Ухвала
від 06.09.2021 по справі 202/4108/21
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4108/21

Провадження № 1-в/202/204/2021

УХВАЛА

06 вересня 2021 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

заявника - адвоката ОСОБА_3 ,

підозрюваної ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпрі заяву адвоката ОСОБА_3 в інтересах підозрюваної ОСОБА_4 про роз`яснення ухвали слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 20.07.2021 року, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчогосудді надійшлазаява захисникаадвоката ОСОБА_3 ,яка дієв інтересахпідозрюваної ОСОБА_4 про роз`ясненняухвали слідчогосудді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 20.07.2021 року, в якій вона просить роз`яснити:

1. За якими реквізитами підозрювана ОСОБА_4 може виконати покладені на неї обов`язки, зокрема внесення визначеної для неї застави?

2. Чому, при винесені зазначеної ухвали, слідча суддя порушила ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, та обмежила підозрювану ОСОБА_4 в можливості виконувати покладені на неї судом обов`язки?

3. Чи є це нормальною практикою для слідчої судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська, в порушення ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, виносити ухвали з явно упередженим нахилом, з вираженням свого ставлення до підозрюваної ОСОБА_4 і це при тому, що суд апріорі має бути безстороннім?

4. Яким чином слідча суддя встановила майновий стан ОСОБА_4 , адже ані сторона обвинувачення ані сторона захисту таких відомостей на час розгляду спотання не надавали?

5. Яким чином виконувати явно непомірну заставу, якщо коштів у ОСОБА_4 не має, що підтверджується її деклараціями про доходи?

6. Чому слідча суддя в ухвалі не навела жодних мотивів, відмов обґрунтування доводів сторони захисту більш того, ухвала не містить жодних аргументів сторони захисту ?

7. Чи досліджувала слідча суддя декларації про доходи або будь-які інші відомості про доходи ОСОБА_4 .?

8. Чим мотивувалася слідча суддя під час встановлення розміру застави?

9. Яким чином суддя при обранні запобіжного заходу, встановила, наявність ризику у ОСОБА_4 «можливість переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду»?

7. Яким чином суддя при обранні запобіжного заходу, встановила наявність ризику у ОСОБА_4 «може знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення».

8. Яким чином суддя при обранні запобіжного заходу, встановила, наявність ризику у ОСОБА_4 - «незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта».

9. Чому слідча суддя проігнорувала факт втручання прокурором ОСОБА_5 та старшим слідчим ОСОБА_6 у цивільно-правовий спір в інтересах і на стороні ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , не наводячи жодної конкретної норми діючого законодавства, яке б порушила ОСОБА_4 при здійснені нею нотаріальних та реєстраційних дій?

10. На підставі яких нормативно-правових норм слідча суддя допустила до розгляду та дослідила додатки до клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу підозрюваній ОСОБА_4 , які по суті є лише копіями матеріалів іншого кримінального провадження № 12019040000000973 від 27.11.2019 та з`явились у матеріалах кримінального провадження у протизаконний спосіб?

11. Чи є це нормальною практикою для судді в порушення ст. 62 Конституції України явно приймати сторону обвинувачення і так грубо ігнорувати доводи сторони захисту та надані докази?

В судовому засіданні заявник адвокат ОСОБА_3 заяву підтримала та просила її задовольнити з підстав, зазначених у ній.

Підозрювана ОСОБА_4 підтримала заяву захисника, просила її задовольнити.

Дослідивши матеріали заяви, вислухавши заявника та підозрювану, слідчий суддя приходить до висновку, що вона не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 380 КПК України якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення, приватного виконавця ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Роз`яснення судового рішення зумовлено його нечіткістю за змістом, коли воно є неясним та незрозумілим як для осіб, стосовно яких воно ухвалене, так і для тих, що будуть здійснювати його виконання. Тобто, це стосується випадків, коли судом не дотримані вимоги ясності і визначеності рішення. Невизначеність судового рішення означає, що таке рішення містить положення, які викликають суперечки щодо його розуміння та виконання.

За змістом закону, роз`яснення рішення - це викладення рішення у більш ясній та зрозумілій формі.

Якщо фактично порушується питання про зміну рішення, або про внесення до нього нових даних, або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, суд має відмовити в роз`ясненні рішення.

Так, ухвалою слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 20.07.2021 року задоволено клопотання прокурора відділу нагляду за дотриманням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Дніпропетровської обласної прокуратури, процесуального керівника у кримінальному провадженні ОСОБА_5 , про застосування запобіжного заходу у вигляді застави відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та застосовано до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваної у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч.3 ст. 362 КК України, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 4 540 000 гривень, поклавши на підозрювану ОСОБА_4 обов`язки, передбачені ч.5 ст. 194 КПК України та роз`яснивши підозрюваній її обов`язки та наслідки їх невиконання, а заставодавцю - у вчиненні якого кримінального правопорушення підозрюється чи обвинувачується особа, передбачене законом покарання за його вчинення, обов`язки із забезпечення належної поведінки підозрюваного, обвинуваченого та його явки за викликом, а також наслідки невиконання цих обов`язків.

В зазначеній ухвалі зрозуміло, логічно та послідовно викладено мотиви та підстави задоволення клопотання прокурора з посиланням на норми закону.

На переконання суду, вимоги заявника стосуються не постановленої слідчим суддею ухвали, а про внесення до неї нових даних та роз`яснення мотивів прийняття судового рішення, що чинним законодавством не передбачено.

Крім того, як вбачається з матеріалів справи, ухвала слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 20.07.2021 року, яку просить роз`яснити захисник адвокат ОСОБА_3 , скасована ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 05.08.2021 року та постановлено нову ухвалу.

Згідно положень КПК України, роз`яснення судом ухваленого ним рішення здійснюється з метою усунення незрозумілості та неточностей, що перешкоджають його належному виконанню. Однак, оскільки рішення суду, про роз`яснення якого просить захисник підозрюваної, скасоване, тому потреба у його роз`ясненні відсутня, а отже заява адвоката ОСОБА_3 задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 380 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні заяви адвоката ОСОБА_3 в інтересах підозрюваної ОСОБА_4 про роз`яснення ухвали слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 20.07.2021 року, відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99490289
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —202/4108/21

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Пістун А. О.

Ухвала від 20.10.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Пістун А. О.

Ухвала від 27.09.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Слоквенко Г. П.

Ухвала від 06.09.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 06.09.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Пістун А. О.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 30.07.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 02.08.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні