Ухвала
від 03.11.2021 по справі 569/22289/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22289/21

1-кс/569/7601/21

УХВАЛА

03 листопада 2021 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_3 (далі прокурор), розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого третього слідчого відділу (з дислокацією у місті Рівному) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_4 (далі слідчий) погоджене прокурором в рамках кримінального провадження №62021240030000095 від 07.07.2021 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 КК України (далі це ж кримінальне провадження), про обшук, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у клопотанні вказує, що в ході досудового розслідування кримінального провадження, перевіряється інформація про те, що службові особи ГУНП в Рівненській області, зловживаючи своїм службовим становищем, використають в особистих цілях службовий автомобіль та ПММ, а також займаються господарською діяльністю в робочий час.

Слідчий зазначає, що 22.06.2021 року в телеграм каналі «Штірліц» м. Рівне, було опубліковано відеоматеріали з яких вбачається, що начальник УЛМТЗ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_5 в робочий час, систематично відвідує збудований бетонний завод по провулку Хутірський в с. Бармаки Рівненського району Рівненської області. На викладеному матеріалі систематично видно службовий автомобіль марки SKODA з державним номерним знаком НОМЕР_1 , яким користується останній.

Слідчий у клопотанні доводить, що у відповідності до рапортів оперативних працівників ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, а також в ході проведення слідчих дій у вказаному провадженні, начальник УЛМТЗ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_5 , будучи працівником правоохоронного органу, зловживаючи службовим становищем з метою особистого збагачення, в порушення в порушення ст. 66 Закону України «Про Національну поліцію», ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції», займається підприємницькою діяльністю, зокрема: здійснив придбання та будівництво бетонного вузла, розташованого в с. Бармаки Рівненської області на земельній ділянці: 5624681500:05:022:0469, яка на праві власності належить дружині рідного брата ОСОБА_5 - ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ), що підтверджується протоколом допиту власника сусідньої земельн ої ділянки ОСОБА_7 ; відео- та аудіо-записами камер відеоспостереження, що розміщені на території Медичного центру лікаря ОСОБА_8 , надані ОСОБА_7 , на яких збережені розмови з ОСОБА_5 , на котрих останній підтверджує, що здійснює будівництво бетонного заводу.

Крім того, що ОСОБА_9 , син ОСОБА_5 є фактичним власником ТОВ «АТП 2002», одним з найбільших маршрутних пасажирських перевізників міста Рівного, від якого по місту курсує 12 маршрутних транспортних засоби та ТОВ «СОМ Бетон» (адреса реєстрації: м. Рівне, вул. Курчатова, 62-е), засновниками яких є ОСОБА_9 . Вказані підприємства фактично знаходяться в офісній будівлі літ. «К-2» за адресою: АДРЕСА_1 , котра на праві власності належить ОСОБА_10 .

Згідно оперативної інформації, що надійшла до органу досудового розслідування, фактичним власником ТОВ «АТП 2002» та ТОВ «СОМ Бетон» є ОСОБА_5 . Володіння ОСОБА_5 маршрутними транспортними засобами підтверджується відео- та аудіо-записами камер відеоспостереження, надані ОСОБА_7 , на котрих ОСОБА_5 це підтверджує.

Слідчий у клопотанні доводить, що ОСОБА_5 будучи начальником управління матеріально-технічного забезпечення ГУНП в Рівненській області, реєструє вищевказані суб`єкти господарювання, основні засоби останніх на близьких родичів та пов`язаних осіб.

За вказаною адресою, у відповідності до показань свідка ОСОБА_11 знаходяться бухгалтерські документи щодо діяльності ТОВ «АТП 2002» та ТОВ «СОМ Бетон», а також документи що потребують дослідження в ході розслідування вказаного кримінального провадження.

Покликаючись на наведене, слідчий у клопотанні вказує на необхідність у проведенні обшуку офісної будівлі літ. «К-2» за адресою: АДРЕСА_1 , котра на праві власності належить ОСОБА_10 адреса фактичного знаходження ТОВ «АТП 2002» та ТОВ «СОМ Бетон», оскільки є достатні підстави вважати, що за вказаною адресою знаходяться документів, щодо придбання бетонного вузла, в тому числі податкові накладні, товаро-транспортні накладні, вантажно митні декларації, інформацію з камер відеоспостереження обладнаних на вказаній території, платіжні документи, а також чорнові записи, речі і документи, які матимуть відношення до вчинення кримінального правопорушення, що підтверджується протоколом допиту свідків ОСОБА_7 , ОСОБА_11 рапортом оперуповноваженого ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_12 від 20.09.2021, а також іншими матеріалами кримінального провадження у їх сукупності.

Вказані речі та документи неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, так як ОСОБА_5 вживаються заходи щодо реєстрації належного йому майна на близьких родичів.

Заслухавши прокурора який клопотання підтримав, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно доч.1ст.234КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України, так само доведені прокурорм підстави передбачені ч.5 ст. 234 КПК України, надані до клопотання матеріали, в тому числі матеріали кримінального провадження оглянуті слідчим суддею у встановленому законодавством порядку, які вказують що за вищевказаною адресою зберігаються речі та предмети, які планує відшукати слідчий, приймаючи до уваги показання допитаних в якості свідків ОСОБА_7 , ОСОБА_13 , слідчий суддя вважає їх достатніми для проведення обшуку з метою відшукання майна (речей та документів), про яке йдеться у клопотанні, і саме обшук, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання речей, які мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку офісної будівлі літ. «К-2» за адресою: АДРЕСА_1 , котра на праві власності належить ОСОБА_10 , де фактично знаходиться ТОВ «АТП 2002» (код ЄДРПОУ 38503431) та ТОВ «СОМ Бетон» (код ЄДРПОУ 44019983), з метою відшукування документів, щодо придбання бетонного вузла, в тому числі податкові накладні, товаро-транспортні накладні, вантажно митні декларації, інформацію з камер відеоспостереження обладнаних на вказаній території, платіжні документи, а також чорнові записи, речі і документи, які мають відношення до вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали 15 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_14 ОСОБА_15

Дата ухвалення рішення03.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100793332
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —569/22289/21

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 03.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 03.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 03.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні