Ухвала
від 28.12.2021 по справі 910/21304/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

м. Київ

28.12.2021справа № 910/21304/21

Господарський суд міста Києва у складі судді Марченко О.В., розглянувши матеріали позовної заяви LEGO A/S (ЛЕГО А/С) (Колдінгвей 2, DK-7190 Біллунд, Данія; Koldingvej 2, DK-7190 Billund, Denmark)

до фізичної особи - підприємця Пульного Юрія Юрійовича ( АДРЕСА_1 ) та

товариства з обмеженою відповідальністю Уапром (Харківське шосе, буд. 201-203, корпус 2А, літера Ф, м. Київ, 02121; ідентифікаційний код 36507036)

про зобов`язання припинити порушення прав інтелектуальної власності, вилучення і знищення товару та стягнення 6 302 грн,

без виклику представників сторін,

ВСТАНОВИВ:

LEGO A/S (ЛЕГО А/С) звернулося до господарського суду міста Києва з позовом до фізичної особи - підприємця Пульного Юрія Юрійовича (далі - Підприємець) та товариства з обмеженою відповідальністю Уапром (далі - Товариство) про:

- зобов`язання Підприємця припинити порушення прав інтелектуальної власності LEGO A/S (ЛЕГО А/С) на твір - оригінальний дизайн упаковки Lego CITY , яке має місце у формі відтворення, публічного сповіщення на сайті Інтернет-магазинів https://ikot.in.ua/ua/, https://ibot.prom.ua/ua/ та подальше розповсюдження товарів, а саме: конструктор Розвиваючий конструктор Lari 11451 Гірськолижний Курорт Аналог Lego 60203 868 (код 11451) та конструктор Конструктор Lari 11387 Ракета для запуску в далекий космос (код 11387);

- вилучення у Підприємця та знищення товару, а саме: конструктор Розвиваючий конструктор Lari 11451 Гірськолижний Курорт Аналог Lego 60203 868 (код 11451) та конструктор Конструктор Lari 11387 Ракета для запуску в далекий космос (код 11387), як такий, що порушує права інтелектуальної власності LEGO A/S (ЛЕГО А/С) на твір - оригінальний дизайн упаковки Lego CITY ;

- стягнення з Підприємця на користь LEGO A/S (ЛЕГО А/С) дохід у сумі 6 302 грн, отриманий внаслідок порушення відповідачем-1 права інтелектуальної власності позивача на твір - оригінальний дизайн упаковки Lego CITY ;

- зобов`язання Товариства припинити порушення прав інтелектуальної власності LEGO A/S (ЛЕГО А/С) на твір - оригінальний дизайн упаковки Lego CITY шляхом видалення з сайтів https://ikot.in.ua/ua/, https://ibot.prom.ua/ua/ інформації про товар, а саме конструктор Розвиваючий конструктор Lari 11451 Гірськолижний Курорт Аналог Lego 60203 868 (код 11451) та конструктор Конструктор Lari 11387 Ракета для запуску в далекий космос (код 11387).

Позов мотивовано тим, що:

- позивач входить до групи компаній the LEGO Group, які створюють тематичні лінійки та серії продукції LEGO, які є предметом власної творчої розробки групи компаній, а саме: LEGO ARCHITECURE , LEGO BOOST , LEGO BRICK HEADS , LEGO MINECRAFT , LEGO CLASSIC , LEGO CREATOR , LEGO CREATOR EXPERT , LEGO DC COMICS , LEGO DC SUPER HEROES , LEGO DISNEY , LEGO DUPLO , LEGO ELVES , LEGO GAMES , LEGO IDEAS , LEGO JURRASIC WORLD , LEGO MARVEL , LEGO MINDSTORMS , LEGO MINIFIGURES , LEGO MOVIE , LEGO STAR WARS , та інші;

- продукція LEGO , в тому числі лінійки LEGO, пропонується до продажу в упаковці, оформлення якої розроблено дизайнерами позивача та пов`язаних з ними особами та містять художні ілюстрації відповідних наборів конструкторів; набуті права на дизайни конструкторів LEGO , оформлення їх пакування, інструкції до конструкторів LEGO , а також інші індивідуалізовані позначення захищаються в Україні відповідно до положень Бернської конвенції про охорону літературних і художніх творів та законодавства про захист від недобросовісної конкуренції без необхідності будь-якої формалізації чи реєстрації на території України;

- тематичні лінійки та серії продукції LEGO включають, між іншого, лінійку CITY ;

- представниками позивача було виявлено факти пропонування до продажу та продажу відповідачем-1 в Інтернет-магазинах за посиланнями: https://ikot.in.ua/ua/, https://ibot.prom.ua/ua/ продукції, яка порушує авторські права LEGO A/S (ЛЕГО А/С) на дизайн упаковки, шляхом відтворення такого дизайну на упаковці продукції, що є фактично використанням у формі публічного сповіщення і відтворення;

- продукція пропонується до продажу та реалізується на маркетплейсі Prom.ua, який, як вбачається з розміщеної на ньому за гіперпосиланням https://prom.ua/ua/terms-of-use Угоди користувача, належить відповідачеві-2.

Господарський суд міста Києва визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду за правилами загального позовного провадження, виходячи з приписів статті 12 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) і враховуючи, що предметом позову є зобов`язання припинити порушення прав інтелектуальної власності, вилучення і знищення товару та стягнення 6 302 грн.

У позовній заяві LEGO A/S (ЛЕГО А/С) просило суд встановити додатковий строк для подання суду висновку експертизи об`єктів інтелектуальної власності за спеціалізацією 13.1.1 Дослідження, пов`язані з літературними, художніми творами, та інші .

Клопотання мотивоване тим, що дані докази не можуть бути подані разом з позовом з незалежних від позивачів обставин.

Частинами другою, четвертою та п`ятою статті 80 ГПК України встановлено, що позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до статті 114 ГПК України суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій.

Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню господарського судочинства.

З огляду на викладене господарський суд міста Києва вважає за необхідне встановити позивачу строк до 14.01.2022 для подання до суду висновку експертизи об`єктів інтелектуальної власності за спеціалізацією Дослідження, пов`язані з винаходами і корисними моделями .

Керуючись статтями 12, 80, 176, 234 та 235 ГПК України, господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 31.01.22 о 10:50 год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал №12.

4. Встановити позивачу строк до 14.01.2022 для подання до суду висновку експертизи об`єктів інтелектуальної власності за спеціалізацією 13.1.1 Дослідження, пов`язані з літературними, художніми творами, та інші та строк для надання суду оригіналів всіх документів, доданих до позовної заяви, що стосуються предмету спору - для огляду безпосередньо у засіданні.

5. Встановити відповідачам строк у п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для надання суду:

- відзивів на позов в порядку статті 165 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів надіслання відзивів і доданих до них документів позивачу;

- документів, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригіналів для огляду, належним чином засвідчених копій для долучення до матеріалів справи.

6. Повідомити відповідачів про те, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

7. Встановити позивачу строк у п`ять днів з дня отримання від відповідачів відзивів на позовну заяву для подання до суду відповідей на відзив в порядку статті 166 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів направлення вказаних документів відповідачам.

8. Встановити відповідачам строк у п`ять днів з дня отримання відповідей на відзиви для подання до суду заперечень на відповіді на відзиви в порядку статті 167 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів направлення вказаних документів позивачу.

9. Звернути увагу учасників справи на те, що: заяви, клопотання, відзив і заперечення необхідно подавати тільки в письмовій формі у визначені даною ухвалою та ГПК України строки; документи та додаткові докази, які витребовуються ухвалою суду для долучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов`язковим описом додатків завчасно, необхідно подати до канцелярії господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44, корпус А.

10. Звернути увагу учасників справи на можливість врегулювання спору за участі судді з урахуванням норм глави 4 ГПК України та на можливість врегулювання спору мирним шляхом з урахуванням норм статті 192 ГПК України.

11. Повідомити учасників справи про те, що учасники справи можуть отримати інформацію у справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на сторінці за такою веб-адресою: https://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/.

12. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набрала законної сили 28.12.2021 та оскарженню не підлягає.

Суддя Оксана Марченко

Дата ухвалення рішення28.12.2021
Оприлюднено29.12.2021

Судовий реєстр по справі —910/21304/21

Рішення від 25.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 10.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 26.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 05.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 10.04.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 31.01.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 28.12.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні