Ухвала
від 22.11.2021 по справі 158/129/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/129/21

Провадження № 1-кс/0158/1248/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2021 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянув клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування, -

в с т а н о в и в :

До слідчого судді Ківерцівського районного суду Волинської області звернувся старший слідчий ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 з клопотанням про продовження строку досудового розслідування.

Клопотання обгрунтовує тим, що з матеріалів провадження вбачається, що 28.05.2020 року Рожищенським відділенням поліції Ківерцівського відділу поліції Головного управління національної поліції у Волинській області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за № 12020030180000169 від 28.05.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, що надійшло звернення депутата Рожищенської районної ради Волинської області ОСОБА_4 про те, що посадові особи відділу освіти та молоді Рожищенської РДА та ТОВ «Сталкер ІТК» 3 грудня 2019 року внесли в офіційні документи акти виконаних робіт щодо придбання послуг з організації локальної мережі СКС з подальшим підключенням та доступу до локальної мережі Інтернет у закладах загальної середньої освіти Рожищенського району Волинської області, згідно договору №1110-19С від 28.10.2019 завідомо неправдиві відомості про технічні характеристики кінцевого активного обладнання, завищуючи їх вартість та ціни на надану послугу, після чого, на підставі складних актів виконаних робіт, які містили завідомо неправдиві відомості, відділом освіти та молоді Рожищенської РДА на підставі платіжних доручень ТОВ «Сталкер ІТК» були сплачені бюджетні кошти у розмірі 1 427 000,00 грн.

В ході досудового розслідування було проведено ряд слідчих дій в тому числі опитування осіб, що підтверджують про те, що в актах виконаних робіт.

21.05.2021 року, на підставі ухвали слідчого судді досудове розслідування було продовжено до 28.11.2021, та на даний час у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

В межах кримінального провадження, 03.06.2021 слідчим СВ було призначено комплексно товарознавчу та телекомунікаційну експертизу. Після чого на підставі клопотання експерта було проведено огляд об`єктів дослідження.

03.09.2021 року на адресу ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області надійшло клопотання експерта, за результатами якого експертам було надано дозвіл на виконання експертизи з наданням окремих висновків по кожному акту виконаних робіт в міру їх готовності.

Відповідно до абзацу другого ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину, та може бути неодноразово продовжено в порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 КК України злочин передбачений ч.1 ст.366 КК України є нетяжким злочином.

Закінчити досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.190 КК України у строк до 28.11.2021 немає можливості у зв`язку із необхідністю проведенням ряду слідчих дій, та отриманням висновків експерта, які необхідні для проведення повного та всебічного досудового розслідування.

Однак існує необхідність у проведенні ряду слідчих (розшукових) та процесуальних дій, які не були здійснені раніше, внаслідок виняткової складності кримінального провадження, допитів свідків, необхідності проведення експертиз, слідчих дій та прийняття процесуальних рішень.

Так, у провадженні необхідно провести ряд слідчих та процесуальних дій, зокрема:

- отримати висновки призначеної комплексної товарознавчої та телекомунікаційної експертизи;

- провести допити посадових осіб відділу освіти та молоді Рожищенської РДА;

- провести допити посадових осіб закладів загальної середньої освіти Рожищенського району, щодо придбання та встановлення локальної мережі інтернет;

- закінчити досудове розслідування у даному кримінальному провадженні.

Вищевказаний перелік слідчих дій не є вичерпним, які потрібно провести, а за результатами їх проведення, буде надано правову оцінку зібраним доказам та вирішено питання щодо проведення інших слідчих та процесуальних дій, в яких вникне необхідність для встановлення всіх обставин провадження.

Слідчий просив продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні на 6 місяців, тобто до 28.05.2021, обґрунтувавши обставини, які унеможливили виконання всіх необхідних слідчих (розшукових) дій.

Слідчий в судове засідання не з`явився, згідно з поданою заявою просив проводити розгляд справи у його відсутності, заявлені вимоги підтримує, просить продовжити строк досудового розслідування.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали додані до клопотання, приходить до наступного.

Згідно з ст. 294 КПК України - якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу. Якщо внаслідок складності провадження неможливо закінчити досудове розслідування з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку (дізнання) у строк, зазначений у пункті 1 абзацу третього частини першої статті 219 цього Кодексу, він може бути продовжений в межах строку, встановленого пунктом 1 частини другої статті 219 цього Кодексу, районним (міським) або іншим прирівняним до нього прокурором. Строк досудового розслідування злочину може бути продовжений до трьох місяців, якщо його неможливо закінчити внаслідок складності провадження, до шести місяців - внаслідок особливої складності провадження, до дванадцяти місяців - внаслідок виняткової складності провадження. Клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленого статтею 219 цього Кодексу.

Дослідивши матеріали клопотання, судом встановлено, що строк досудового розслідування закінчується 28.11.2021, слідчим у клопотанні зазначені всі слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження, а також об`єктивні обставини, що перешкоджали здійснити необхідні процесуальні дії раніше та строк, необхідний для проведення або завершення процесуальних дій.

Згідно з ст. 2 КПК України - завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ст. 9 КПК України - під час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий, інші службові особи органів державної влади зобов`язані неухильно додержуватися вимог Конституції України, цього Кодексу, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, вимог інших актів законодавства. Прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи слідчого, що для закінчення досудового розслідування необхідно провести вищеперелічені слідчі дії.

Для виконання завдання кримінального провадження, для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, для проведення вищезазначених слідчих дій суд вважає необхідним продовжити строк досудового розслідування та клопотання слідчого задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, до 6 (шести) місяців, тобто до 28 травня 2022 року (включно).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.11.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу101245621
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —158/129/21

Ухвала від 18.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні