Ухвала
від 21.01.2022 по справі 167/955/21
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/955/21

Номер провадження 2/167/43/22

У Х В А Л А

21 січня 2022 року місто Рожище

Рожищенський районний суд Волинської області у складі:

головуючого судді Н.В. Шептицької,

з участю секретаря судового засідання О.В. Давидюк,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Рожищенська музична школа , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ОСОБА_2 , директор Комунального закладу Рожищенська музична школа , Рожищенська міська рада Луцького району Волинської області, про визнання протиправним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за весь період відсторонення,

в с т а н о в и в:

02.12.2021 року позивач звернулася в суд з позовом до відповідача про визнання протиправним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за весь період відсторонення.

Ухвалою судді Рожищенського районного суду Волинської області від 02.12.2021 року позовна заява прийнята до розгляду, залучено до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ОСОБА_2 , директора Комунального закладу Рожищенська музична школа , витребувано від відповідача матеріали особової справи позивача, постановлено розгляд справи здійснювати у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Розгляд справи призначено на 20.12.2021 року.

08.12.2021 року позивач подала суду заяву про долучення до матеріалів справи: заяву про переведення на дистанційну роботу від 22.11.2021 року; відповідь на заяву від 26.11.2021 року про переведення на дистанційну роботу керівника установи КЗ Дитяча музична школа Ю. Сосовського ( ас 34-37). Долучена поштова квитанція про надіслання вказаних документів відповідачу ( ас 33).

15.12.2021 року представник відповідача подав суду заяву про долучення до матеріалів справи особової справи позивача на 46-ти аркушах ( ас 38-84).

15.12.2021 року представник відповідача подав суду Відзив на позовну заяву, в якій просить у задоволенні позовних вимог ОСОБА_3 відмовити за їх безпідстаністю та необгрунтованістю. До Відзиву на позовну заяву додані (копії): наказ № 21 від 01.04.2021 року; Інструкція з охорони праці; протокол № 1 Педагогічної ради від 13.09.2021 року; протокол № 2 Педагогічної ради від 05.11.2021 року; Правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників КЗ РМШ ; Статут КЗ Рожищенської музичної школи Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області; Інструкція з охорони праці для викладача Рожищенської районної дитячої музичної школи О.К. Кучинської. Долучена поштова квитанція про надіслання вказаних документів позивачу.

Ухвалою Рожищенського районного суду Волинської області від 20.12.2021 року залучено до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Рожищенську міську раду Луцького району Волинської області. Розгляд справи відкладено на 21.01.2022 року на 09 год 00 хвилин ( ас 154 - 156).

04.01.2022 року представником Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області подано клопотання з додатками про заміну Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, на Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки саме Гуманітарний відділ, який є юридичною особою публічного права, є головним розпорядником бюджетних коштів за бюджетними призначеннями, визначеними рішеннями про місцевий бюджет Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області ( ас 160 - 161).

У відповідності до вимог частини 2 статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно частини 1 статті 279 ЦПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Згідно частини 5 статті 49 ЦПК України, у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Враховуючи ту обставину, що Рожищенська міська рада Луцького району Волинської області не подала суду докази направлення копії клопотання про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача іншим учасникам справи: позивачу, відповідачу і третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_4 , то суд доходить висновку про відмову у прийнятті та повернення заяви про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Крім того, суд вважає за необхідне зазначити, що чинним цивільно-процесуальним законодавством не передбачено і не встановлено можливості заміни у цивільному процесі при розгляд справи однієї третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, на іншу третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Одночасно суд вважає за необхідне зазначити наступне.

У відповідності до частини 3 статті 53 ЦПК України , якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З Положення про Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області вбачається, що даний відділ є виконавчим органом Рожищенської міської ради, є юридичною особою публічного права, має самостійний баланс і є головним розпорядником бюджетних коштів за бюджетними призначеннями, визначеними рішеннями про місцевий бюджет Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області ( ас 163 -173).

За таких обставин, суд доходить висновку, що Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, як розпорядника коштів відповідача, слід залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, який є самостійною юридичною особою, оскільки рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки щодо однієї із сторін.

Враховуючи вищенаведене у сукупності, з метою забезпечення процесуальних прав Гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, а саме: знати про залучення до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача; право подати свої пояснення щодо позовних вимог та докази на підтвердження цих пояснень, суд доходить висновку про відкладення розгляду справи в межах строків, визначених статтею 275 ЦПК України.

Згідно частини 9 статті 223 ЦПК України, про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Керуючись частиною 3 статті 53, частиною 9 статті 223, статтею 275, частиною 1 статті 279 ЦПК, суд

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Рожищенська музична школа , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ОСОБА_2 , директор Комунального закладу Рожищенська музична школа , Рожищенська міська рада Луцького району Волинської області, про визнання протиправним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за весь період відсторонення - Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області.

Направити Гуманітарному відділу Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, разом з копією цієї ухвали, копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк Гуманітарному відділу Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області для надіслання (надання) до суду пояснення на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують пояснення на позовну заяву, - протягом 10 ( десяти) календарних днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області одночасно із надісланням (наданням) пояснення до суду, надіслати (надати) копії такого пояснення та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Розгляд справи відкласти на 03.02.2022 року на 12 год 30 хвилин.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://rg.vl.court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Н.В. Шептицька

Дата ухвалення рішення21.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102624101
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —167/955/21

Окрема думка від 28.03.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Постанова від 28.03.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Постанова від 28.03.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 01.06.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 04.04.2022

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Рішення від 03.03.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні