Ухвала
від 06.10.2021 по справі 242/175/21
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 242/175/21

Провадження № 2/242/457/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2021 року м. Селидове

Селидівський міський суд Донецької області у складі головуючого судді - Хацько Н.О., за участю секретаря судового засідання Носоль А.В., представника позивача ОСОБА_1 , представник третьої особи ОСББ Орхідея Мороз Л.О., Галущенко В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія АРКС до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Орхідея , ОСОБА_3 , про відшкодування шкоди в порядку регресу внаслідок залиття квартири , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Селидівського міського суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом ПАТ Страхова компанія АРКС до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСББ Орхідея , ОСОБА_3 , про відшкодування шкоди в порядку регресу внаслідок залиття квартири .

Представник позивача у судовому засіданні заявив клопотання про залучення у справі у якості співвідповідача ОСОБА_3 , так як остання успадкувала квартиру, яка розташована за адресою АДРЕСА_1 , у зв`язку з тим, що остання є спадкоємцем майна, від якого завдано шкоду, ОСОБА_3 повинна приймати участь у справі як співвідповідач.

Представник третьої особи Мороз Л.О. та третя особа ОСОБА_3 у судовому засіданні заперечували проти заявленого клопотання.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши думку сторін, суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенні, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Згідно копії свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 11 лютого 2020 року ОСОБА_3 прийняла у спадщину після смерті ОСОБА_4 , квартиру, яка розташована за адресою АДРЕСА_1 .

Поміж іншим, з інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 259443108 від 02.06.2021 року було встановлено, що 11.02.2020 року на квартиру, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , приватним нотаріусом Селидівського нотаріального округу Шарафєєвою Іриною Вадимівною було видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом серія та номер № 134 на ім`я ОСОБА_3 .

Враховуючи вищевикладене та наявне клопотання представника позивача, суд вважає за необхідне, залучити до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_3 , яка проживає за адресоюАДРЕСА_2 , у зв`язку з чим виключити з кола третіх осіб ОСОБА_3 .

Крім того, ухвалою суду від 19 січня 2021 року відкрито провадження по зазначеній цивільній справі та розгляд провадження по справі було призначено в порядку спрощеного провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Відповідно до ст. 19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно до вимог п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, щодо спадкування.

Оскільки клопотання представника позивача про залучення співвідповідача-спадкоємця підлягає задоволенню, тому зазначену справу необхідно розглядати за правилами загального провадження.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 19, 51, 274, 258-261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі за позовною заявою Приватного акціонерного товариства Страхова компанія АРКС до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Орхідея , ОСОБА_3 , про відшкодування шкоди в порядку регресу внаслідок залиття квартир , в якості співвідповідача ОСОБА_3 , яка проживає за адресоюАДРЕСА_2 .

Виключити з кола третіх осіб, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спор ОСОБА_3 .

Встановити співвідповідачу ОСОБА_3 , строк п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про залучення співвідповідача у справі, протягом якого співвідповідачу має право подати відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України . Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія АРКС до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Орхідея про відшкодування шкоди в порядку регресу внаслідок залиття квартир, розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити по цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія АРКС до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Орхідея про відшкодування шкоди в порядку регресу внаслідок залиття квартирпідготовче судове засідання на 08 грудня 2021 року о 13 годині 00 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали оголошено 11.10.2021 року.

Суддя Н.О. Хацько

СудСелидівський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено14.10.2021
Номер документу100328121
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —242/175/21

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 27.08.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 12.08.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні