Ухвала
від 06.10.2021 по справі 925/2042/13
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"06" жовтня 2021 р. Справа№ 925/2042/13

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Барсук М.А.

суддів: Руденко М.А.

Пономаренка Є.Ю.

перевіривши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Продінвест

на ухвалу Господарського суду Черкаської області від 25.08.2021 року про відмову у задоволенні скарги на дії державного виконавця

за скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю Продінвест на дії та рішення приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Чупис Т.П.

у справі № 925/2042/13 (суддя Дорошенко Д.В.)

за позовом Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України в особі його філії у м. Черкасах

до 1. Дочірнього підприємства Росток-Грифон Товариства з обмеженою відповідальністю Еліс-Клуб ,

2. Товариства з обмеженою відповідальністю Метро-Інформ ,

3. Товариства з обмеженою відповідальністю Продінвест ,

4. Приватного акціонерного товариства Амур ,

5. Фізичної особи - підприємця Ляшенка Валерія Петровича

про стягнення 3322924,15 доларів США, 16460980,97 грн. та звернення стягнення на майно

та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Продінвест

до Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України в особі його філії у м. Черкаси

про визнання іпотечного договору від 07.07.2008 №7208Z11 недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Продінвест як боржник звернулося до Господарського суду Черкаської області зі скаргою від 09.07.2021 №06 на дії та рішення приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Чупис Тетяни Петрівни у виконавчому провадженні №65480307, відкритому за наказом Господарського суду Черкаської області від 17.10.2016, виданим на виконання рішення цього ж суду від 15.04.2016 у справі №925/2042/13.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 25.08.2021 в задоволенні скарги на дії державного виконавця відмовлено в повному обсязі.

Не погоджуючись з ухвалою суду першої інстанції, Товариство з обмеженою відповідальністю Продінвест звернулось до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу Господарського судуЧеркаської області від 25.08.2021 року у справі №925/2042/13 та ухвалити нове рішення, яким задовольнити скаргу на дії та рішення приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Чупис Т.П.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу №925/2042/13 передано на розгляд колегії суддів у складі: Барсук М.А. - головуюча суддя; судді - Руденко М.А., Пономаренко Є.Ю.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 13.09.2021 розгляд відкрито апеляційне провадження та призначено до розгляду на 13.10.2021.

Через управління автоматизованого документообігу суду та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду від Товариства з обмеженою відповідальністю Продінвест надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом.

Свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно у приміщенні суду.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео та звукозапису. Відео та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України Про судоустрій і статус суддів учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відео конференції до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв`язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за можливе задовольнити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Продінвест про проведення засідання в режимі відеоконференції.

Згідно з ч. 2 ст. 281 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

За вказаних обставин, у зв`язку з виходом головуючого судді з відпустки справа підлягає призначенню до розгляду у судовому засіданні.

Керуючись статтями 197,232, 234, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Продінвест про проведення судового засідання у справі №925/2042/13 в режимі відеоконференції у приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: 18005, м. Черкаси, бул. Шевченка, 307 - задовольнити.

2. Справу №9925/2042/13 призначити до розгляду на 13.10.2021 р. о 11:40 год. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1 літ А (зал судових засідань № 16, ІІ поверх).

3. Доручити Господарському суду Черкаської області (18005, м. Черкаси, бул. Шевченка, 307) забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції у даній справі.

4. Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що у разі її явки в призначений час безпосередньо до зали судового засідання у приміщення Північного апеляційного господарського суду, така особа бере участь у судовому засіданні в загальному порядку.

5. Копію ухвали направити учасникам справи та Господарському суду Черкаської області (18005, м. Черкаси, бул. Шевченка, 307).

6. Довести до відома учасників справи, що їх участь у судовому засіданні не є обов`язковою, а нез`явлення їх представників у судове засідання не є перешкодою для розгляду апеляційної скарги по суті.

Головуючий суддя М.А. Барсук

Судді М.А. Руденко

Є.Ю. Пономаренко

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено08.10.2021
Номер документу100176070
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/2042/13

Ухвала від 29.11.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кондратова І.Д.

Постанова від 13.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Барсук М.А.

Ухвала від 11.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Барсук М.А.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Барсук М.А.

Ухвала від 13.09.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Барсук М.А.

Ухвала від 25.08.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 15.07.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Дорошенко М.В.

Ухвала від 29.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Постанова від 26.06.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 05.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні