Ухвала
від 01.11.2021 по справі 953/19098/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/19098/21

н/п 2/953/4072/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у цивільній справі

"01" листопада 2021 р. Суддя Київського районного суду м. Харкова Бородіна Н.М., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до АТ Перший Український міжнародний банк (ЄДРПОУ 14282829, м. Київ вул. Андріївська б.4), треті особа приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бригіда Володимир Олександровича ( м. Київ пр.. Григоренко б.15 прим.3), приватний виконавець виконавчого округу Харківської області Попляк Володимир Володимировича ( м. Харків пров. Подільський 5 оф.011) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

встановив :

Позивач, ОСОБА_1 , через представника -адвоката Лисенка А.О., звернувся у суд з позовом до відповідача, АТ ПУМБ , треті особа приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бригіда Володимир Олександровича, приватний виконавець виконавчого округу Харківської області Попляк Володимир Володимировича про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Крім того, позивачем подано клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Бригіди В.О. матеріали справи з видачі виконавчого напису № 21971 від 16.08.2021року.

За положеннями ч.1, ч.2 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідності до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За ч.2, ч.3, ч.6, ч.8, ч.9 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Згідно ст.8 ЗУ Про нотаріат -довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

Враховуючи предмет спору та неможливість отримати документи у нотаріуса самостійно, суд вважає за необхідне витребувати у Київського міського нотаріального округу Бригіда Володимир Олександровича ( м. Київ пр. Григоренко б.15 прим.3) належним чином завірені матеріалаи нотаріальної справи, на підставі яких було вчинено виконавчий напис від 16.08.2021року № 21971 про стягнення з ОСОБА_1 на користь АТ "ПУМБ" заборгованості в сумі 10368,77 грн.

Керуючись ст.ст. 187, 260 ЦПК України, суддя, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до АТ Перший Український міжнародний банк (ЄДРПОУ 14282829, м. Київ вул. Андріївська б.4), треті особа приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бригіда Володимир Олександровича ( м. Київ пр.. Григоренко б.15 прим.3), приватний виконавець виконавчого округу Харківської області Попляк Володимир Володимировича ( м. Харків пров. Подільський 5 оф.011) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню за правилами загального позовного провадження .

Призначити підготовче засідання на 03 грудня 2021 року о 11.00 год. в залі Київського районного суду м. Харкова №38, розташованого за адресою м. Харків вул. Валентинівська, 7-Б .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити сторонам у справі.

Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з додатками.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України . Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобовязаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право предявити зустрічний позов до позивача.

Встановити позивачу строк три дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України , до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьоюпятою ст. 178 ЦПК України . Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України , до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьоюпятою ст. 178 ЦПК України . Копію заперечення і доданих до нього одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести в звязку із розглядом справи. Відповідно до ч.2 ст.134 ЦПК України , у разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого нею судового збору.

Відповідно до ч.1ст. 181 ЦПК Україниу поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Встановити третім особам строк п`ятнадцять днів з дня вручення їй цієї ухвали, протягом якого вона має право подати суду пояснення на позовну заяву, які повинні відповідати вимогам ч.3, ч.4, ч.5, ч.6 ст. 178та ст. 181 ЦПК України .

Одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду третя особа зобов`язана надіслати іншим учасникам справи копію пояснень та доданих до них документів.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ч.2 ст.222 ЦПК , суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до п.1 ч.1 ст.43 ЦПК України , вони мають право ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду, про що подають заяву до суду не пізніше ніж за пять днів до судового засідання з одночасним надсиланням її копії іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ki.hr.court.gov.ua (адреса сайту суду http://court.gov.ua/sud2018/).

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Бригіда Володимира Олександровича ( м. Київ пр.. Григоренко б.15 прим.3) надати до суду протягом десяти робочих днів з дня отримання копії даної ухвали належним чином завірені копії документів на підставі яких був вчинений виконавчий напис від 16.08.2021року № 21971 про стягнення з ОСОБА_1 на користь АТ "ПУМБ" заборгованості в сумі 10368,77 грн., а також сам виконавчий напис від 16.08.2021року № 21971.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бородіна Н.М.

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення01.11.2021
Оприлюднено01.11.2021
Номер документу100708096
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —953/19098/21

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Рішення від 07.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 11.10.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні