Ухвала
від 25.11.2021 по справі 686/25795/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/25795/21

Провадження № 1-кс/686/11896/21

УХВАЛА

Іменем УКраїни

25 листопада 2021 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого ВРОТЗ СУ ГУНП в Хмельницькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором, про арешт майна у кримінальному провадженні №12021240000000500 від 29.09.2021 року,

ВСТАНОВИВ:

25.11.2021 року старший слідчий ВРОТЗ СУ ГУНП в Хмельницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням погодженим з прокурором відділу Хмельницької обласної прокуратури ОСОБА_4 про накладення арешту на майно, яке було вилучено 24.11..2021 року під час проведення санкціонованого обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , а саме на: 3 фотокартки, 4 аркуші паперу на отримання візи, пластикова картка під назвою «Tu tarjeta» з сім-картою НОМЕР_1 , ноутбук марки «Samsung» моделі «NP-R20Y» SM-A605FN, мобільний телефон марки «iPhone» моделі «12 Pro max» IMEI НОМЕР_2 з сім-картою НОМЕР_3 , що перебувають у володінні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою забезпечення збереження речових доказів та слідової інформації, що міститься на них, тобто запобігання можливості їх приховування, псування, зникнення, втрати, передачі, пошкодження, знищення, відчуження.

Слідчий, будучи належним чином повідомленим про дату та час розгляду клопотання у судове засідання не з`явився, зазначив про розгляд за його відсутності, вимоги клопотання підтримав.

Досудовим слідством встановлено, що до СУ ГУНП в Хмельницькій області надійшли матеріали Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області про те, що група осіб, за попередньою змовою між собою, вчиняють несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем.

Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб організували виготовлення та реалізацію особам, які не бажають проходити медичні огляди та профілактичні щеплення від короновірусної хвороби COVID-2019, підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію, начебто виданих ліцензованими медичними закладами.

Вказані вище підроблені свідоцтва про вакцинацію містять усі ознаки офіційного документа, виданого та підписаного уповноваженою особою і завірені печаткою за встановленою формою, зареєстровані в системі «еHealth» МОЗ України та під`єднані до додатку «ДІЯ», мають юридично значущий характер, підтверджують факти вакцинації, спричиняють наслідки правового характеру у вигляді виникнення права безперешкодного перетину кордону при їх пред`явлені органам прикордонного контролю іноземних держав.

До вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який спеціалізується по наданню послуг з отримання закордонних віз, працевлаштуванню громадян за кордон. Таким чином, ОСОБА_5 надає послуги, пов`язані з оформленням документів для виїзду за кордон. Під час надання таких послуг ОСОБА_5 пропонує своїм клієнтам отримати підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію з метою безперешкодного перетину кордону. Для виготовлення та видачі таких свідоцтв вимагається надіслати фотографії закордонного паспорту на телефон ОСОБА_5 через інтернет-месенджер «Viber» та проінформувати про останні виїзди за кордон з метою уникнення проведення «вакцинації» під час фактичного перебування клієнта за межами території України. Оплата за наданні послуги проводиться шляхом грошових переказів на банківські картки ОСОБА_5 або ж при особистій передачі йому коштів.

Так, 24.11.2021 в ході проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , виявлено та вилучено:

-3 фотокартки;

-4 аркуші паперу на отримання візи;

-Пластикова картка під назвою «Tu tarjeta» з сім-картою НОМЕР_1 ;

-Ноутбук марки «Samsung» моделі «NP-R20Y» SM-A605FN;

-Мобільний телефон марки «iPhone» моделі «12 Pro max» IMEI НОМЕР_2 з сім-картою НОМЕР_3 .

Вищевказані вилучені об`єкти поміщено до окремих спеціальних пакетів, які упаковано належним чином та підписано учасниками слідчої дії.

Постановою слідчого від 24.11.2021 року вищезазначені речі визнано речовими доказами у даному кримінальному провадженні.

Відповідно до п.1 ч.2ст.170КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Згідно ч.3ст. 170 КПК України, у випадку передбаченому п.1 ч.2ст.170 КПК України, арешт накладається на майно будь-якої фізичної чи юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним уст.98 КПК України.

Відповідно до ч. 1ст. 98 КПК Україниречовими доказами є об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи те, що матеріалами кримінального провадження доведені підстави вважати, що майно, яке було вилучено під часпроведення санкціонованогообшуку має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №12021240000000500 від 29.09.2021 року, враховуючи положення ст.ст.170,171 КПК України, а саме те, що вилучене майно відповідає критеріям, зазначеним у ч.1ст. 98 КПК України, і визнано речовим доказом у даному кримінальномупровадженні, слідчий судя вважає, що необхідно накласти арешт на вищезазначене вилучене майно.

Керуючись ст.ст.170 - 173 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого ВРОТЗ СУ ГУНП в Хмельницькій області капітана поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Накласти арешт на 3 фотокартки, 4 аркуші паперу на отримання візи, пластикова картка під назвою «Tu tarjeta» з сім-картою НОМЕР_1 , ноутбук марки «Samsung» моделі «NP-R20Y» SM-A605FN, мобільний телефон марки «iPhone» моделі «12 Pro max» IMEI НОМЕР_2 з сім-картою НОМЕР_3 , що перебувають у володінні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 шляхом тимчасового позбавлення права на його відчуження, розпорядження та користування з метою забезпечення збереження речових доказів, тобто запобігання можливості пошкодження, псування, знищення, перетворення, передачі, відчуження, приховування, втрати, зникнення вищевказаного майна.

Ухвала про арешт виконується негайно слідчим, прокурором.

Ухвала слідчого судді про арешт майна може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення, якщо ухвала постановлена без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Підозрюваний, захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні під час розгляду питання про арешт майна мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення25.11.2021
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу101819780
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —686/25795/21

Ухвала від 20.04.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 08.12.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 26.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні