕР_1 , ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ), має юридичну адресу: АДРЕСА_1 , а також дозвіл на їх вилучення (здійснення їх виїмки), а саме:

1) платіжних документів у паперовому та електронному вигляді, які відображають рух коштів по банківським рахункам Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 ):

- номер рахунку: IBAN НОМЕР_4 .

2) документів про відкриття, закриття рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) номер рахунку: IBAN НОМЕР_4 , заяв та додатків до них, карток із зразками підписів та відбитками печатки, договорів та додатків до них, договорів на здійснення розрахунково-касового обслуговування, актів прийому-передачі виконаних робіт, копій паспортів, реєстраційних номерів облікових карток платників податків, повідомлень, свідоцтв, довідок, платіжних доручень, меморіальних ордерів, чекових книжок, грошових чеків, довіреностей на зняття грошових коштів з рахунку, прибуткових та видаткових касових ордерів, що підтверджують зняття та внесення готівкових грошових коштів, договорів поворотної, безповоротної фінансової допомоги, договорів позики з додатками та документів щодо їх обслуговування, заяв на покупку, або продаж валюти, контрактів з підприємствами-нерезидентами, розпоряджень, довіреностей, платіжних доручень та меморіальних ордерів, договорів, інших фінансових документів, які стали підставою для руху коштів за період з моменту відкриття рахунків по дату виконання ухвали слідчого судді.

3) договорів про встановлення системи «Банк-Клієнт» щодо обслуговування рахунків, а також технічної документації про проведення працівниками банку інсталяції на комп`ютерні машини, вказаної системи, включаючи місце проведення вказаної операції, копій виписок з номерами телефонів, електронних поштових скриньок, іншої контактної інформації, ІР-адрес комп`ютерних машин з яких проходило з`єднання системи «Банк-Клієнт» між комп`ютерною машиною або сервером банку і комп`ютерною машиною Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а також інформацію щодо проведення моніторингу по операціям, що підлягають обов`язковому фінансовому моніторингу з наданням підтверджуючих документів та повідомлень ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 160 КПК у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи. Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають чи можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Оцінюючи доводи наведені слідчим клопотанні, приймаю до уваги положення ст. . 84 КПК України, згідно якої доказами в кримінальномупровадженні єфактичніданні, отримані у передбаченому КПК порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і судвстановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення длякримінального провадженнята підлягають доказуванню.

Водночас, в клопотаннііматеріалах доданих до нього не зазначено на якій підставі слідчий вважає витребувані документи доказами по справі, які обставинивитребувані документи можуть підтвердити чи визначити. Клопотанняне міститьобґрунтуваннянеобхідності вилучення конкретних речейі документів, з огляду на часові проміжки вчинення кримінального правопорушення після 17.11.2020 року та необхідності встановлення обставин його вчинення, в зв`язку з чим необґрунтованим є клопотання слідчого в частині надання тимчасового доступу за період з моменту відкриття рахунків по дату виконання ухвали слідчого судді.

Окрім цього, з витягу з ЄРДР доданого до клопотання вбачається, що досудове розслідування здійснюється за ч.2 ст.191 КК України, водночас в тексті клопотання слідчий вказує іншу кваліфікацію ч.4 ст.191 КК України.

Враховуючи, що прокурором обґрунтовано важливість та необхідність встановлення обставин у кримінальному провадженні, саме шляхом надання тимчасового доступу до вищевказаної речі, а також неможливість іншими способами довести вищевказані обставини, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки останнім доведено, що отримання вищезазначеної інформації, має важливе значення для встановлення особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення, та важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-164, КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

В задоволенні клопотання слідчого СВ Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Павлоградської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.09.2021
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу99344020
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —185/6958/21

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Піскун О. П.

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 06.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 28.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 24.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 24.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 02.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні