Ухвала
від 27.09.2021 по справі 2-14/11
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-14/11

провадження № 6/527/40/21

УХВАЛА

27 вересня 2021 року м. Глобине

Глобинський районний суд Полтавської області в складі: головуючого судді Левицької Т.В., за участю секретаря судового засідання Папенко Л.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глобине заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС про заміну сторони (стягувача) виконавчого провадження, видачу дублікату виконавчого документа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання,

в с т а н о в и в:

15 вересня 2021 року представник Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС звернувся із заявою, в якій просить суд замінити стягувача із АТ Дельта Банк на його правонаступника Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС у справі № 2-14/11, видати дублікат виконавчого листа щодо стягнення заборгованості з боржника та поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчих листів до виконання.

На обґрунтування заяви заявник зазначив, що рішенням Глобинського районного суду Полтавської області від 23.06.2011 у цивільній справі № 2-14/11 стягнуто з ОСОБА_1 на користь акціонерного товариства Дельта Банк заборгованість за кредитним договором № 83/ФКВ-07 від 27.11.2007.

02.07.2020 між АТ Дельта Банк та Товариством з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС укладено Договір про відступлення прав вимоги № 2273/К, згідно з умовами якого право вимоги до позичальника за зобов`язаннями передбаченими кредитним договором № 83/ФКВ-07 від 27.11.2007, перейшло до ТОВ Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС .

Представник заявника зазначає, що згідно з інформацією з Автоматизованої системи виконавчих проваджень, виконавчі провадження з примусового виконання виконавчого листа щодо боржника відсутні. Крім того, відповідно до офіційної інформації з Автоматизованої системи виконавчих проваджень, станом на день подання цієї заяви оригінал виконавчого листа щодо боржника на примусовому виконанні не перебуває. Згідно Акту приймання-передачі оригіналів документів до договору відступлення прав вимог, Банком до ТОВ "ФК " ЕЛІТ ФІНАНС " не були передані оригінали виконавчих листів, що підтверджується відсутністю відповідного запису у зазначеному акті. Таким чином, оригінали виконавчих листів щодо боржника у заявника та первісного стягувача відсутні, заборгованість за кредитним договором не погашена. З моменту прийняття рішення державним органом про ліквідацію Банку його діяльність була припинена, закрито територіальні відділення Банку та звільнено відповідальних за супровід судових справ працівників, що обумовило втрату оригіналів виконавчих листів та пропущення процесуальних строків. Наразі місцезнаходження виконавчих листів щодо боржника невідомо та можливість їх встановлення відсутня. Отже, виконавчі документи стягувачем втрачено. Просять суд замінити первісного стягувача АТ "Дельта Банк" на його правонаступника ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС , видати дублікат виконавчого листа №2-14/11 про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 , та поновити строк пред`явлення до виконання виконавчого листа.

Представник заявника ТОВ Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС в судове засідання не з`явилася, належним чином повідомлена про дату, час і місце судового розгляду. В заяві прохає розглянути заяву без її участі.

Представник стягувача АТ Дельта Банк в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду, про причини неявки в судове засідання суд не повідомив.

Боржник в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

За відсутності учасників процесу розгляд цивільної справи здійснено в порядку ч. 2 ст. 247 ЦПК України без фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши та давши оцінку доказам по справі суд прийшов до наступного.

23 червня 2011 року Глобинський районний суд Полтавської області ухвалив рішення по справі 2-14/11 про стягнення з боржника (відповідача), яким є: ОСОБА_1 на користь АТ "Дельта Банк" заборгованості за кредитним договором № 83/ФКВ-07 від 27.11.2007.

02.07.2020 між АТ Дельта Банк та Товариством з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС укладено Договір про відступлення прав вимоги № 2273/К, згідно з умовами якого право вимоги до позичальника за зобов`язаннями, передбаченими кредитним договором № 83/ФКВ-07 від 27.11.2007, перейшло до ТОВ Фінансова Компанія ЕЛІТ ФІНАНС .

Станом на час набрання рішенням законної сили, тобто 19.07.2011, строк пред`явлення виконавчого документу до виконання становив один рік, тобто до 19.07.2012, згідно положень ст.22 Закону України Про виконавче провадження .

Станом на 19.07.2012, строк пред`явлення виконавчого документу до виконання також становив один рік, згідно положень ст.22 Закону України Про виконавче провадження.

02.07.2020, тобто після сплину строку пред`явлення виконавчого листа до виконання, між АТ Дельта Банк та ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС був укладений Договір відступлення права вимоги № 2273/К, відповідно до якого АТ Дельта Банк відступило ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС , а ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС набуло право вимоги заборгованості за договорами кредиту, в тому числі за Договором кредиту №83/ФКВ-07 від 27.11.2007.

Згідно ст.442 ЦПК України , у разі вибуття однієї зі сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи, що наразі первісний стягувач ПАТ Дельта Банк передав право вимоги ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС , таким чином, вибув з виконавчого провадження, суд, перевіривши матеріали справи, вважає можливим замінити первісного стягувача його правонаступником, задовольнивши заяву ТОВ ЕЛІТ ФІНАНС в цій частині.

Що стосується інших вимог, суд зазначає наступне.

Згідно п.17.4 Перехідних положень ЦПК України ,у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Таким чином, новий стягувач - ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС , звертаючись до суду 15 вересня 2021 року із заявою про видачу дублікату виконавчого листа № 2-14/11, пропустив строк, встановлений для пред`явлення виконавчого документа до виконання (до 19.07.2012).

Стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції (ч.6 ст.12 Закону України Про виконавче провадження (в редакції 10.12.2020 р.).

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що підстави для поновлення ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС вказаного строку відсутні, оскільки право вимоги за кредитним договором ТОВ ФК ЕЛІТ ФІНАНС набув вже після сплину строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання, таким чином, не передання йому виконавчого листа попереднім стягувачем при укладанні Договору відступлення прав вимоги 02.07.2020 не є поважною причиною для поновлення строку .

За таких обставин суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 127 , 247 , 260 ЦПК України , п. 17.4 перехідних положень ЦПК України , суд

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ЕЛІТ ФІНАНС про заміну сторони у виконавчому провадженні, видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання задовольнити частково.

У виконавчому провадженні за виконавчим документом № 2-14/11 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства ДельтаБанк заборгованість по тілу кредиту 19234,74 доларів США, що в еквіваленті на час винесення рішення становить 153300,88 гривень, відсотки 4396,02 доларів США, що в еквіваленті становить 35062,22 гривень, комісій 4852,66 гривень та витрат по сплаті держмита 1700 гривень, витрат по інформаційно-технічного збору 120 гривень, замінити первісного стягувача Публічне акціонерне товариство Дельта Банк на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ЕЛІТ ФІНАНС .

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ЕЛІТ ФІНАНС про видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 15 днів з дня її проголошення, безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає чинності після закінчення терміну на апеляційне оскарження, а у випадку її оскарження після розгляду апеляційної скарги судом апеляційної інстанції.

Суддя Т. В. Левицька

СудГлобинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення27.09.2021
Оприлюднено29.09.2021
Номер документу99947223
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-14/11

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Сіденко С. І.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Сіденко С. І.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 27.09.2021

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Сіденко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні