Ухвала
від 08.11.2021 по справі 686/25795/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/25795/21

Провадження № 1-кс/686/11191/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2021 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 12021240000000500,

ВСТАНОВИВ:

08.11.2021 року старший слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, яке погоджено прокурором відділу Хмельницької обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в офісі № НОМЕР_1 ТОВ «Оксіко» (фактично туристична агенція «Turlife») за адресою: м. Хмельницький, вул. Подільська, 93 у м. Хмельницький, яке на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення міжнародних свідоцтв про вакцинацію, COVID-сертифікатів, засоби для їх виготовлення (печатки, бланки свідоцтв та інше), документів з персональними даними та фотографіями осіб, які замовляли підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, якими користується ОСОБА_6 , грошових коштів, здобутих, злочинним шляхом, банківських карток.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, наполягав на його задоволенні.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження прихожу до наступних висновків.

Встановлено, що СУ ГУНП в Хмельницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021240000000500, яке зареєстроване у ЄРДР 29.09.2021 року, за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення ч.2 ст.361 КК України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється за фактом організації виготовлення та реалізації особам, які не бажають проходити медичні огляди та профілактичні щеплення від короновірусної хвороби COVID-2019, підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію, начебто виданих ліцензованими медичними закладами.

Вказані вище підроблені свідоцтва про вакцинацію містять усі ознаки офіційного документа, виданого та підписаного уповноваженою особою і завірені печаткою за встановленою формою, зареєстровані в системі «еHealth» МОЗ України та під`єднанні до додатку «ДІЯ», мають юридично значущий характер, підтверджують факти вакцинації, спричиняють наслідки правового характеру у вигляді виникнення права безперешкодного перетину кордону при їх пред`явлені органам прикордонного контролю іноземних держав.

Під час досудового розслідування встановлено, що до вказаного кримінального правопорушення причетна група осіб, до складу якої входить зокрема ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка є керівником ТОВ «Оксіко» (код ЄДРПОУ 40110697), основним видом діяльності якого є діяльність туристичних агентств. Встановлено, що ОСОБА_6 надає послуги, пов`язані з оформленням документів для виїзду за кордон. Під час надання таких послуг ОСОБА_6 пропонує своїм клієнтам отримати підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію з метою безперешкодного перетину кордону. Для виготовлення та видачі таких свідоцтв вимагається надіслати фотографії закордонного паспорту на телефон ОСОБА_6 через інтернет-месенджер «Viber» та проінформувати про останні виїзди за кордон з метою уникнення проведення «вакцинації» під час фактичного перебування клієнта за межами території України. Оплата за наданні послуги проводиться шляхом грошових переказів на банківські картки ОСОБА_6 або ж при особистій передачі їй коштів.

Також встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є керівником ТОВ «Оксіко» (код ЄДРПОУ 40110697), яке знаходиться та здійснює свою діяльність в офісі № НОМЕР_1 (фактично туристична агенція «Turlife») за адресою: м. Хмельницький, вул. Подільська, 93 у м. Хмельницький. У приміщенні вказаного офісу остання може зберігати підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію, COVID-сертифікати, документи з персональними даними та фотографії осіб, які замовляли підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію, мобільні телефони, комп`ютерну техніку, якими користується ОСОБА_6 , на яких наявна інформація щодо виготовлення вказаних підроблених документів, інформація (переписки, дзвінки та інше) про осіб, з якими вона спілкувалась з приводу вчинення злочину, грошові кошти, здобуті від незаконної діяльності, банківські картки, які остання використовує для отримання коштів від незаконної діяльності, які мають суттєве значення для даного досудового розслідування та може бути доказом під час судового розгляду.

Згідно витягу з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Оксіко» зареєстровано за адресою: м. Хмельницький, вул.Подільська, буд.93.

Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого суддімісцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

З огляду на зібрані під час досудового розслідування матеріали та враховуючи обставини, зазначені у клопотанні і озвучені в судовому засіданні слідчим, вважаю, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні офісу №55 ТОВ «Оксіко» (фактично туристична агенція «Turlife») за адресою: м. Хмельницький, вул. Подільська, 93 у м. Хмельницький з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення міжнародних свідоцтв про вакцинацію, COVID-сертифікатів, засоби для їх виготовлення (печатки, бланки свідоцтв та інше), документів з персональними даними та фотографіями осіб, які замовляли підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, банківських карток, якими користується ОСОБА_6 .

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12021240000000500 на проведення обшуку в приміщенні офісу №55 ТОВ «Оксіко» (фактично туристична агенція «Turlife») за адресою: м. Хмельницький, вул. Подільська, 93 у м. Хмельницький з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення міжнародних свідоцтв про вакцинацію, COVID-сертифікатів, засоби для їх виготовлення (печатки, бланки свідоцтв та інше), документів з персональними даними та фотографіями осіб, які замовляли підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, банківських карток, якими користується ОСОБА_6 .

Ухвала діє по 28 листопада 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_7 ОСОБА_8

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення08.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100940630
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/25795/21

Ухвала від 20.04.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 08.12.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 26.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні