Ухвала
від 20.05.2021 по справі 158/129/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/129/21

Провадження № 1-кс/0158/545/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2021 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням начальника Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , у зв`язку з досудовим розслідуванням кримінального провадження № 12020030180000169 від 28.05.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

заслухавши учасників судового розгляду, перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя, -

в с т а н о в и в :

19 травня 2021 року слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , у зв`язку з досудовим розслідуванням кримінального провадження № 12020030180000169 від 28.05.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, мотивуючи клопотанням тим, що у провадженні СВ Рожищенського ВП ГУНП у Волинській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що з матеріалів провадження вбачається, що на підставі підроблених актів виконаних робіт, в які були внесені завідомо неправдиві відомості про технічні характеристики та завищену вартість встановленого у ІНФОРМАЦІЯ_2 здійснено перерахування для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » бюджетних грошових коштів в сумі 1 427 000 гривень, що свідчить про їх можливу розтрату і привласнення відповідними службовими особами.

Враховуючи наведене, в діях службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » можливо наявні ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, а саме складання завідомо неправдивих офіційних документів.

В ході досудового розслідування встановлено, що 28.10.2019 між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ІНФОРМАЦІЯ_5 укладено договір № 1110-19C про придбавання послуг з організації локальної мережі ІНФОРМАЦІЯ_6 з подальшим підключенням та доступу до мережі інтернет, загальною ціною 1427000 грн. Мета укладення даного договору підключення в локальну мережу та до мережі інтернет 28 загальноосвітніх шкіл Рожищенського району.

Під час та з метою виконання даного договору ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено окрему угоду з ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про підключення шкіл безпосередньо до мережі інтернет, загальною вартістю біля 550 тис. гривень.

Водночас, в ході досудового розслідування встановлено, що населені пункти району, де розташовані зазначені заклади освіти, були покриті мережею ІНФОРМАЦІЯ_7 протягом 2017-2019 років, провайдер з надання послуг - Фізична особа-підприємець ОСОБА_5 . Також встановлено, що протягом принаймні червня-грудня 2020 року телекомунікаційні послуги з доступу до мережі Інтернет для закладів середньої освіти району надавалися ФОП ОСОБА_5 (останній договір № 4231112020-9 від 03.09.2020).

Крім цього встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), що розташовується за адресою: АДРЕСА_2 укладало договори з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » з надання права доступу до елементів інфраструктури об`єкта електроенергетики для розміщення технічних засобів телекомунікацій відповідно до погодженої власником (володільцем) проектної документації волоконно-оптичних ліній зв`язку на опорах ЛЕП на території Рожищенського району, розробленої згідно з технічними умовами.

У зв`язку з вищевикладеним, з метою повного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, а саме усієї проектної документації волоконно-оптичних ліній зв`язку на опорах ЛЕП на території Рожищенського району, що була розроблена за ініціативою товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), що розташовується за адресою: АДРЕСА_2 .

У зв`язку з вищевикладеним, з метою повного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження, виникла необхідність на розкриття банківської таємниці шляхом тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), що розташовується за адресою: АДРЕСА_2 .

В судове засідання старший слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 не з`явився, подав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі, подане клопотання підтримав з підстав у ньому наведених.

Представник володільця документів ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, причини неявки суду невідомі.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Так, згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Ст. 163 ч. 5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до вищевказаних документів та інформації, що знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166 КПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання задоволити.

Надати слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління ГУНП у Волинській області, старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , інспектору ВПК у Волинській області капітану поліції ОСОБА_7 , та іншим слідчим, які є в групі слідчих або, за їх дорученням іншим посадовим особам ГУНП у Волинській області дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), що розташовується за адресою: АДРЕСА_2 , а саме до оригіналів:

- договорів з доступу до елементів інфраструктури об`єктів електроенергетики, розташованих на території Рожищенського району, укладених між ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та додатків до них;

- проектної документації волоконно-оптичних ліній зв`язку на опорах ЛЕП на території Рожищенського району, що була розроблена за ініціативою товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) та додатків до них;

- планів проведення робіт, картографічних схем розташування проводових ліній зв`язку в електронному вигляді;

- документів, що стосується виконання будівельно-монтажних, ремонтних та всіх робіт з розміщення та експлуатації телекомунікаційних мереж на діючих електроустановках та в охоронних зонах ліній електропередач на території Рожищенського району, відповідно до вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 6 жовтня 1997 р. № 257, та Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 1997 року;

- інших документів, що стосуються виконання умов договорів з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » на території Рожищенського району Волинської області.

Строк дії ухвали не може перевищувати п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення20.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97037971
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —158/129/21

Ухвала від 18.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні