Ухвала
від 21.09.2021 по справі 821/1246/16
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 вересня 2021 р.м.ОдесаСправа № 821/1246/16

Судова колегія П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі:

Головуючого: Градовського Ю.М.

суддів: Крусяна А.В.,

Яковлєва О.В.

розглянувши в порядку письмового провадження в м.Одесі клопотання Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі про розгляд в режимі відеоконференції апеляційної скарги Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 29 квітня 2021р. по справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "Єврокомершл Дистриб`юшн" до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И Л А:

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 29 квітня 2021р. адміністративний позов ПП "Єврокомершл Дистриб`юшн" до ГУ ДПС у Херсонській області, АРК та м.Севастополі про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень - задоволено частково.

Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення ДПІ у м.Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області №0000011502 від 4.01.2016р. в частині нарахування ПП "Єврокомершл Дистриб`юшн" штрафної санкції на загальну суму 392 500грн..

Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення ДПІ у м.Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області №0000021502 від 4.01.2016р., яким зменшено ПП "Єврокомершл Дистриб`юшн" розмір від`ємного значення суми податку на додану вартість на загальну суму 810 787грн., що складається із 166 120грн. за вересень 2015р. та 644 667грн. за жовтень 2015р..

В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням ГУ ДПС у Херсонській області, АРК та м.Севастополі подано апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду скасувати та ухвалити нову постанову, якою у задоволенні адміністративного позову відмовити.

Ухвалами П`ятого апеляційного адміністративного суду апеляційне провадження відкрито та призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

2 вересня 2021р. ГУ ДПС у Херсонській області, АРК та м.Севастополі подано клопотання, в якому ставиться питання про розгляд справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду, у зв`язку із територіальною віддаленістю суду та відсутністю коштів на відрядження.

Заслухавши суддю-доповідача, розглянувши та обговоривши доводи клопотання про розгляд справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції, судова колегія вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

За правилами ч.6 ст.195 КАС України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Таке клопотання може бути подано не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання.

Із поданого клопотання вбачається, що представник апелянта просить провести судове засідання у справі за №821/1246/16, призначеного на 29.09.2021р. об 12:30 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

З урахуванням викладеного, у зв`язку з наявністю у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції (за допомогою системи відеоконференц-прийому "EasyCon"), суд дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання відповідача щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.195 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Забезпечити участь Литовської Юлії Олександрівни, представника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, в судовому засіданні, призначеному на 29.09.2021 об 12:30год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференц-прийому "EasyCon".

Роз`яснити ОСОБА_1 , представнику Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити ОСОБА_1 , представнику Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, що ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою системи відеоконференц-прийому "EasyCon", яке може бути використана за веб-посиланням https:// https://vkz.court.gov.ua.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Ю.М. Градовський

Судді: А.В. Крусян

О.В. Яковлєв

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.09.2021
Оприлюднено22.09.2021
Номер документу99762567
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1246/16

Постанова від 17.05.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 10.03.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 11.10.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 21.09.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 27.07.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Рішення від 29.04.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні