Ухвала
від 02.05.2022 по справі 158/129/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/129/21

Провадження № 1-кс/0158/277/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 травня 2022 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , у зв`язку з досудовим розслідуванням кримінального провадження № 12020030180000169 від 28.05.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя, -

в с т а н о в и в :

02 травня 2022 року старший слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , мотивуючи клопотанням тим, що у провадженні СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, що надійшло звернення депутата ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 про те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » 3 грудня 2019 року внесли в офіційні документи акти виконаних робіт щодо придбання послуг з організації локальної мережі СКС з подальшим підключенням та доступу до локальної мережі Інтернет у закладах загальної ІНФОРМАЦІЯ_5 , згідно договору №1110-19С від 28.10.2019 завідомо неправдиві відомості про технічні характеристики кінцевого активного обладнання, завищуючи їх вартість та ціни на надану послугу, після чого, на підставі складних актів виконаних робіт, які містили завідомо неправдиві відомості, ІНФОРМАЦІЯ_3 на підставі платіжних доручень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » були сплачені бюджетні кошти у розмірі 1 427 000,00 грн.

З метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування у сторони кримінального провадження виникла необхідність в отриманні відомостей щодо осіб, які працевлаштовані у Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), для подальшого їх допиту в якості свідка з приводу виконання робіт, щодо встановлення обладнання локальної мережі Інтернет з подальшим підключенням Інтернету.

Слідчим було скеровано лист до ІНФОРМАЦІЯ_7 , щодо надання списків працівників (із зазначенням персональних даних) ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за результатом розгляду якого отримано відповідь щодо кількості осіб, які працювали за трудовими договорами, без зазначення персональних даних.

А тому, з метою отримання персональних даних працівників, виникла необхідність у зверненні із клопотанням про тимчасовий доступ до документів даних відомостей, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , щодо надання персональних даних працівників ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які працювали за трудовими договорами за період з 1 кварталу по 4 квартал 2019 року.

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи те, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи та інформація, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню, зібрання відомостей, що матимуть доказове значення, забезпечать можливість проведення подальших необхідних слідчих (розшукових) дій, допиту осіб в якості свідків, у кримінальному провадженні, а також те, що дану інформацію неможливо отримати іншим способом, окрім як подання відповідного клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В судове засідання старший слідчий СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд клопотання без її участі, подане клопотання підтримала з підстав у ньому наведених.

Представник володільця документів ІНФОРМАЦІЯ_7 будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, причини неявки суду невідомі.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Так, згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Ст. 163 ч. 5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до вищевказаних документів, що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166 КПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання задоволити.

Надати старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , та за її дорученням інспектору ВПК у Волинській області ДКП НП України капітану поліції ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме документи, в яких зазначено персональні дані працівників, що наявні в базах даних інформаційних систем податкових органів «Податкових розрахунків сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку», форм 1ДФ за період з 1 кварталу по 4 квартал 2019 року, які працювали за трудовими договорами у ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »..

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу104137184
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —158/129/21

Ухвала від 18.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні