Ухвала
від 21.09.2021 по справі 450/548/15-ц
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

21 вересня 2021 року

м. Київ

справа № 450/548/15-ц

провадження № 61-3234св21

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

Білоконь О. В. (суддя-доповідач), Осіяна О. М., Сакари Н. Ю.,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження справу за касаційною скаргою компанії Четлайн Лімітед (Chatline Limited) на рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 грудня 2019 року та постанову Львівського апеляційного суду від 21 січня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до приватної компанії з обмеженою відповідальністю Четлайн Лімітед (Chatline Limited), обласного комунального підприємства Львівської обласної ради Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки , товариства з обмеженою відповідальністю Конопниця Ріелті , треті особи: ОСОБА_2 , товариство з обмеженою відповідальністю Інтеркарпатсервіс , про скасування рішення про державну реєстрацію та державної реєстрації, визнання припиненою іпотеки та іпотечного договору, скасування заборони відчуження, визнання права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння ,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 грудня 2019 року позов ОСОБА_1 задоволено частково.

Визнано припиненою з 03 травня 2012 року іпотеку житлового будинку, що знаходить за адресою: АДРЕСА_1 , яка виникла на підставі іпотечного договору від 06 червня 2006 року, посвідченого приватним нотаріусом Пустомитівського районного нотаріального округу Лозинською І. П. та зареєстрованого в реєстрі за № 728.

Визнано припиненим з 03 травня 2012 року іпотечний договір від 06 червня 2006 року, посвідчений приватним нотаріусом Пустомитівського районного нотаріального округу Лозинською І. П. та зареєстрований в реєстрі за № 728.

Скасовано заборону відчуження та витребувано з чужого незаконного володіння у товариства з обмеженою відповідальністю Конопниця Ріелті на користь ОСОБА_1 житловий будинок загальною площею 518, 4 кв. м, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

У задоволенні інших позовних вимог ОСОБА_1 відмовлено.

Постановою Львівського апеляційного суду від 21 січня 2021 року рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 грудня 2019 року в частині відмови у задоволенні позовних вимог про скасування рішення про державну реєстрацію права власності та скасування державної реєстрації права власності скасовано та ухвалено в цій частині нове рішення, яким позовом ОСОБА_1 задоволено.

Скасовано рішення про державну реєстрацію права власності на житловий будинок, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , прийняте 20 листопада 2012 року реєстратором обласного комунального підприємства Львівської обласної ради Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки Куйбідою З. Я. та скасовано державну реєстрацію права власності на цей житловий будинок.

Рішення суду в частині розподілу судових витрат змінено.

У решті рішення суду залишено без змін.

У лютому 2021 року компанія Четлайн Лімітед (Chatline Limited) подала до Верховного Суду касаційну скаргу на рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 грудня 2019 року та постанову Львівського апеляційного суду від 21 січня 2021 року.

Відповідно до пунктів 1, 4 частини другої статті 389 ЦПК України підставами касаційного оскарження судових рішень, зазначених у пункті 1 частини першої цієї статті, є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права у випадку, якщо суд апеляційної інстанції в оскаржуваному судовому рішенні застосував норму права без урахування висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного у постанові Верховного Суду, крім випадку наявності постанови Верховного Суду про відступлення від такого висновку або якщо судове рішення оскаржується з підстав, передбачених частинами першою , третьоюстатті 411 цього Кодексу.

Заслухавши доповідь судді-доповідача про проведення підготовчих дій та обставини, необхідні для ухвалення судового рішення судом касаційної інстанції, колегія суддів встановила відсутність підстав, передбачених частинами третьою, четвертою статті 401 ЦПК України, а тому призначає справу до судового розгляду.

Відповідно до частини першої статті 402 ЦПК України у суді касаційної інстанції скарга розглядається за правилами розгляду справи судом першої інстанції у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи з урахуванням статті 400 цього Кодексу.

Керуючись статтями 34, 401, 402 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

справу за касаційною скаргою компанії Четлайн Лімітед (Chatline Limited) на рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 26 грудня 2019 року та постанову Львівського апеляційного суду від 21 січня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до приватної компанії з обмеженою відповідальністю Четлайн Лімітед (Chatline Limited), обласного комунального підприємства Львівської обласної ради Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки , товариства з обмеженою відповідальністю Конопниця Ріелті , треті особи: ОСОБА_2 , товариство з обмеженою відповідальністю Інтеркарпатсервіс , про скасування рішення про державну реєстрацію та державної реєстрації, визнання припиненою іпотеки та іпотечного договору, скасування заборони відчуження, визнання права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння призначити до судового розгляду колегією у складі п`яти суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у ній матеріалами.

Інформацію про дату розгляду справи і персональний склад суддів оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: О. В. Білоконь

О. М. Осіян

Н. Ю. Сакара

Дата ухвалення рішення21.09.2021
Оприлюднено22.09.2021
Номер документу99786252
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —450/548/15-ц

Постанова від 29.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 21.01.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Постанова від 21.01.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні