Ухвала
від 08.09.2021 по справі 489/4258/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

"08" вересня 2021 р. Справа №489/4258/20

Провадження №2/489/458/21

УХВАЛА

08 вересня 2021 року м. Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі:

головуючого - судді Рум`янцевої Н.О.,

із секретарем судових засідань - Бодюл А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства Будівельна фірма Миколаївбуд до ОСОБА_1 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ленінського районного суду м. Миколаєва перебуває цивільна справа № 489/4258/20 (провадження № 2/489/458/21) за позовом Приватного акціонерного товариства Будівельна фірма Миколаївбуд до ОСОБА_1 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Від ОСОБА_2 надійшло клопотання про залучення її до розгляду справи № 489/4258/20 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача. Посилаючись на те, що вона є колишньою дружиною відповідача ОСОБА_1 . Їхній сім`ї було надано в користування дві кімнати № 228 та АДРЕСА_1 . З дозволу наймодавця між кімнатами було зроблено дверний прохід та здійснено монтаж дверей. З моменту спричинення їй тілесних ушкоджень (29.12.2019) відповідач ОСОБА_1 забрав свої речі і за вказаною адресою не проживає. Крім того, в провадженні Ленінського районного суду м. Миколаєва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до неї про вселення.

Згідно ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу .

Предметом позову є визнання ОСОБА_1 таким, що втратив право користування житловим приміщенням кімнатою АДРЕСА_1 .

З огляду на вищенаведені вимоги законодавства, беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених позовних вимог та надані докази, з метою повного і всебічного розгляду справи та забезпечення сторонам рівних прав і можливостей у цивільному процесі, з метою недопущення порушення прав сторін, суд дійшов висновку про необхідність залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - ОСОБА_2 .

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України , у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи малозначні справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України , при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно ч. 6 ст. 277 ЦПК України , якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Зважаючи на складність справи, склад учасників, необхідності допиту свідків та витребування доказів по справі, необхідності заслухати пояснення сторін, суд вважає за необхідне перейти до розгляду вказаної справи в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 53, 277 Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, по цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Будівельна фірма Миколаївбуд до ОСОБА_1 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням - ОСОБА_2 .

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін до розгляду справи за правилами загального позовного провадження по цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Будівельна фірма Миколаївбуд до ОСОБА_1 , третя особа - ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням .

Призначити цивільну справу до розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні в Ленінському районному суді міста Миколаєва, судова зала №11 (4 поверх, каб. № 414) на 20 грудня 2021 року на 15 год. 00 хв.

Про дату та час розгляду справи повідомити сторони, які беруть участь у справі.

Сторонам по справі направити копії ухвали, третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України , в якій позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України , в якому відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, в порядку статті 181 ЦПК України, має право подати пояснення щодо позову або відзиву впродовж десяти днів з моменту отримання позовної заяви, відзиву.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами та невиконання процесуальних обов`язків, внаслідок яких до учасника можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені Главою 9 Розділу І Цивільного процесуального кодексу України (ст. ст . 143-148).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1416/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду

м. Миколаєва: Н.О. Рум`янцева

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення08.09.2021
Оприлюднено09.09.2021
Номер документу99467982
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —489/4258/20

Постанова від 26.06.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Постанова від 26.06.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Рішення від 16.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 08.09.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні