Ухвала
від 01.04.2022 по справі 158/129/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/129/21

Провадження № 1-кс/0158/220/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2022 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , у зв`язку з досудовим розслідуванням кримінального провадження № 12020030180000169 від 28.05.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України,-

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя, -

в с т а н о в и в :

30 березня 2022 року старший слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , мотивуючи клопотанням тим, що у провадженні СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, що надійшло звернення депутата ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 про те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » 3 грудня 2019 року внесли в офіційні документи акти виконаних робіт щодо придбання послуг з організації локальної мережі СКС з подальшим підключенням та доступу до локальної мережі Інтернет у закладах загальної середньої освіти Рожищенського району Волинської області, згідно договору №1110-19С від 28.10.2019 завідомо неправдиві відомості про технічні характеристики кінцевого активного обладнання, завищуючи їх вартість та ціни на надану послугу, після чого, на підставі складних актів виконаних робіт, які містили завідомо неправдиві відомості, ІНФОРМАЦІЯ_3 на підставі платіжних доручень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » були сплачені бюджетні кошти у розмірі 1 427 000,00 грн.

Зважаючи на викладені обставини вчинення розслідуваного злочину, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення осіб, які фактично причетні до його вчинення, враховуючи специфіку та методику документування і доказування вказаної категорії злочинів, у сторони обвинувачення є необхідність у проведенні тимчасового доступу до документів та інформації, які перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , де можуть знаходитись речі, предмети та документи, а саме: вільні взірці підписів (не менше 10-15) за період 2018-2019 років, директора товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) - ОСОБА_6 .

На даний час з метою встановлення обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні в органу досудового розслідування виникла необхідність у вилученні оригіналів вільних взірців вказаних вище посадових осіб.

У зв`язку з вищевикладеним виникла необхідність у отриманні оригіналів вищевказаних документів.

В судове засідання старший слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд клопотання без його участі, подане клопотання підтримала з підстав у ньому наведених.

Представник володільця документів Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 належним чином повідомленими про час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, причини неявки суду невідомі.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Так, згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Ст. 163 ч. 5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до вищевказаних документів, що знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166 КПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання задоволити.

Надати заступнику начальника СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення їх оригіналів, а саме: вільних взірці підписів (не менше 10-15) за період 2018-2019 років, директора товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) - ОСОБА_6 .

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення01.04.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу103821226
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —158/129/21

Ухвала від 18.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні