Ухвала
від 20.05.2021 по справі 158/129/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/129/21

Провадження № 1-кс/0158/546/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2021 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянув клопотання слідчого СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування, -

в с т а н о в и в :

До слідчого судді Ківерцівського районного суду Волинської області звернувся слідчий ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 з клопотанням про продовження строку досудового розслідування.

Клопотання обгрунтовує тим, що з матеріалів провадження вбачається, що на підставі підроблених актів виконаних робіт, в які були внесені завідомо неправдиві відомості про технічні характеристики та завищену вартість встановленого у ЗОШ обладнання, відділом освіти та молоді Рожищенської РДА здійснено перерахування для ТОВ «Стакер ІТК» бюджетних грошових коштів в сумі 1 427 000 гривень, що свідчить про їх можливу розтрату і привласнення відповідними службовими особами.

Враховуючи наведене, в діях службових осіб Відділу освіти та молоді Рожищенської районної державної адміністрації та ТОВ «Стакер ІТК» можливо наявні ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, а саме складання завідомо неправдивих офіційних документів.

В ході досудового розслідування встановлено, що 28.10.2019 між ТзОВ «Сталкер ІТК» та Відділом освіти та молоді Рожищенської РДА укладено договір № 1110-19C про придбавання послуг з організації локальної мережі СКС з подальшим підключенням та доступу до мережі інтернет, загальною ціною 1427000 грн. Мета укладення даного договору підключення в локальну мережу та до мережі інтернет 28 загальноосвітніх шкіл Рожищенського району.

Під час та з метою виконання даного договору ТзОВ «Сталкер ІТК» укладено окрему угоду з ТзОВ «ЮАІНЕТ» про підключення шкіл безпосередньо до мережі інтернет, загальною вартістю біля 550 тис. гривень.

Водночас, в ході досудового розслідування встановлено, що населені пункти району, де розташовані зазначені заклади освіти, були покриті мережею KiberNET протягом 2017-2019 років, провайдер з надання послуг - Фізична особа-підприємець ОСОБА_4 . Також встановлено, що протягом принаймні червня-грудня 2020 року телекомунікаційні послуги з доступу до мережі Інтернет для закладів середньої освіти району надавалися ФОП ОСОБА_4 (останній договір № 4231112020-9 від 03.09.2020).

Слідчий в судове засідання не з`явився, згідно з поданою заявою просив проводити розгляд справи у його відсутності, заявлені вимоги підтримує, просить продовжити строк досудового розслідування.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали додані до клопотання, приходить до наступного.

Згідно з ст. 294 КПК України - якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу. Якщо внаслідок складності провадження неможливо закінчити досудове розслідування з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку (дізнання) у строк, зазначений у пункті 1 абзацу третього частини першої статті 219 цього Кодексу, він може бути продовжений в межах строку, встановленого пунктом 1 частини другої статті 219 цього Кодексу, районним (міським) або іншим прирівняним до нього прокурором. Строк досудового розслідування злочину може бути продовжений до трьох місяців, якщо його неможливо закінчити внаслідок складності провадження, до шести місяців - внаслідок особливої складності провадження, до дванадцяти місяців - внаслідок виняткової складності провадження. Клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленого статтею 219 цього Кодексу.

Дослідивши матеріали клопотання, судом встановлено, що строк досудового розслідування закінчується 28.05.2021, слідчим у клопотанні зазначені всі слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження, а також об`єктивні обставини, що перешкоджали здійснити необхідні процесуальні дії раніше та строк, необхідний для проведення або завершення процесуальних дій.

Згідно з ст. 2 КПК України - завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ст. 9 КПК України - під час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий, інші службові особи органів державної влади зобов`язані неухильно додержуватися вимог Конституції України, цього Кодексу, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, вимог інших актів законодавства. Прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи слідчого, що для закінчення досудового розслідування необхідно провести вищеперелічені слідчі дії.

Для виконання завдання кримінального провадження, для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, для проведення вищезазначених слідчих дій суд вважає необхідним продовжити строк досудового розслідування та клопотання слідчого задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, до 6 (шести) місяців, тобто до 28 листопада 2021 року (включно).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення20.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97037966
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —158/129/21

Ухвала від 18.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні